САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години

Мисията този път ще включва и жена
27 мар 2019 07:50, Елка Василева
154
САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години
Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват до пет години техни астронавти отново да кацнат на Луната, мисията ще включва и жена. Това обяви в НАСА американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

Пенс заяви, че целта на мисията ще бъде да се създаде база на Луната, която да позволи да бъде изпратена и "евентуална (пилотирана) мисия до Марс".

Вицепрезидентът, който пое водещата роля по космическите теми, добави, че до една година отново ще започнат да се използват ракети американско производство за космически мисии.

"Първата жена и следващият мъж на Луната ще бъдат американски астронавти, изстреляни с американски ракети от американска земя", каза Пенс в център на НАСА. "Сега е моментът да направим следващата голяма стъпка и да върнем американските астронавти на Луната, да направим постоянна база там и да разработим технологиите, които да ни позволят да изпратим американски астронавти на Марс и отвъд Марс. Това е следващата голяма стъпка", каза вицепрезидентът.

В своя стремеж да парират възхода на Китай и възраждането на Русия САЩ все повече действат като при съревнование между велики сили, отбелязва ДПА. Неотдавна китайската космическа програма осъществи първото кацане на космически апарат на обратната страна на Луната.

Последните хора, стъпили на Луната, бяха американските астронавти от кораба "Аполо 17" през 1972 г. Това лято се навършват 50 години от първото кацане на Луната на пилотиран космически апарат, отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: лунаМарсСАЩастронавти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох много ми се иска да ви отговоря на глупавите въпроси ама като знам, че няма да има смисъл ми минава много бързо... то бива да сте глупави ама това вашето вече е отчайващо. Знам, че четенето е трудно ама постарайте се да прочетете нещо освен днес бг.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гневът отново споходи ппитеците...
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите както винаги пълна балканска трагедия :)))))))))
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35 АнонименНа луната са кацали само астронавти на третия райх и имат база там.
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е започнало строителството на новото кино студио.
28
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв тоя майтап ! Още не е дошъл 1 април. Американците никога не са кацали на Луната и няма и да кацнат скоро.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Някой сиСондата не и пука, дали е на - 200 градуса C и не трябва, да се връща никога на земята. С хора е малко по-различно, не си ли съгласен?
26
3
 
15
 
! Отговори
НИЕМАНД преди 5 години
ами акумулатора на аполото бил паднал и скоростната му кутия тропала иначе с него мислели да ходят пак ама уви :)
25
6
 
21
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
хахаха развеселиха ме тия рано сутрин... каква луна какви пет лева бе, те един двигател за космоса нямат... с колелото ли ще идете - най-глупавата сбирщайн нацийка умееща само да печата долари и да напада суверенни страни!
24
1
 
25
 
! Отговори
stun преди 5 години
До тогава филмовите студия, трябва да дадат най-добрите си оферти!
23
3
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Излиза, че е по-лесно да пратиш сонда да снима до Марс, а до луната трябва да чакаш сума ти години да пратиш каквото и да е...Преди нали беше по-лесно да се пращат хора - спомням си, че кацаха "уж" :)
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До изтича секретносттаЛъжиииии! Измааамиииии!
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...на Луната ще бъдат американски астронавти, изстреляни с американски ракети, съоръжени с руски двигатели РД-180.
20
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блу Ориджин и Спейс Х са на една стъпка от тест на космически коеаби с хора. Руснаците мяучеха срещу рециклирането на първите степени, но сега и те са се юрнали да догонват. Назначили са някакво еврейче-милиардер за руския Елон Мъск.
19
3
 
7
 
! Отговори
изтича секретността преди 5 години
Строго секретния сценарий за филма "до луната и назад", сниман 60-те, 70-те скоро ще трябва да се разсекрети - 70 години са период за най-големите тайни, а може и по-скоро да стане - светът вече има технологии да го направи. Мъск приземи ракета на платформата от където е изстреляна и всички тръгнаха към луната...
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНКакво е общото днес и преди 50 години?Преди 50 години някой си науми "Руснаците правят бази на луната".Тогава всички се юрнаха като ненормални, потроши се сумати и държавна пара, накрая осъзнаха, че не е "sustainable", поне по техни думи, а вече нямаше и лоши руснаци на луната.Но днес има Китай! "Китай ще прави бази на луната"! О панка, о чудо! Това път, хептен ще се вътрят ...
17
5
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 15 А руснаците какви Боинги правят...Целия свят ги ползва.Така ли е ? Така е..
16
13
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА ПУТИНОФИЛИТЕ ЗЕМЯТА ОЩЕ Е ПЛОСКА!!
15
10
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Да изпратят и един руски космонавт та нашите русофили най после да повярват. А за Гагарин нямат никакви съмнения .Нямал фотоапарат да заснеме Земята. Айде де !
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Боинг е частна компания.