САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години

Мисията този път ще включва и жена
27 мар 2019 07:50, Елка Василева
154
САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години
Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват до пет години техни астронавти отново да кацнат на Луната, мисията ще включва и жена. Това обяви в НАСА американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

Пенс заяви, че целта на мисията ще бъде да се създаде база на Луната, която да позволи да бъде изпратена и "евентуална (пилотирана) мисия до Марс".

Вицепрезидентът, който пое водещата роля по космическите теми, добави, че до една година отново ще започнат да се използват ракети американско производство за космически мисии.

"Първата жена и следващият мъж на Луната ще бъдат американски астронавти, изстреляни с американски ракети от американска земя", каза Пенс в център на НАСА. "Сега е моментът да направим следващата голяма стъпка и да върнем американските астронавти на Луната, да направим постоянна база там и да разработим технологиите, които да ни позволят да изпратим американски астронавти на Марс и отвъд Марс. Това е следващата голяма стъпка", каза вицепрезидентът.

В своя стремеж да парират възхода на Китай и възраждането на Русия САЩ все повече действат като при съревнование между велики сили, отбелязва ДПА. Неотдавна китайската космическа програма осъществи първото кацане на космически апарат на обратната страна на Луната.

Последните хора, стъпили на Луната, бяха американските астронавти от кораба "Аполо 17" през 1972 г. Това лято се навършват 50 години от първото кацане на Луната на пилотиран космически апарат, отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: лунаМарсСАЩастронавти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проблемът с радиацията е решен отдавна, ако не беше, нямаше да има МКС "Това твърдение доказва колко си неук. МКС лети ВЪТРЕ в защитната обвивка на Земята.
72
3
 
13
 
! Отговори
барон Мюнхаузен преди 5 години
мИриканците ,,бяха ""на луната вЕрвайте ми ,аз бях там и ги видях к,ът кацнаха
71
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Цялото съветско политическо и военно ръководство е следило всички полети на американците до Луната."Да така е и АПОЛО са кацнали на Луната - НО БЕЗ ЕКИПАЖ - а автоматичен режим
70
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Това казва в интервю големият съветски космонавт и два пъти герой на СССР Алексей Леонов в интервю."В историята на САЩ и СССР има толкова ИНТЕРЕСНИ ФАКТИВ разгара на Линната гонка, В разгара на Студената война 1969-1972 годинаСССР получава позволение да продава ГАЗ и НЕФТ в западна европа за ВалутаСССР се отказва от лунната си програмаДвигателите от луната програма след десетилетия и модифициране по сегашни производствени технологии се продават на САЩ(РД-180) за да лети НАСА
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77 АнонименКацали са ама друг път.
68
2
 
5
 
! Отговори
шилету преди 5 години
Коги ше одат на месеца американците да ги дам шише рекиа
67
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците кацнаха на Луната и ти то пет пъти.И всички техни мисии са успешни.Това казва в интервю големият съветски космонавт и два пъти герой на СССР Алексей Леонов в интервю.Цялото съветско политическо и военно ръководство е следило всички полети на американците до Луната.
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това му се казва некадърна нация американска ! Откраднаха готови планове и разработки на немците след края на втората световна война и пак неможаха до ден днешен да направят онова което са направили немците преди войната. Но в фалшификациите ги бива много , това не може да се отрече.
65
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ММ"Преди 50 години на Земята няма технология космически кораб да кацне и излети от Луната"За твое съжаление има такива технологии - ако не вярваш на НАСА виж СССР мисии ЛУНА 3 от 7 мисии кацат на луната и връщат проби а 2 от 7 мисии закарват Луноход 1 и 2 останалите мисии са провал
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 71 АнонименНе се прави на умен след като не ти достига мозъчен капацитет за тази дейност
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицове, вицове и пак вицове ! Ше кацнат ама в студио на холивуд или в ново студио на наса
62
6
 
16
 
! Отговори
ММ преди 5 години
До Анонимен 60Преди 50 години на Земята няма технология космически кораб да кацне и излети от Луната, макар че там гравитацията е 6 пъти по-малка от тази на Земята. Вижте в Уикипедия размерите на кораба, който е "кацнал" на Луната и преценете сами къде в това пространство са астронавтите, двигателите, горивото, системите за поддръжка на живота и органите за управление.
61
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като чета коментара ми става ясно защо тази държава е в тинята... народа и е пълна пародия.
60
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Не!"Проблемът с радиацията е решен отдавна, ако не беше, нямаше да има МКС и разходки на космонафти по нея. Хубав ден Ви желая, а на НАСА - бон воаяж"ЕХ ЕКСПЕРТЕ1. Защо Всички орбитални станции с хора са пускани на височина макс 400км? Защото по нависоко прекратява действието на електромагнитния щит на Земята2. Да по този начи ползвайки един природен феномен можем да живеем и работим в космоса. Как да пресъздадем този електромагнитен щит? Амиии ЪЪЪЪ не знам :-(
59
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименБАН прави едни уреди за измерване на радиация и ги праща с почти всяка космическа мисия. Въпросния уред Люлин при полет от земята до луната за 250 дни е натрупал 66Sv (сиверта) радиация66/250=0,264Sv радиация на денЕстествен радиационен фон София - 0,13 Sv/h = 0,13*0,000001=0,00000013Sv/hили 0,00000013*24= 0,00000312Sv радиация на денСравнете сами двете стойности
58
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кое студио на Холивуд ще ги изпратят?
57
3
 
16
 
! Отговори
по план преди 5 години
До manЩе пратят своя човек,предателя Ц Цветанов за да го скрият.
56
21
 
7
 
! Отговори
man преди 5 години
Коментарите, че първите кацания на луната са фалшификати са толкова смешни, колкото и твърдението, че земята е плоска!Пълно е с неуки хора.
55
7
 
25
 
! Отговори
това е преди 5 години
До АмериканобългарофилНай богатата да,от грабежи и агресии САЩ са ограбили и разорили стотици държави,най пресен пример Венецуела 30 милиарда ограбени,как няма да са богати?!
54
2
 
22
 
! Отговори
man преди 5 години
Дано пратят и и обратен чернокож, така ще има баланс