Ердоган ще купи нови изтребители дори да не са от САЩ

Надява се американците да проявят разум за санкциите срещу Анкара
26 юли 2019 20:40,
48
Ердоган ще купи нови изтребители дори да не са от САЩ
Снимка: Reuters

Ако САЩ не продаде F-35 на Турция, Анкара ще се обърне към друга страна за бойни самолети, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата

Той настоя че американското решение да изключат Анкара от програмата за производство на изтребителите заради покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 няма да спре страната да се снабди с необходимото оборудване, информира БТА.

Турският президент, който коментира обтегнатите отношения на Анкара с Вашингтон за първи път публично от 11 дни, изрази надежда, че американските представители ще бъдат "разумни" по въпроса за санкциите срещу Турция.

Игра вабанк: Реджеп Ердоган искаше да бъде и с Русия, и със САЩ

От своя страна президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не е взел решение по въпроса за санкциите срещу Турция, които изглежда, че се изискват от американското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SalihТърсиш отговора за покупката на самолети в необходимостта да се пазим от някого, а това е грешната посока. Истинската причина е, че покупката на самолетите е необходима на американците, за да изтеглят малко повече от 2 млрд. от България. Една страна се контролира по-лесно, когато е бедна, така че те ще държат България вечно бедна, за да я държат послушна.
19
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците първо заплашваха със сериозни санкции. След като турците не им обърнаха особено внимание, заплашиха само с отказ от доставката на самолети ако купят С-400. Когато турците купиха комплекса, леко клекнаха и сега твърдят, че санкции ще има само ако активират комплекса. Когато турците го приведат в готовност и почне използването му, вероятно американците ще кажат, че санкции ще има, но само ако турците ползват комплекса в Антарктида. Еволюира непрекъснато пустата му американска позиция.
18
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новите ни самолети ще са супер( когато ги произведат). С тях ще приличаме на катун с паркирана пред него "S" класа, а вътре боси чавета си бъркат в носовете.
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индия е единствената страна, която е ползвала руски и американски самолети и те се отказаха от американските барутници Ако нещо стане наистина и ние можем да купим ракети само от САЩ за самолетите, което не е много удачно щото не се знае какво ще стане ако америка умре и ние умираме А който се въоръжава и от запад и от изток после каквото и да стане ще има избор.
16
31
 
14
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Су 57 е страотен. Има поне 10 000 клипа от руската пропаганда за него. На практика е един напълно провален проект . 100% ! Даже и руснаците се отказаха:)) Първо щяха да "поръчат" 600 бр. за войската. После станаха 300. После............180:)) Сега "последно" са ...........12 бр! Да, да, 12 броя! Искаха да лапнат паричките на индийците с това недоносче ама чалмарите им завиха шамар! Давай, ***, ти си! Мухахахах!
15
7
 
40
 
! Отговори
Salih преди 4 години
Аз не разбирам защо има повече новини какви самолети ще купи Турция, от тези какви купи България?! Оставете я Турция. Тя я с американски, я с руски самолети ще се оправи. Но коментирайте защо вие дават милиарди за осем еф 16, които се сглобяваха в ескишехир през 87-***? Другото, турците са племе обградени от врагове. А вие от кого ще се пазите? Съседите са в НАТО, без Македония и Сърбия. Ако насреща са те, можеше и без старите ф-16ки. Не знам, питайте.
14
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще има су57, а България-дълг от 2,5 милиарда към американска банка.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който има пари, купи..
12
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су-57 вече са стари и нямат да видят бял святр говори се за хиперзвукови изтребители. Това е изтребител, който се движи 5 пъти скоростта на звука с херметическа кабина и възможност да лети в Космоса дори, Русия дръпна много напреде във въоръжаването
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обожавам такива новини. Те бъркат надълбоко в едно място на евроатлантиците
10
7
 
29
 
! Отговори
до 7 Bad Company преди 4 години
Еееееххеее ! Ти си с празна кофа ! Ердоган ще си купи най новите и модерни самолети Су57 а не като тикварите от най старите бракми ф16
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските зенитно-ракетни системи С-400 са закупени от Белорусия, Китай, Турция.Руските авиационни комплекси поколение 4++ Су-35С са закупени от Белорусия, Китай и ... кой е следващият?.
8
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахахахахахаТа какво общо има Су 57 с Ф35??? Сетих се! Както Москвича с Ролс Ройс........все са на четири гуми........
7
26
 
10
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Турция на Ердоган върви към Диктатура... Ама Белите Турци не са глупави, това ще му е последния път когато той и неговата ислямистка партия управляват страната! Той унищожава икономиката, тласка страната към изолация и нищо хубаво! Мисля че като му изтече мандата, Турция пак ще стане парламентарна държава и отново ще бъде свободна!!
6
5
 
19
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Ехааааааааа!! Е те сега е момента да му продадем нашите МиГ 29!! Давай, Ердо, две за лев!
5
5
 
40
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Браво човек с топки не като нашите ........
4
7
 
48
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
САЩ направо му го издyxaxa на Ердоган под вода, първо С-400 вместо американските Пейтриът, а сега Су-57 вместо Ф-35Никога не съм предполагал, че ще го кажа, но ... КЕФИ МЕ ЕРДОГАН
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре в Истанбул ще има демонстрация на бежанци. Те протестират срещу насилствената им депортация в Сирия, Афганистан и други страни. След увеличаващата се престъпност в мегаполиса, управляващите решиха да депортитат всички нелегални бежанци обратно в родните им страни. Истанбулската община отказа организирането на протест. Вътрешния министър Сюлейман Сойлу заяви, че полицията ще използва сила срещу демонстрантите. Утре ще бъдат мобилизирани жандармерия и специални части на различни точки в града
2
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоганя ще купи нови изтребители последно поколение без значение от къде. БГ ще купи прахосмукачките от 74 година от Виетнамската война и то ако ги доставят щото може и да не ги доставят по някаква причина и пак да плащаме милиарди за да участваме във войните на САЩ.
1
4
 
47
 
! Отговори
ми така е преди 4 години
Ердоган отказва да е лакей на САЩ!