7-годишно почина след задържане на границата на САЩ

Детето пътувало в група от 163 мигранти, било от Гватемала
14 дек 2018 11:30, Петя Славова
32
7-годишно почина след задържане на границата на САЩ
Снимка: БТА

Седемгодишна мигрантка от Гватемала почина няколко часа след задържането й от граничните власти на САЩ в щата Ню Мексико, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

Още по темата

Момичето пътувало в група от 163 мигранти, които преминали незаконно границата и се предали на властите на 6 декември.

То починало от шок и обезводняване, пише вестникът, цитирайки американската митническа и гранична служба, предаде БТА.

Момичето не е било приело нито храна, нито вода в продължение на няколко дни. То изпаднало в гърчове осем часа след задържането й и било превозено с хеликоптер до болница, където починало.

Приемането на 163 мигранти за една нощ може да е създало затруднения на граничните власти, чиито центрове за задържане са временни и обикновено не са пригодени за такъв голям брой хора, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да осъдят родителите му, дето не са му подсигурили самостоятелна стая в караваната с дватилирана и филтрувана през филтър с *** 0.10 мкм, който да му подсигури така препоръчваното GMP-качество на водата.
27
1
 
0
 
! Отговори
ндаа преди 5 години
Демокрастите винаги развяват такива истории когато имат сметка!Толкова е долно,че няма на къде повече!!!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 искрено съм шокиран от факта че въпреки че изобщо не харесвам комунизма съм напълно съгласен с теб изобщо от днешната политика ще получа раздвоение на личността.Гадостите на неонацисткия райх фащ с ултракапиталустически плутократичен уклон нямат край.А за капитализма ако е като този във фащ е по-голяма заплаха за света и ох Хитлер, даже той не беше такава напаст божия де.
25
4
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Капитализмът е враг на човека ...
24
1
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
А защо родителите са го държали без вода и храна дни наред? Как американците да го спасят с ефна чала вода? Тотално невеж си...
23
2
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 5 години
Грантаджийските медии отново изопачават истината- детето е починало от пътя, било е без вода и храна дни наред докато са стигнали САЩ. Кои родители карат децата си да вървят до смърт, за да станат престъпници? Но днес-врещите изкарват, че американците са убили детето, а не родителите и трафикантите. Напротив, американците са направили вдичко да го спасят. Аман от либерастофашистки лъжи
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще тежи на съвестта на Тръмп, дето я няма!
21
1
 
9
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Кой е пуснал 7 годишно дете само?Жалко ,че е платило с живота си глупостите на възрастните.Явно родителите са мислили,че като е дете,по-лесно ще се уреди и ще довлече роднините.Бог да прости детенцето!На групата явно не и е пукало за чуждото дете.
20
8
 
14
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Спомням си добре времето,когато тези държави се управлява ха от марионетни на САЩ диктатори.Тъй че каквото повикал такова се обадило.Жалко за детенцето и позор за щатските власти
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, толкова ли не можахте да дадете чаша вода на момиченцето, да ви ..... краварите.
18
7
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Е нали САЩ са страна на имигрантите...сега едни имигранти викат на други не ви щем....само индианците никой не ги питам...
17
10
 
31
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Пореден опит за плоска манипулация със снимката. Идеята е да предизвика съжаление, а ефекта е обратен. Значи някви хора, най-вероятно необразовани (да не ползвам някоя полит некоректна дума), тръгнали неподготвени да пресичат нелегално държавни граници, че помъкнали и дете, и го уморили накрая. И за всичко това белия работещ данъкоплатец трябва да се чувства виновен!?
16
6
 
16
 
! Отговори
saki преди 5 години
Сега следващия рептил от фамилиите Рокфелер, Морган и другите,ще му вземе органите за да може да доживее до 100+
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да не са го убили родителите му за да е живо му е трябвало 2.5 литра вода на 5 дни.Това е една голяма бутилка от кола в раницата. Е не са взели. Можели са ама не са взели.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 от 163 не е кой знае какво. Пак се повтаря правилото "смъртта на един е трагедия, а на милиони - статистика".Сега да депортират останалите 162-***, но и така няма да им дойде акъла.
13
3
 
23
 
! Отговори
@ преди 5 години
В Сомалия едно *** е умрело от глад , ама за това нищо не пишете .
12
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да помага на мигранти да им напише чек и да замине за страните им да ги обрижва не сме длъжни всички да им плащаме социалните и да им търпим пещерните културни особености.
11
16
 
5
 
! Отговори
до Мен преди 5 години
при тези ***, ако отидеш и поискаш нещо, ще те застрелят и поради тази причина имат толкова незаконни мигранти. А това с детето е нечовешко, но така са англо-саксонската ***.
10
3
 
18
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Навсичкото отгоре са се опитали да му помогнат очевидно по всякакъв начин включително и хеликоптер!
9
5
 
37
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Не са виновни тия дето са го задържали, а са виновни тъй наречените мигранти, които са го влачили това дете километри без да му дадат нито храна нито вода. Айде леко да се спрете с толерастията, че вече прекалено идва. Ако искаха детето да оцелее що не идат на кпп-то да помолят за помощ, а минават нелегално!?!