Тръмп: Космосът е новото пространство за водене на война

САЩ правят базирана в Космоса система за противоракетна отбрана
Обновена: 18 яну 2019 07:47 | 18 яну 2019 07:41, Елка Василева
76
Тръмп: Космосът е новото пространство за водене на война
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат "ненадмината и несравнима" система за противоракетна отбрана, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Той заяви в реч в Пентагона, че Вашингтон ще направи всичко необходимо да гарантира, че "можем да засечем и унищожим всяка ракета, изстреляна срещу САЩ навсякъде и по всяко време".

Тази система, по думите му, ще помогне на САЩ да се защитят от модерните свръхзвукови и крилати ракети на съперници и противници.

Той не спомена Русия, Китай или Северна Корея в близо 20-минутното си слово. Но новата стратегия показва ясно, че планът на Пентагона за базирана в Космоса система за противоракетна отбрана цели защита от съществуващите заплахи от Северна Корея и Иран и противодействие на високотехнологичните оръжейни системи, които развиват Русия и Китай, отбеляза АП, цитирана от БТА.

Това е първото преразглеждане на доктрината в сферата на противоракетната отбрана от 2010 година. Според плана Пентагонът трябва да разположи отбранителни технологии в Космоса и да използва тези системи, за да засича, проследява и поразява по-бързо насочени срещу САЩ ракети.

"Космосът е новото пространство за водене на война", заяви Тръмп и добави, че няма да се задоволи с "нищо по-малко от най-ефективна и най-високотехнологична система за противоракетна отбрана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Путиновият клoyн, пак "осветява" небосклона с високопарните си изцепки!Космоса, значи....? Той да оправи Сирия най - напред, че "унищожената" Ислямска държава уби пет американски военнослужещи из онзи ден
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с онуй тенеке Пейтриът. Нали беше супер и муха неможеше да прелети, без да бъде прихваната. Или май само на хартия и на приказки.
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата дума, която научават американците е ВОЙНА.
21
6
 
29
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ преди 5 години
Краварите съсипаха земята. Ред е на Космоса!! Да се готви Марс!!
20
0
 
24
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Космосът е новото пространство за водене на война"Това сме го чували вече, преди повече от 30 години.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Брус Уилис кацна на астероид...
18
3
 
31
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Този все пак е по миролюбив,ако беше онази злобната Хилари досега да е запалила половината свят.
17
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тръмп нема лабаво. На Путин (и Китай) му остава да избира между моркова и тоягата.Ха да видим колко е (са) умни.
16
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз полза от руски танкове и ракети в космоса нямам --ама то е ясно ,че Путин им се противопоставя заплашва ги --ето вие сте по силни но аз ще ви унищожа. Да до един момент става номера ,но е ясно ,че превъоръжаването ще се вдигне на такова ниво ,че сама Русия просто няма да има средства да отговори --до едно време става номера с малко пари и добри учени идва момент когато ресурсите който са ти нужни ще поставят на колене цялото население. Упражнението на милиардери срещу *** ще е много тежко.
15
6
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
уби-ец
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям артист. Шапка му свалям. А света е една сцена. Обаче...Не сме 1983 и не се казва Рейгън. Затова си седи с блокирано правителство от месец...
12
22
 
12
 
! Отговори
Дежа вю преди 5 години
Същите русофилски аргументи срещу звездните войни на Рейгън се чуваха и в началото на 80-те години, че такова нещо не може да бъде направено, че много по-лесно и икономично е да разработиш ракети които да заобиколят всякакви защитни системи и т.н. русофилски мантри. Крайният резултат от всички тия аргументи беше разпада и смъртта на СССР.
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните проучвания сочат че хората сериозно започват да затъпват!Навсякъде се отчитат спадове при резултатите от IQ тестовете.Американците през целия 20 век разчитаха на това да привличат мозъци от целия свят.След втората световна война издърпаха най големите учени и най добрите изобретатели и инженери на Европа.Но тези хора вече измряха и сега няма кой да ги замести. Новите поколения са по глупави.Така че не очаквайте в близките години пробиви в посока космос. Най много някой филм.
10
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Путин показа хиперзвуковите си високотехнологични системи преди година.Бай Дончо дълго мисли и сега ни подхвърля ненаучна фантастика."Анимациите на Путин от преди година ще го накарат дълбоко да съжалява за блъфирането и надуването на бузи пред САЩ.
9
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин показа хиперзвуковите си високотехнологични системи преди година.Бай Дончо дълго мисли и сега ни подхвърля ненаучна фантастика.
8
6
 
37
 
! Отговори
мда преди 5 години
А какво стана с прехваленият противоракетен щит хахахах май за скрап!?
7
8
 
40
 
! Отговори
Хахах преди 5 години
Тия кравари към днешна дата не могат да пратят човек в околоземната орбита и ползват руснаците като такси. Раправят че загубили документацията от аполо мисиите и не можели да построят вече ракета "Сатурн".Обаче пък видиш ли, към 2025г. щели да ходят из космоса и да строят колония на Луната и Марс.Ши *** уморят от смях тия говедари. Цялата им "държава" е пред рапад ама те още си мислят че са номер 1. Англичаните и те станаха същите ***.
6
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е в България Петър Стоянов може да влезе в кръчма преоблечен и с мустаци и да седне да говори за политика и наш Ганчу ще тропне по масата и ще му каже "абе ти намене ли ше ми каеш ве?'и ще скочи да го биеИ тука в коментарите хората приказват все едно Тръмп не знае какво парви и не е един от най-хитрите, силни и исторически личности да владеят света през последните сигурно 100 ако не и 200 години.Но наш *** "тоя ли бе?" да тоя бе. Тоя е по-добър от вас във всичко а вие сте незнам
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОЛОЕЗДАЧЧрез покупката на пиндостански изтребители си купуват следващ мандат.