САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.

Имат опасения заради взимането на руски С-400 от Анкара
19 дек 2018 14:45, Елка Василева
134
САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Вашингтон предлага продажбата на ракетни системи "Пейтриът" на Турция на стойност 3,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Конгресът е бил уведомен за предложението за продажбата с цел подобряване на системата за противоракетна отбрана на Турция.

Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на ключов съюзник в НАТО, намиращ се на предни позиции в борбата срещу тероризма".

Предложението за продажбата бе направено на фона на опасенията на САЩ заради това, че Турция купува руски системи за противовъздушна отбрана С-400, несъвместими със системите на НАТО, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО няма да търпи троянски коне на Русия. Тоя мустакат малoумник колко беди нанесе на турците. Нямат пари за лук, плокира им пътя за членство в ЕС, вкара в затворите интелигенция и политически опоненти, а на тяхно място разни зетьове. Както винаги съм казвал, който се сдуши с Русия не завършва добре.
68
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който е тръгнал против ЕС и САЩ хубаво не е видял
67
2
 
17
 
! Отговори
шум в ухото преди 5 години
До Анонимен 71 " C-400 e е съвместим с всички фърчила на сатаНАТО!Просто им "влиза" остро..."това е СУПЕР кометар!!!
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
C-400 e е съвместим с всички фърчила на сатаНАТО!Просто им "влиза" остро...
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган не е наведен послушник. Ще купува от който си иска.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган не иска пейтриъти,не иска С-400.Ердоган иска "зелени ракети" с които американските банки стрелят.
63
1
 
6
 
! Отговори
Какво преди 5 години
Стана сега?Нали съжалявахме, за *** ракети,дето до Босфора не стигаха и правеха 3м дупка,кои щяха да ги свалят"пертрият" или руските?като и изтребителите,8срещу 150 !Пари на вятъра!Знаете ли сега,кой пази небето?
62
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГошоГошко, да не мислиш че Ердоган пасе трева и смята че С-400 е някакво ПВО чудо? Много добре знае че с С-400 не можеш да свалиш и двуплощник, но разиграва цирка с това недоразумение на военната индустрия на Русия за да иска отстъпки от САЩ. Първоначално искаше да му дадат Гюлен ако се откаже, като видя че няма да стане сега иска САЩ да си затворят очите пък Турция да унищожи кюрдските бойци в Сирия и Ирак. Явно ще стигнат и двете страни до някакъв компромис, а С-400 ще си остане в Русия.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия щати много нагли,че и казват колко пари да им изръси турция,че те хората може само за 1 млрд да искат си пазарят,пък и те там са свикнали да се пазарят,може и да успеят да смъкнат някой долар надолу хаха
60
2
 
25
 
! Отговори
бг преди 5 години
турците винаги са си гледали интереса ! историята до е доказала ! за разлика от българите ....които се слагат винаги на Големият брат шото са робски и *** народ ! турците ше изберат тва което е по-изгодно и удобно за тях - вероятно руската оферта ! която е 2 пъти по -евтина почти ... нашите са прости ,страхливи и продажни ! но какаъвто народа такива му и управниците - калапви ! агент Майк Макколи , ЦРУ
59
14
 
6
 
! Отговори
Мехмед преди 5 години
Много е лошо тука нямаме пари за лук вече. Добре че дъщерите съм ги пратил в Германия да носят пари, че ужас. Питам ги от де толкова пари изкарват, а те ми казват, че някакви банани им давали немците и се снимали във филми.. не разбрах добре. Иначе подкрепям твърдо Ердоган! Не че имам нещо против доларите ама мразя Запада! Айде чао, отивам на джамия! Иншалля
58
3
 
28
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Струва ми се, че ще си останат с искането. Ердоган не е Борисов нито Цветанов, а Турция не е България.
57
3
 
9
 
! Отговори
tu преди 5 години
Не знам не знам.Аз само знам че България като купува оръжие яде банани за нова година. И сладолед мисля че каза. Затова никакво оръжие иначе ще ядете бананите.Така казаха нашите първи ръководители.
56
3
 
10
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
философи българи , ВПК-то на Запада треа да печели ! живота ви ( и моя ) не струва пукната пара за тия *** ...ако не сте разбрали ! войната е печалба за оръжейната индфустрия на ФАЩ ....сее смърт
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С-400 ще го купят за 2 млрд...явно турците ги имат за много ***, че да изгърмят 1,5 млрд за няма нищо, и то в условията на все по-голяма криза...
54
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция трябва да избере част от цивилизацията ли иска да бъде или част от отбора на Мордор (Русия, Венецуела, Северна Корея, Иран). Който е тръгнал срещу Запада добро не е видял. Ето, СССР се разпадна. И Турция ли искате да се разпадне? Стягайте го този ваш диктатор, че до просешка тояга ви докара. Не може да си в НАТО и да купуваш руски системи. Гнусен ислямокомунист е Ердоган.
53
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците усетиха дебелия който им готвят източно от Ефрат и се опитват да отложат неизбежното.
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците може да купят Пейтриът ако им дадат и Гюлен като бонус. Иначе за какво им е, те си купиха вече руските ракети.
51
13
 
11
 
! Отговори
Р. Рейгън преди 5 години
Ще купуват и пушек ще се вдига, освен ако не искат лука да им поскъпне още тройно.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
но понеже ще трябва да го плащам - затова съм против!.Разбрах, ти го искаш без пари защото си красив.