Жестокост! Ел Чапо погребвал живи враговете си

Бившият му бодигард проговори за зверствата на мафиота
26 яну 2019 20:40, Нели Христова
39
Жестокост! Ел Чапо погребвал живи враговете си
Снимки: Reuters

Хоакин Гусман (Ел Чапо) близо четвърт век е глава на най-големият наркокартел в света. Дребосъкът, както е прякорът му, е вторият най-влиятелен бос след Пабло Ескобар, но за разлика от Краля на кокаина, той няма да отърве решетките.

Още по темата

Ел Чапо бе заловен през 2017 година, след като два пъти се опита да избяга и да се върне обратно в Мексико. А през ноември 2018 започна процеса срещу него и свидетелите на престъпленията му се множат с всеки изминал ден.

Но може би най-страшни са показанията на бившия му бодигард, който няколко пъти с очите си е виждал, как Дребосъка извършва убийства.

Исаяс Валдез Риос е заловен от полицията през 2014 година, но едва по-късно се съгласява да съдейства на властите, за да хванат Ел Чапо.

За боса той започва да работи като бодигард през 2004 година, а преди това бил част от спецчастите на мексикантската армия. По думите му, през 2006 или 2007, в бърлогата на Ел Чапо бил доведен мъж от картела Tijuana. По тялото му вече се виждали следи от тормоз с гореща ютия.

Гусман държал заложника няколко дни, а на два пъти се опитвал да го разпита. Накрая, босът поръчал на слугите си да изкопаят гроб. Застрелял го, но не го убил. Бутнал го в гроба и гледал как подчинените му го погребват жив.

Валдез също така става свидетел и на това, как двама членове на Zetas, друг вражески клан, били измъчвани около три часа, след което Ел Чапо отново поръчал да бъде изкопана яма, но този път на дъното й да бъде запален огън. След като застрелял двамата мъже, ги бутнал в пламъците и заявил, че иска всичко да изгори и костица да не остане от тях.

Гусман поръчал и убийството на Валдез, защото погрешно го обвинил в кражба на пари. Но оттеглил тази заповед, след като разбрал, че бодигардът му не е взимал никакви пари.

Обвинението ще приключи със своите свидетели в понеделник, а след това ще дойде ред на защитата на Ел Чапо.

Тяхната версия е, че Гусман е натопен от друг наркодилър – Исмаел Замбада. Не е ясно дали Дребосъкът ще свидетелства в своя защита.

Ако адвокатите му не успеят – Ел Чапо ще остане до живот в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре написан Текст ама от кой български сайт копиран , тука само се копира и поставя така работи системата
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетелите на американското правосъдие са известни с развинтената си фантазия, подхранвана обилно от прокуратурата.
20
0
 
6
 
! Отговори
Чел съм друг случай преди 5 години
Напротив. Точно за Ел Чапо разказал пред съда негов бивш лейтенант, който присъствал на срещата. Ел Чапо се вбесил и изсъскал: "Този ще го убия!". Статията да е била в dailymail, mirror.co.uk или CNN. Нямам чак такава памет да се сетя в коя от трите медии я четох на английски преди 2 месеца:)За Дилинджър със сигурност може да има подобен случай. Поздрави!
19
2
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
сега се изясни от къде ИДИЛ са черпили вдъхновение
18
1
 
12
 
! Отговори
Потребител преди 5 години
Има брутални видеа, които показват 100-кратно по-брутални убийства на живи хора и невиждан садизъм.
17
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този е от школата на КГБ!Джуджагин го чака подобна участ.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, статията е за втория най-голям наркобос (и мултимилиардер) в историята след Ескобар, а не за нашите селски крадльовци. Нямате ли си достатъчно други теми, в които да ги коментирате? Досадни сте вече. Ако имате да кажете нещо по статията като Слънчарски и Чел съм друг случай - ок.
15
7
 
23
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 5 години
Да е садист, колко да е садист, той даже не е комунист. Бандит аматьор. Ако беше изучил челния опит на коминтерна щеше да е на съвсем друго ниво.
14
0
 
18
 
! Отговори
Чел съм друг случай преди 5 години
Дясната ръка на конкурентен наркобос отишъл при Гусман да преговарят за територии, да не си трепят трепят дилърите и тн. Накрая Ел Чапо му подал ръка и онзи си тръгнал без да се здрависа. Страхотно неуважение. След седмица на излизане от кино с жена си били застреляни и двамата!
13
0
 
22
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
По снимки на негови и други жертви на картелите бих казал, че тези случаи в статията са едни от най-леките.
12
2
 
6
 
! Отговори
- преди 5 години
адидас, а немаше какво да ядеме
11
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до13!Сега е по добре европейци сме, човек може да си намери по добьр живот далеч от Бг ***!
10
1
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Какъв ай дук, заврян зет под чехъл. Изпълняваше поръчките на жена си и родата и, в чужда къща ай дук. Софиянски каза, че като му предложили да влезе в СДС, той казал да питам жена си и дам отговор. След като влезе в политиката жена му какво работи - Бъдеще на България? Не обиждай истинските хайдути с този заврян зет.
9
6
 
14
 
! Отговори
До 10 Додо: преди 5 години
За съжаление Алцхаймера Рейгън също е замесен, аз не мога да кажа лично, а неговите кукловоди.Напиши в Гугъл "Иран-Контра" за да прочетеш от Уикипедия, че всичко става лично с разрешението на Рейгън. Пише, че няма доказателства за личното разрешение от Рейгън, но аз не вярвам на американските шарлатани.
8
1
 
13
 
! Отговори
там имаха Ел Чапо преди 5 години
тук пък е капо ди тути капи
7
11
 
38
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
За грабежа днес, бяха нужни 3 неща:1.Свалиха бай Тошо.2.Разтуриха руския социализъм тук.3.Отмениха смъртното наказание/присъда.
6
4
 
47
 
! Отговори
От 8 - допълнение преди 5 години
Ако не ми вярвате, си задайте въпроса защо посолството на САЩ подкрепя един бивш гангстер като министър-председател в една държава от Източна Европа, който очевидно е завлякъл милиарди от наркотрафика, и има приятел, който притежава "фармацефтични фабрики", които пласираха "антибиотици" за главорезите от ИДИЛ.
5
8
 
48
 
! Отговори
Подкрепа от САЩ преди 5 години
Всичките наркокартели в Латинска Америка съществуват благодарение на благословията и подрепата от правителствата на САЩ, специално от ЦРУ и тайните им служби.Освен, че служителите на ЦРУ се облажват лично, така държат в страх народите на тези страни и не им позволяват да се развиват.В тези далавери няма цвят - по този път са минали Рейгън алцхаймера, Дъртия рептил Буш, както и семейството убийци Клинтън (те затова и държат Демократическата партия в страх).
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 9-ти септември, инспектор Гешев е държал с желязна ръка разбойниците.
3
0
 
31
 
! Отговори
Типична бг визия преди 5 години
Прилича на един комшия от б-вход 3 етаж,Цонко Мустака му викаме