САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.

Имат опасения заради взимането на руски С-400 от Анкара
19 дек 2018 14:45, Елка Василева
134
САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Вашингтон предлага продажбата на ракетни системи "Пейтриът" на Турция на стойност 3,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Конгресът е бил уведомен за предложението за продажбата с цел подобряване на системата за противоракетна отбрана на Турция.

Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на ключов съюзник в НАТО, намиращ се на предни позиции в борбата срещу тероризма".

Предложението за продажбата бе направено на фона на опасенията на САЩ заради това, че Турция купува руски системи за противовъздушна отбрана С-400, несъвместими със системите на НАТО, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Нищо няма да си купим ние.НИЩО.--Казано е много простичко: "Кагота искаш - търсиш начини! Когато не искаш - търсиш причини!"А защо не искат ... ами то отдавна е казано - троянски кон!
48
2
 
17
 
! Отговори
po преди 5 години
Нищо няма да си купим ние.НИЩО.То не бяха решения на НС, то не бяха комисии, то не бяха подобряване на офертите.Чудо ЧУДО на чудесата.Хората отиват вадят 4 млрд и купуват и си тръгват.Вие правете още комисии и простотии.Аиорслун.
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До29А ти защо искаш руски газ, а не американски?--Аз газ не ползвам и не искам. Ти се натискаш за % от транзита, т.е. за личен келепир, а на мен ми е през оная работа тоя газ, но понеже ще трябва да го плащам - затова съм против!
46
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, предлагат или искат да купят или не може да откажат. Ние просто ще си купим ф 16 щото си е най- доброто, а и ни дават поръчки за военните заводи /или не ни пречат да ги взимаме/.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 левче-5 продънени лири!.Предлагам ти да ти купувам присъдените лири по 4 за левче. Купи 5 и ми дай четирите за левче. След сделката ще имаш 1 левче и една продължена лира. Така след 1000 размени ще имаш 1000 продънени лири и 1000 левчета ей така от нищото. Навит ли си?
44
12
 
5
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Бре,Бре,Бре,големи икономисти тез турци бе!Цъфнаха и вързаха,та американската икономика взеха да оправят!
43
2
 
27
 
! Отговори
rty преди 5 години
Бай Данчо са смля да налага санкции на Турция, а пък те си купуват ракети.Искам да попитам и дебело да подчертая сега Турция в криза ли е, в изолация ли е, в какво. Това ли е изолация и криза. 4 млрд за ракети от САЩ, 4 млрд ракети от Русия, 20 млрд за самолети. Тез се въоръжават като за световно. И това е криза. А ние сме с наи добри фин показатели там някакви агенции мудис тудис някакви индекси даваха, пък само половината ракета дето турците купуват не може да купим.
42
2
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
Че къде им е бил акъла на хамриканците досега, че многократно отказваха на Турция тия ракети досега!?Щом продават, пазбира се, че ще ги купил. Ще ги разглъбим ....И между другото, миналата седмица тествахме турския многофазов радар и пезултатити са отлични!
41
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех,турски народе!Вместо да висите като свински черва по българските вестници цял ден,си вижте до къде сте я докарали вие!1 левче-5 продънени лири!Цялата интелигенция в затвора,а министри са Зетьове и Снахи на Султана!Гледайте си в тенджерката,къде няма дори лук,а не да плюете там,където бял хляб сте яли!
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат да им купят да щото Руснака им е намазал изхода с взелин на туркиша.:D
39
4
 
3
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Джемал,стига скимтя!От сутринта 200 поста направи!Никой няма да бара падишаха,поне до Нова Година!Обещавам!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквах! Сделка за Це-400 още няма окончателно..Движиш се със закъснение или новините достигат при теб със закъснение. Сделка има
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, лучената криза уж в Турция, а луковите глави в България реват.
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До36Хахаха, очаквал си ти. Турците преди да сключат сделката с руснаците-Очаквах! Сделка за Це-400 още няма окончателно.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дайте ги на нас имаме нужда
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да се кланят турците?То от лазене в краката я на Путин,я на Тръмп...остава ли им време да се кланят!
33
4
 
14
 
! Отговори
ген Радев преди 5 години
Обявихме ние конкурс, че ще купуваме 8 самолета и турците се притесниха, че ще ги нападаме. За да се защитят от нашите самолети и С400 и ПАТРИОТ ще си купят.
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е грешно! Не Сащ, а Турция са поискали оферта на патриотите, което аз очаквах, че ще стане..Хахаха, очаквал си ти. Турците преди да сключат сделката с руснаците искаха пейтриъти от американците още преди войната в Сирия и американците отказваха. Малко късно са се сетили сега. Най-много сега турците да имат и двете системи. Както се знае те не цепят басма никому и не се кланят на господари.
31
12
 
3
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Мюмюне,гризкай си луковата глава и не се питай,каква икономика има Америка!Не е за камилари!
30
3
 
19
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
абе ***, каква икономика има хамериканците бе, само печатане на пари бе смотльо, чети и не лижи зад-ници-те на терористите на света...