Политическата коректност омръзна на американците

Допитване: Така се ограничава свободата на словото
20 дек 2018 13:00, Елка Василева
18
Политическата коректност омръзна на американците
Снимка: архив, Reuters

Мнозинството американци заявяват, че им е омръзнало от политически коректни изказвания, които ограничават свободата на словото, показва допитване, цитирано от Франс прес.

Според изследването, проведено от института Марист за радио Ен Пи Ар и телевизия Пи Би Ес, 52 процента от анкетираните не искат САЩ да стават по-политически коректни и изразяват недоволство, че не могат да се изказват свободно по множество теми.

Това мнение споделят 76 процента от запитаните републиканци и 53 процента от независимите избиратели. За сметка на това мнозинството демократи (55 процента) искат повече тактичност при изразяването на мнения.

Директорът на института Марист Лий Мирингоф заяви, че резултатите от тази анкета са предупреждение към демократите, които от януари поемат контрола на Камарата на представителите, спечелен на междинните избори през ноември с подкрепата на независимите избиратели.

Тази поддръжка може да отслабне, ако прогресисткото крило на Демократическата партия превърне културната тактичност в основна тема за президентските избори през 2020 г., пише БТА.

"Ако Демократическата партия се вслуша в избирателите си по този въпрос, независимите избиратели може да се разколебаят в подкрепата си за нея", каза Мирингоф за радио Ен Пи Ар.

Мнозинството от запитаните - 70 процента - смята, че равнището на учтивост сред управляващите кръгове във Вашингтон е спаднало след избирането на Доналд Тръмп за президент през ноември 2016 г.

Повечето демократи (67 процента) обвиняват президента за това влошаване в общуването, докато 58 процента от републиканците обвиняват медиите, както прави и самият Тръмп, който редовно критикува "фалшивите новини".
Допитването е проведено сред 1075 души между 28 ноември и 4 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'Бая народ е по затворите в Щатите поради политическа некоректност....До колкото знам, нито един. В САЩ даже и Ку-Клукс-Клан още си съществува като легална организация и редовно демонстрира. Да не говорим за секти като Уестбъро с Бог мрази гейовете и байбъл белта като цяло.
13
0
 
8
 
! Отговори
Vive la France преди 5 години
А на света му омръзна от капризите на САЩ. Спрете да се месите в работите на чужди държави и оставете ЕС намира.
12
0
 
4
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
"Влошаване на общуването" ха ха ха. Ами те владеят медиите, които плюят, а иначе са чисти в общуването.
11
2
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Вече няма значение ,политкоректността е новият комунизъм,всеки несъгласен с нея в западна държава ще бъде съсипан ,както се правеше с насилствено наложения и спонсориран генерално от американските евреи комунизъм тук в източна Европа ;) !!!
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическата корекция е вирус! Застрашава тотално свободата на словото! Кое е коректно!? И за кого е коректно?! Кой казва и решава какво е коректно!? Една шайка от изтървани и извратени либерали, слуги демона Сорос! Абсолютна безконтролна толерантност към някакви колективи обявени за герой, и мачкане на други! Трети полове и какви ли не други глупости с едничката цел, деградация на хората за по лесен контрол и манипулация над тях!
9
5
 
21
 
! Отговори
демокрация=фашизъм преди 5 години
Някак си не върви да кажеш фашистка диктатура, затова му викаш политическа коректност!
8
4
 
27
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
Тръмп се е заел по разчистването на лявата сгaн, налазила Америка и Западния свят. Хилари, Обама, Меркел, Макрон, Юнкер са най-слабите, безродни, корумпирани и разрушителни лидери, които Запада някога е имал. Общото между тях е, че са хора без визия за бъдещето, по-скоро чиновници отколкото световни лидери, не мислят за народите си, а само за някакви глупости - гей права, борба с климатични промени (от джоба на средната класа), пълнене с бежанци, международна дружба. Гнус! Времето им изтича.
7
0
 
23
 
! Отговори
з преди 5 години
Щом има допълнение към думите "коректност", "свобода" или "справедливост", то вече не се говори за коректност, справедливост или свобода. ТЕСИ ДУМИ НЯМАТ НУЖДА ОТ ДОБАВКИ - ти не си коректен, а си ПОЛИТИЧЕСКИ коректен -, което те прави НЕКОРЕКТЕН! Ако е СОЦИАЛНА справедливост, то това по собствената си дефиниция е НЕСПРАВЕДЛИВОСТ - справедливостта спрямо индивида, да не е базирана на действията или бездействията му, а на политическа, етническа или друга, НО НЕ СПРАВЕДЛИВОСТ СПОРЕД ДЕЛАТА МУ!
6
3
 
29
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Политическата коректност Е цензура човек ако се замисли какво означава самото словосъчетание. Да подчиниш езика на ехидна двойнственост. Да бъдеш коректен, политически мотивиран. Т.е задната цел е - власт. Да шикалкавиш с властова цел. Това е хляба, виното и надеждите на Демократите, Глобалистите, синчето им Макрон и т.н Мазни приказки мотивирани с цел политически т.е властови цели. Измерението на лъжата да властва
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа, третата световна вече се вижда на хоризонта.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази работа нас не ни засяга,ако питат мен,ще дам лична свобода на всеки да се изказва и да казва каквото иска,дума дупка не прави.Разрешавам и да се псува.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛГБТ в САЩ вече е ЛГБТП .
2
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическата коректност се превръна в откровенна цензура, агресивно налагане на мнание, типично за левите либерасти.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се ограничава свободата на словотоМного са прави хората точно така си е. На нас от там и западна Европа ни забраняват да използваме стотици български думи.