Тръмп готов да унищожи турската икономика

Анкара трябва да промени политиката си към Сирия
15 окт 2019 08:48, Елка Василева
72
Тръмп готов да унищожи турската икономика
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да унищожи турската икономика, ако Анкара не промени политиката си към Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Президентът се зарече да унищожи бързо турската икономика, ако Турция продължи "по този опасен и разрушителен път", посочва Ройтерс. Той добави, че американските военни, които се изтеглят от Сирия, ще се предислоцират и ще останат в района, за да следят развоя на ситуацията.

Още по темата

Тръмп обяви, че в отговор на турската инвазия в Сирия прекратява търговските преговори с Турция и повишава с 50 процента митата над вноса на турска стомана.

"Турската военна офанзива застрашава цивилни, както и мира, сигурността и стабилността в района. Бях съвсем ясен с президента Ердоган, че действията на Турция пораждат хуманитарна криза и създават условия за възможни военни престъпления", се казва в декларация на Тръмп, цитирана от ДПА.

"Те трябва да превърнат в приоритет защитата на цивилните, особено на уязвимите етнически и религиозни малцинства в североизточна Сирия. Безразборният обстрел срещу цивилни, разрушаването на цивилната инфраструктура и нападенията срещу етнически и религиозни малцинства са неприемливи", добавя Доналд Тръмп.

Освен това президентът скоро ще издаде указ за налагане на санкции срещу сегашни и бивши турски правителствени служители, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
така е преди 4 години
Шегабиец е,Тромпета
58
0
 
2
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Тоа е за,црика да прай шоу на заблуденият амер. народ
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майтап бе Уили!
56
2
 
4
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
БРАВО !!! Тръмп ще се окаже най- успешният президент след Рейгън ! Вижте как деиства - като БИЗНЕСМЕН ! С една санкция принуди Ердо да освободи амер. пастор и с кутия локум да му се извиняра . Сега го изработи ...и ще го БУТНЕ .турците ...младите прозападно настроени ще го обесят на моста над Босфора . ...А дали ще го преизберат Тръмп ? .АКО МОЖЕ ОЩЕ 3 мандата - ВИЖТЕ какво направи - най- ниска безработица и ДОХОДИТЕ с 30 % НАГОРЕ !!!!..както беше казал Клинтън - ИКОНОМИКАТА *** !
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Щеше да е много по-лесно и безболезнено да се извиниш, че беше хванат да лъжеш, вместо да го усукваш като турски локум, но ... българска работа, какво да ги правиш! Толкова ви е разбирането, толкова ви е културата! Приятен ден!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 57Ей, сега се пишеш директен човек като няма накъде да се мърда. Има много начини да се каже нещо и понякога снимка/клип са по красноречиви. А и като пиша текст казваш че лъжа, щото не искаш да мислим за турците по тоя начин, то се видя по това колко енергия вкара в това да отклоняваш.В тоя разговор беше с анонимен ник така че, сега като се разкриваш това не променя факта че ти увърташе разговора, тъй че, нали сега и да се надуваш и да правиш шоу какъв си голям и директен и горд Турчин..
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доньо *** е най-слабия президент на САЩ. Никой вече не го е.ава за сливa. Загуби авторитет, дори сред съюзниците си. А той като стъклото, непоправимо. Стане ли напечено, си бие камшика и лае от далеч.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56Моят ник в този форум е Яcтpeб Ocмaнлиятa, което достатъчно красноречиво говори какво мисля аз, че и много други турци и не-турци, бивши поданици на тази велика империя, относно възраждането на Нео-Османската Империя! Ако целта на цялото ти упражнение беше да кажеш това, да беше го казал в прав текст, вместо да го увърташ като българка в холлаандски стрипийз бар!
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55Няма проблеми. Ятагана дето го имаш вкъщи, мечти за османските времена и т.н Турците са си турци. Няма да се извинявам, защото се опитах се да обърна внимание на нещо.А ти може и така да ми се струва но отклоняваш и малко приспиваш публиката все едно няма какво да се види тука. Но как да е, Турция няма кой да я остави да си развява байряка прекалено много. След 50-100 години ако се обърнат нещата и ЕС и САЩ са потънали - може. До тогава ще сте ограничени в мечтите за ислямска експанзия
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54Само ти доказах, че лъжеш! И очаквах поне да се извиниш, ако си послъгал незнайно, но ... изглежда много надценявам интелектуалните способности на българите!А че турците сме си турци, сме си турци, и сме си такива, каквито сме си! Откъде го измисли това, че крием нещо?
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55И кво пак го обърна на детайли и уж по-важни информации. Въпроса е да се види че Турците са си Турци както си ги познаваме. Твоя интерес и на Турция е да минат за що-годе модерни хора колкото се може по-дълго време за да могат да приберат някакъв келепир докато ни светне че в сърцето на турчина става въпрос за пламенно желание за османски империализъм. Тея символи не са на шега, на бъзик или като орнамент за шоуто. Който се сеща се е сетил. Радвай се че не въртят такива клипове по ТВ-то
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Ха, видях го клипа! :-))клипът е заснет в г. Акчакале, на границата със Сирия, на турска територия, който град между другото е населен само с кюрди и араби! и това са цивилни хора, които празнуват освобождението на г. Тел Абайд в Сирия от терористите на ПКК/СДС. Значи:-градът не е в Сирия,-празнуващите не са турски войници, а кюрдскии и арабски граждани на Турция!Сега се успокой! ;-)
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Добре браво мойто момче, много си компетентен, много знаеш и т.н и си супер нерелевантен, заливаш с някакви детайли. Тва което ти казвам е че развяват оръжия от 14-ти век докато вървят маанета след като победят, което е фактически коректно. Лекциите за някакви отнасящи се за други разговори детайли като му е времето за това
46
1
 
7
 
! Отговори
РАШИСТ преди 4 години
Хич не ми е жал за кюрдите. Те заедно с албнците са били башибузука на империята. Сега са враг номер едно на бившитр си господари. Интересно нали.
45
10
 
3
 
! Отговори
турчин с ятаган преди 4 години
До Анонимен 50Май не разбираш български! Да ти обясня пак, като пиша по-бавно!Сега, турският аскер не ползва коли, а танкове и бронетраспортьори, които няма прозорци да ги отвориш и да размахваш ятаган през него. И аз не се срамя от символите на народа си, напротив, гордея се с тях! И аз все още го имам ятагана на пра-дядо ми и виси над камината! Държа го ей така, може един ден да ми притрябва! ;-)
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей го клипа бе, жена ми - hhkpVuOcKkE . Фалшиво ли е а? Това да не са котките с цигулки дето ги гледаш по цял ден. Ходи се оплаквай на *** и на ЕС за дискриминация сега
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как ще фейкнеш 5 минути клип където някой вади ятаган докато кара кола и го вдига с ръка от прозореца? То е ясно че не се БИЯТ с него, ясно е и че се опитваш да ме осмееш, ама не става, клипа си е там, а ти като си турчин що се срамиш от символите си и народната си музика
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48В тубата и аз съм виждал котка да свири на цигулка, а една майммунна ремонтираше реактивен двигател! Щом е в тубата, трябва да е вярно!! :-))Турският аскер не ползва коли, пък ятаганът не е в инвентара им! Хайде сега бягай да си поиграш малко на пясъка отвънка!
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Youtube има клипове където в завладените градове в Сирия турците правят мини-паради където от колите се вадят ятагани и от колоните се леят ориенталски кютеци, нереално е ама е истина, проверете
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ + топ страните в Европа правят криво ляво 30% от износа на Турция. Целия ЕС може и към 40+% да е. Ако стане ултра напечено и продажните чиновници от ЕС ще се наложи да направят нещо, и има какво да направят.