Милуоки, САЩ, студ... Шофьорка на бус спаси босо бебе

Детето тичало и плачело по оживен булевард
11 яну 2019 20:00,
37
Милуоки, САЩ, студ... Шофьорка на бус спаси босо бебе
Снимка: Кадър YouTube

Не бива да сме пасивни към заобикалящата ни среда. Не бива да отминаваме човешките несгоди и трябва да помагаме - винаги, когато можем. Може би именно това е принципът на една съвсем обикновена шофьорка на автобус в Милуоки, САЩ.

Докато била на работа, Ирена Ивич забелязала босо дете да се скита по натоварен булевард само. Малкото момиченце търчало по улицата и плачело.

Мнозина биха отминали без дори да забележат. Вглъбени в собственото си забързано ежедневие, често не забелязваме човешките трагедии около себе си. Други биха изцъкали възмутено с език и биха отминали, без да помогнат. Но има хора и като тази обикновена жена, която решава да спре автобуса.

Да, може би ще изостане от разписанията. Може би ще я уволнят. Може би ще си навлече куп неприятности, ще слуша мрънкането на пътниците в автобуса, които все бързат за някъде. Може би... но всичко онова ще си струва, защото ще спаси един живот.

Но става нещо съвсем различно.

Жената слиза от автобуса и грабва детето в прегръдките си. Качва се обратно на превозното средство и го слага в скута си. Тогава един от пътниците съблича якето от гърба си и го дава на премръзналото момиченце. Минути по-късно 19-месечното момиченце заспива спокойно в скута на шофьорката.

Детенцето било в неизвестност известно време. Властите смятат, че майка му имала психични отклонения и така то успяло да се измъкне от вкъщи, пишат от CNN. След като било намерено от шофьорката, миченцето било върнато на бащата.

През последните години това е деветият подобен случай, в който шофьор на градския транспорт открива изгубено дете в Милуоки, щата Уисконсин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нормално държавно устройство не можеш да се изгубиш. И доверието в институцията те пази. Тук може от институцията да ти сменат и пола и местоживеенето без да разбереш.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Късмет е извадило, че попаднало на трезвена и недрогирана шофьорка на автобус"Ами виж й името- Ирена Ивич. Късмет е изкарало, че е попаднало на жена от Балканите. Тука жените са повече хора от онези тюлени зад океана.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детото е било морж и е отивало да поплува на езерото, тая дали не му е нарушила някое човешко право, сега ще я погнат социалните. Ако всеки почне да спасявва деца социалните трябва да останат безработни тъй не може.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този обезлюден град? И в автобуса няма никой.
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са свикнали с такива гледки боси деца посред зима и ги подминават тая явно е искала да го отвлече.
2
4
 
1
 
! Отговори
Путин преди 5 години
До DtruuppppКажи чадо?По принцип на психично болни не трябва да се дава да имат деца.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късмет е извадило, че попаднало на трезвена и недрогирана шофьорка на автобус, в САЩ да се спаcи човешки живот е цяло събитие веднъж на 100 год някой се ражда човек там и спасява някое дете.