Глас от САЩ: Работещите от вкъщи са по-богати

Пътуващите с градски транспорт на работа също са с по-високи доходи
8 окт 2019 13:10,
16
Глас от САЩ: Работещите от вкъщи са по-богати
Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg

За първи път през миналата година, хората които са използвали обществен транспорт, за да отидат на работа са имали средно по-високи доходи спрямо тези, които са шофирали сами в колата до офиса. Но хората с най-високи доходи се оказват тези, които изобщо не са пътували до работа, показват данни на Бюрото за преброяване на населението в САЩ за миналия месец.

Още по темата

Отговор на въпроса защо потребителите на обществен транспорт печелят по-добре от возещите се сами в автомобили се намира във факта, че метрополитните градове като Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон, Сан Франциско и Бостън обхващат почти 63% от американците, които са използвали обществен транспорт до работното си място, а заплащането е по-високо именно в тези райони, пише в свой анализ за Bloomberg Джъстин Фокс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Предимствата в доходите на тези, които работят от вкъщи, обаче произтича не от географията, а от видовете работа, която се извършва дистанционно. През 2010 г. тези, които са работили от вкъщи в САЩ са били с 11% по-малко от тези, които са шофирали до работното си място. През 2018 г. обаче работещите от вкъщи са с 5% повече от придвижващите се с кола. За същия период броят на хората, посочили, че работят от вкъщи се е увеличили от 5,9 млн. до 8,3 млн.

В проучването за американския пазар на труда хората са били питани как те са работили през миналата седмица, като това означава, че не са обхванати в проучването хора, които от време на време работят вкъщи.

Четете още по темата тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам в офиса каква какафония е - колежката която иска да разкаже как дете едно пръднало а дете две се е на*рало и то така че всички да чуват. Другия колега да разкаже тъжната провинциална история за 80ти път и после весело да си подсвирква, а и да не изключваме тези които си мърморят сами по цял ден и то нямам предвид телефонистите с много "важни международни разговори". Страхотно е заклеам са.......
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поредната плитка пропаганда в защита на г/к/ретенизма. Много, много плоско. Особено тъ потията с обществения транспорт и корелацията му с богатството. Не се излагайте да публикувате подобни пропагандни материали. Няма кой да им се върже.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много от работите могат да се робят от вкъщи. Така е и по-удобно на колегите.
8
2
 
6
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Печелих на всеки 2 месеца от рекламите на Гугъл по 180 лева. Общо са ми изпратили 600 лева но после се отказах от тази работа. Без туй сайта беше безплатен трябваше да си купя домейн но не ми се занимаваше като пиша статии. Днес.бг вие колко печелите от реклами
7
3
 
8
 
! Отговори
Деса Синоптичката преди 4 години
Аз вече не работя в телевизията, работя вкъщи и съм много по-богата.
6
3
 
5
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
какво е това работа?!
5
10
 
8
 
! Отговори
Само в офиса преди 4 години
Бачкам вкъщи - карам на самозадоволяване.В офиса - три колежки, редувам ги в обедната почивка.По добре беден, но колежките щастливи.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DiscoveryАз съм на противоположния полюс. В офиса имаше почивки за кафе "неофициални, ама не точно", обяда беше по 45 минути, имахме по 2 *** срещи на ден и всеки "връзваше" малки разговори, а цялата идиотия с уанонуан направо е ужасна. Вкъщи - ставам в 7:00, правя си кафето, поръчвам си закуска, в 8.00 вече съм готов с плана за деня, в 12:00 съм готов със всички задачи за деня, даже и ако ми е на кеф, си изпълвам плана за следващия ден. Ама в офиса е .. хаус.
3
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахаха По-БОГАТИ от вкъщи и градския транспорт хахахахЗАЩОТО СА СКРЪНЗИИИ ДО ЖИВОТ
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ню Йорк! Че Ню Йорк е едиснтвеният град в САЩ в който градския траспорт се визма насериозно и е адекватен. Извадете градавете, в който хора се оплакват, че $150 000 не стигат, защото реално са малко, поради огромните цени на имоти и услуги, а именно Ню Йорк, Бостън и Сан Франциско и се нормализират нещата много бързо.
1
13
 
12
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
Готино е да се бачка от вкъщи, ама не постоянно... нито приказка с колегите можеш да си кажеш, нито с тях на обяд да отидеш... 1-2 в седмицата е ок от вкъщи мисля си аз