Тръмп: Космосът е новото пространство за водене на война

САЩ правят базирана в Космоса система за противоракетна отбрана
Обновена: 18 яну 2019 07:47 | 18 яну 2019 07:41, Елка Василева
76
Тръмп: Космосът е новото пространство за водене на война
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат "ненадмината и несравнима" система за противоракетна отбрана, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Той заяви в реч в Пентагона, че Вашингтон ще направи всичко необходимо да гарантира, че "можем да засечем и унищожим всяка ракета, изстреляна срещу САЩ навсякъде и по всяко време".

Тази система, по думите му, ще помогне на САЩ да се защитят от модерните свръхзвукови и крилати ракети на съперници и противници.

Той не спомена Русия, Китай или Северна Корея в близо 20-минутното си слово. Но новата стратегия показва ясно, че планът на Пентагона за базирана в Космоса система за противоракетна отбрана цели защита от съществуващите заплахи от Северна Корея и Иран и противодействие на високотехнологичните оръжейни системи, които развиват Русия и Китай, отбеляза АП, цитирана от БТА.

Това е първото преразглеждане на доктрината в сферата на противоракетната отбрана от 2010 година. Според плана Пентагонът трябва да разположи отбранителни технологии в Космоса и да използва тези системи, за да засича, проследява и поразява по-бързо насочени срещу САЩ ракети.

"Космосът е новото пространство за водене на война", заяви Тръмп и добави, че няма да се задоволи с "нищо по-малко от най-ефективна и най-високотехнологична система за противоракетна отбрана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45"KATO СМЕ в НАТО" означава грешната страна, а тази държава от Световните войни е на грешната страна. ФАКТ ти си продажник като 240 за 30 "демокрация". Отворихме те всички тука хахахахахахахахахахаххахахаха
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ вече са само една второстепенна регионална сила. Даже другарят Ун не се хваща на смешните им заплахи. САЩ се изчерпаха, но отчаяно се правят, че не са. Американците няма какво да предложат. Фактически вече нямат нищо.
42
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ СМЕ В НАТО! ВЪПРОСЪТ Е ЗАТВОРЕН!
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли,че американския доктор от еврейски произход Робърт Гало провъзгласен за(откривателя) на СПИН наскоро на всеослушание призна ,че всъщност той е автора на ретровируса причиняващ срив на имунната система .Сега най цинично същия предлага на пазара ваксина против собственото си творение.В тази връзка наскоро гръмна скандал в Грузия след като бившия шеф на разузнаването на Грузия обяви,че САЩ имат тайна лаборатория в страната му където се опитват да създават смъртоносни вируси
40
1
 
16
 
! Отговори
ДОБРУТРО, преди 5 години
ТАЯ ТЕМА Я ВЪРТЯТ ОТ СРЕДАТА НА 80 -ТЕ С РУСИЯ, НИЩО НОВО!
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ постоянно търси нови пространства да води война.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп пуска само димки за вътрешна употреба. САЩ няма нищо което да противаоиставят на хиперзвуковоте ракети Авангард, радарите им засичат на няколко стотин километра, а Авангард трябва да бъде прихваната от поне 3 хил километра за да се неутрализира, а в Тихия океан няма толков острови за радарни ретранслатори. Специализти от Пентагона прогнозират, че решението може да струва трилиони и да се разработва десетки години, а САЩ нямат пари, та сега и космически войни ще водят.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаНищо не знаеш!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ се оказаха в позицията на догонващ.
35
2
 
16
 
! Отговори
До Рамзам преди 5 години
Всичко това е в добрите пожелания на краварите,те и база на Луната ще стоят ама друг път.
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава система ще струва трилиони :D путин фалира сащ със сармат :D а как тази космическа отбрана ще спре ядреното торпедо посейдон, никой не казва :D освен това е невъзможно да хванат крилати ракети от космоса, те летят 10м над земята
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари американците нямат (голи като църковни мишки), технологии нямат, в Сирия се измъкнаха, в Украйна аналогично, в Афганистан заседнаха и търпят, НАТО се разпада, Zumwalt не плува. F-35 не лети, вътре в самите Щати "студена гражданска война" а този клоун за космически войни бълнува.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
X 37 b.........
31
13
 
5
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 години
Ах, другари, другари... Тежки дни се задават за любимата ви Пидорашка
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаКрим е руски. Въпросът е затворен.
29
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са най-големият производител на нефт в Света, а в същото време 42 милиона американци гладуват и живеят само благодарение на купоните за храна които правителството отпуска на гладуващите американци. Къде са тръгнали в с Космоса да се занимават, още нямат ракета носител, по добре да си правят филмчета как "стъпват" на Луната.
28
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Е ми ето, краварите само мислят къде каква война да водят. Не им стига вече планетата, та и в космоса ще отидат да водят война. Срещу извънземни ли, срещу кого? Да не им станат реалност кошмарите от фантастичните филми, в които хамериканеца все спасява света.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкакакво да се очаква от империалистически държави! Русия е една от тях!
26
2
 
6
 
! Отговори
star wars start преди 5 години
космическата война, кошмарът на СССР преди! От както в русия започна много силно да се дрънка оръжие, да се ръсят непобедими фукни, космическата оръжейна надпревара се активира съвсем логично. Сигурно съществува технологичен задел тук-там.
25
19
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Първата дума, която научават американците е ВОЙНА.Аз доколкото знам в Русия има изградени учебни лагери за младежи - терористи! Говорят постоянно за война, завземат територии на суверенни държави, всяка година празнуват победата в ВСВ... Само в рАссията я има тази обич към Боярешник-а и войната!