Порошенко посрещна US-боен кораб в Одеса и се закани на Русия

САЩ изпратиха и специален пратеник за Украйна
27 фев 2019 07:23,
103
Порошенко посрещна US-боен кораб в Одеса и се закани на Русия
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко се качи на борда на американски боен кораб в украинско пристанище и приветства присъствието му като предупреждение към Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата


Порошенко посети ескадрения минонсосец "Доналд Кук" в пристанището на Одеса. В изявление той посочи, че идването на този кораб в украинско пристанище е "важен сигнал към Кремъл", имайки предвид американско-украинското военно сътрудничество, пише БТА.

Порошенко се срещна със специалния пратеник на САЩ за Украйна Кърт Волкър и благодари на САЩ за разширявенето на присъствието им в Черно море, след като Русия задържа три украински кораба и екипажите им през ноември.

Волкър определи посещението на американския кораб като "силен символ на ангажимента на САЩ към народа на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
22
 
3
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
До Анонимен Не бъркай славяните с българите! Панславянизма е най-голямото зло за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ! Ние сме най-древната нация от днешното човечество. Време е да се излекувате от зомбирането на Империята на злото!
44
15
 
5
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
До Идва Почети малко исторически факти! В тая война почти не са участвали руснаци,а войската от Киевския военен окръг,която е била съставена от украинци и от републиките.
43
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омраза сред славянските народи сеят само платените ***.На 03.03.1878 г. държава България няма. Има територия, населена от българи, поробени от Османската Империя. Руският Император води кръвопролитна война за освобождаване на братския славянски народ от 5-вековното иго. В състава на неговата войска освен руснаци влизат и други поданици на Руската Империя - украинци, финландци, поляци и тн. Всички те през 1878 г. не са държави, а са в състава на РИ и не могат сами да решават кого да освобожда
42
12
 
3
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
До Обзор Сам вярваш ли си,или така са ти наредили да пишеш?
41
3
 
25
 
! Отговори
Обзор преди 5 години
Да Боби,няма да споря дали причина за позорното поведение на "Доналд Кук" е РЕБ-системата "Хибини" или разположените на кримския бряг системи "Бал" и "Бастион", въоръжени с "Оникс". Неоспорим факт е, че с появата на Су-24 на 12.04.2014 г., поведението на пиндостанския разрушител рязко се промени. Гордо движещият се към Крим, пращящ от самочувствие USS Donald Cook прави завой на 180 градуса, включва максималната си скорост и на зиг-заг буквално побягва към Босфора като оставя кафява диря.
40
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименПоредната журналистическа измислица "ХИБИНИ"Да има такава ефективна РЕБ система но тя нищичко не може да направи на "ИДЖИС"Разберете въпрос на мощност Радарът на Иджис е толкова мощен че засича спътници на 800км разстояние. Захранва се от буквално електроцентрала която захранва и цялата автоматика на Доналд Кук ако я нямаше автоматиката щеше да е с троен екипажТоест заглушаване ИЗКЛЮЧВАМЕРеално Су-24 има една джвъчка която целеуказва задхоризонтно на ракетите П-800 ОНИКС = СМЪРТ
39
18
 
3
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
До Анонимен И като се събуди записа "розовите" си сънища във форума...Мислиш ли,че някой вярва на тролските ти бълнувания? Дано,поне,заработиш някоя рубла!
38
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ "Хибини". А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си.
37
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този кораб на за пръв път ходи там. Да не се наложи и сега пак да сменят екипажа и да чистят след него?
36
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят "Инжис", за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.
35
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото "Хибини". Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система "Иджис" и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, "Иджис" управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка.
34
5
 
9
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Пкльос една ракетка и кораба потъва,как си я представяш тая работа,те руските нема да го пукат с техните кораби ,ми я с наземни установки,я със самалети................Не се тревожи ти ,тревожи се как да си начешиш цепеша.........
33
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държат го " на прицел" руснаците, ама друг път! ДОНАЛД Кук и с по- голяма огнева мощ от всичките руски гемии в ч. море взети заедно! Затова реват москалите, а украинците се кефят
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Незнам дали е вярно ама на руския флот му е забранено да напуска базите си ...Явно си ги е шубе"-----------------------------------Не е вярно. Даже напротив. И при първото си влизане в акваторията на Черно море по Нова година и сега, овеяният с жалка слава "Доналд Кук", плътно е съпровождан от стражеви кораби на руските флотове (ЧМФ и СМФ). Руските системи "Бал" и "Бастион" го държат на прицел по целия му път от Босфора до Босфора.
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RUSOFOBITE STE NAI TYPATYA SISTEMA NA SVETA DOBRE CHE STE NEKVI MIJAVI 0.0002 PROCENTA OT BG NARODA I OT VAS NISCHTO AMA NISCHTICHKO NE ZAVISI V TOQ SVQt
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SVINQ
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите гледат украинския *** като питон заек !
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И един к ирлив кравар не е готов да умре за Украйната.
27
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този "силен символ на ангажимента на САЩ към народа на Украйна" за втори път през тази година е в акваторията на Черно море. Първият път дори не посмя да приближи бреговете на Укропия. Защо ли сега в края на февруари е в Одеса, а в началото на годината се разходи покрай северното крайбрежие на Турция-до Батуми и обратно Босфора?Защото мина време и инцидентът с укропските корабчета-моряци е забравен. Те са арестувани и чакат присъдата, според руското законодателство. За тях говори само Порош.
26
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХОРА СПРЕТЕ ТАЯ УКРАЙНОФОБИЯ- ОБИЧАЙТЕ УКРАЙНА, КАКТО ОБИЧАТЕ ВСИЧКИ ДРУГИ- ФИЛИЯ, ФИЛИЯ....