Кремъл вини САЩ в променливи позиции по много въпроси

Никой не можел да прогнозира трайно отношенията им
18
Кремъл вини САЩ в променливи позиции по много въпроси
Снимка: Reuters, архив

Позицията на властите в САЩ по много въпроси е променлива и едва ли може да се правят прогнози за бъдещето на руско-американските отношения за две години напред. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на телевизия "Россия-1", предаде ТАСС.

"Наистина, позицията на президента Тръмп и позицията на американската страна по много въпроси претърпяват стремителни промени, затова тук трябва да се изчакат някакви изчерпателни разяснения. Едва ли някой ще се осмели и ще се реши да прави прогнози за бъдещето на двустранните ни отношения през идните две години", каза той.

При все че Доналд Тръмп неведнъж е изразявал желание за среща с Владимир Путин, държавният секретар на САЩ Майк Помпейо не направи конкретни предложения за такава среща по време на неотдавнашните си преговори в Сочи, добави Песков.

По думите му инициативата за двустранна среща на ниво президенти трябва да идва от САЩ.

"В Аржентина бе отменена договорена вече среща и тя бе отменена по-малко от 24 часа предварително. В тази връзка инициативата за нова среща естествено трябва да идва от американска страна", посочи говорителят.

Песков изрази надежда, че такава среща ще има. "Може да става дума за предварително съгласувана, с подготвен дневен ред, кажи-речи пълноформатна среща, което би било по за предпочитане и по-необходимо с оглед общите интереси", отбеляза той.

По-рано Владимир Путин заяви, че Русия е готова за диалог със САЩ; по думите му подходящ терен за среща с Доналд Тръмп може да стане форумът на Г-20 в Осака, Япония, през юни т. г. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: САЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кой кого въртиКитайската икономика започна да забавя раствежа покрай дивотиите на Мечо Пух/Си Дзинпин, руската отдавна копае дъното.ЕС , САЩ и Япония диктуват дневният ред в света. Явно ще остане така още известно време.
13
0
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Решава тоя който има пари.Щом нямаш пари какво ще решаваш ти бе?
12
3
 
3
 
! Отговори
Кой кого върти преди 4 години
До Анонимен 9: Тръмп ги върти всички? Китай и Русия заедно могат да му се опрат и американците това започват да го разбират. Кой кого ще върти, ще видим.
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората искат да се срещат с истинските лидери , а не с двойници .
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Горкото лилипутче, жаждува за милувка от Тръмп !"---Ти колко си висок? :)И не жадуваш ли милувки (не с ръце) от Ердоган? :)
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ги върти всички на шиш! Бавно и с търпение. И само тези които са добре опечени и готови за консумация, ги прибавя в менюто си.
8
7
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да се договаряш със САЩ е като да строиш къща върху пясък.
7
7
 
10
 
! Отговори
Казано ясно преди 4 години
Путин чрез Песков им казва ясно на американците: След като отменяте договорени срещи, вече ще чакаме вие да предложите.
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкото лилипутче, жаждува за милувка от Тръмп !
5
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дребния нацист от калната локва северно от Монголия постоянно се предлага като престаряла мома на САЩ, ама не ще и не ще да го огрее.Толкова ли нямат достойнство, че само се излагат и унижават?Да си пият каналина, суровини можем винаги да си купим не само от тях. Пък и ако р00сиа спре да се разпродава ще умрат от глад и ще питат къде дефекират гладните.. :))))
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Я се разкарай бе.............да ти кажа ли на Путин през коя работа му е това дали иска тръмпчо да се среща с него или не! И БЕЗ ТОВА ТИЯ СРЕЩИ СА СИ ЧИСТА СЕДЯНКА......... тоест, никаква полза! А това че западенците щяли да съществуват без Русия.........ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха............без Русия еуропката е ЧИСТА ГОЛА ВОДА! Нито ресурси, нито суровини, нито умни хора (и не ми разправяй че Циолковски, Менделеев, Павлов, Пирогов, Капица, Ломоносов и т.н и т.н....) са еуропейци!!
3
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали уж САЩ са враг номер едно на Русия, който искал разпадането на Русия и заграбването на богатствата й! Защо Путин постояно реве за среща сТръмп? Тръмп и западните лидери никога не са нарекли Путин и обкръжението му,,Нашите партньори от Русия", а Путин постояно говори за западните партньори! Единствеите партньори на Путин са Мъдуро, Асад, Ердздухан, Вучич и Ким! Запада може прекрасно да си живее и без Русия, но Русия без Запада е обречена на разпад!
2
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Които са се хванали с Краварите винаги са били прецакани.
1
10
 
21
 
! Отговори
българин преди 4 години
Прави са руснаците! Така външна политика не се води! Вярно е че днес нещата в световен мащаб се менят твърде бързо.Но вече потвърдените позиции трябва да се следват ! Не може всеки път ползите да са само за САЩ! -:)