Шефът на затвора, в който беше Джефри Епстайн, е отстранен

Двама от служителите са в административен отпуск
14 авг 2019 08:38, Елка Василева
5
Шефът на затвора, в който беше Джефри Епстайн, е отстранен
Снимка: Reuters

Директорът на федералния затвор в Манхатън беше временно преместен, а двама служители, които трябвало да упражняват надзор над Джефри Епстайн, са изпратени в административен отпуск до приключване на разследването за предполагаемото самоубийство на американския финансист в затвора.

Министърът на правосъдието нареди дирекцията на затворите да премести временно директора на нюйоркския изправителен център в регионалния офис на дирекцията в Североизточния окръг до приключване на разследването на ФБР и генералната прокуратура. Временно са освободени и двама служители на затвора, отговаряли за отделението, където бил настанен Епстайн, посочи в комюнике пресслужбата на министерството, цитирана от Франс прес и ТАСС.

Още по темата

В събота сутринта 66-годишният Епстайн, обвинен в сексуална експлоатация на непълнолетни момичета, беше намерен мъртъв в килията, в която очакваше началото на делото си (най-рано през юни 2020 г.). Затворът е известен с високата си степен на сигурност.

Епстайн беше арестуван на 6 юли. Според в. "Ню Йорк таймс" ръководството на затвора поставило Епстайн за шест дни под специално наблюдение, след като на 23 юли той направил опит да се самоубие. Финансистът всекидневно бил преглеждан от психиатър. На 29 юли обаче този режим бил отменен, а на запитване на "Ню Йорк таймс" дирекцията не изтъкнала основания за промяната. След това Епстайн трябвало да бъде проверяван от надзирател на всеки 30 минути, но според разследващите проверка не била извършвана в течение на няколко часа, преди той да бъде намерен мъртъв, отбелязва Асошиейтед прес.

Няколко медии съобщиха в неделя, че Епстайн е бил оставен сам в килия за двама, припомня БТА Надзирателите са заподозрени, че са фалшифицирали данните за проверките в регистрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: затворДжефри Епстайн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отстранили са го във вила на три етажа, басейнче и градина 1000 хектара в джунглата на коста рика. закарали са му и от момичетата на епщайн. пито платено.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VictimizedПрав си . Ама много МЕКА тая демокрация . За шефа - временно отстраняване от длъжност а за полицаите които с некадърноста си са позволили това да се случи - отпуск . Тези "наказания" ми напомнят иденични начини на наказания на държавен персонал - отпуска , преместване на друга, по високо платена длъжност или "вот на недоверие", които се случват в една малка и западнала държавица между Румъния и Турция вече няколко деситилетия успешно управлявана от мутро-бандитска мафия .
3
1
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
До 1Няма лошо хората да видят, че и в меката на демокрацията, правдата и неопетнените политици се случват подобни неща със самоубити неудобни, понеже плебса си мисли, че само в Русия, Китай и уназе има такива неща.Глобалната финансова мафия е навсякъде.
2
2
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Гледаме сериала - "Лейди Даяна Втори сезон " (а какво ли мисли принц Андрю)
1
2
 
4
 
! Отговори
.. преди 4 години
А бе какво го дъвчете тоя? Всеки ден по 3 статии за него.Айде стига а?