Тръмп готов да унищожи турската икономика

Анкара трябва да промени политиката си към Сирия
15 окт 2019 08:48, Елка Василева
72
Тръмп готов да унищожи турската икономика
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да унищожи турската икономика, ако Анкара не промени политиката си към Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Президентът се зарече да унищожи бързо турската икономика, ако Турция продължи "по този опасен и разрушителен път", посочва Ройтерс. Той добави, че американските военни, които се изтеглят от Сирия, ще се предислоцират и ще останат в района, за да следят развоя на ситуацията.

Още по темата

Тръмп обяви, че в отговор на турската инвазия в Сирия прекратява търговските преговори с Турция и повишава с 50 процента митата над вноса на турска стомана.

"Турската военна офанзива застрашава цивилни, както и мира, сигурността и стабилността в района. Бях съвсем ясен с президента Ердоган, че действията на Турция пораждат хуманитарна криза и създават условия за възможни военни престъпления", се казва в декларация на Тръмп, цитирана от ДПА.

"Те трябва да превърнат в приоритет защитата на цивилните, особено на уязвимите етнически и религиозни малцинства в североизточна Сирия. Безразборният обстрел срещу цивилни, разрушаването на цивилната инфраструктура и нападенията срещу етнически и религиозни малцинства са неприемливи", добавя Доналд Тръмп.

Освен това президентът скоро ще издаде указ за налагане на санкции срещу сегашни и бивши турски правителствени служители, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перуката като им вземе ятаганите после ще има рев, ще се правят не жертви, после ще минат на типичните за близкия изток и ислямския свят големи приказки все едно могат да направят нещо и до там ще е, все едно нищо не е станало щото все искат да са велики като в някъв сън и не могат да приемат реалноста, никога
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност може. Вадят ги от SWIFT, забраняват им да ползват долара и всичко приключва. СтАва долар за 12 лири и Ердоган е на бесилото за 1 седмица. Не е нужно да стане втора Венецуела.
37
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп не може да убие Турската икономика защото там инвестират Китай, Русия, Индия и много други.
36
16
 
15
 
! Отговори
мияяяв - хав хав преди 4 години
Нищо не може да направи. само лае.Не само Тръмп а никоя друга страна не може да направи нищо.Турция е голяма държава с големи военни умения.
35
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп да гледа американската икономика, че е много зле
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е човек който си няма хал хабер от външна политика. Докара всички световни конфликти до дълбока криза без да разреши нито един до момента.
33
1
 
6
 
! Отговори
Ега си преди 4 години
Изкукалия ка-*** забравя за какво става дума.
32
5
 
9
 
! Отговори
спас преди 4 години
Ердоган се хвана на най - старият номер от американските филми за доброто и лошото ченге. Путин и Тръмп му го скроиха доброто ченге беше *** а лошото Тръмп. След като обяви че се изтеглят от Сирия американците и Турция нахлу .Само че Ердоган не предвиди че Асад ще подкрепи кюрдите т.е. в момента Турция воюва срущу Сирия и в очите на целия свят Турция е агресор нещо което целяха и САЩ и РУСИЯ.
31
4
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Тука пишещите объркани души явно не познават що за племе са Кюрдите!те са като нашите Роми*но въоражени!Правете си сметка.=================турците да не са нещо по различно
30
6
 
12
 
! Отговори
Ей преди 4 години
Тука пишещите объркани души явно не познават що за племе са Кюрдите!те са като нашите Роми*но въоражени!Правете си сметка.
29
11
 
8
 
! Отговори
Даааа преди 4 години
Сирийската армия влиза и освобождава свойте градове от терористите на сащ,това е добре за всички.
28
1
 
11
 
! Отговори
Перуката преди 4 години
Тоя до тук унищожи Северна Корея, Русия, Иран, Сирия, Китай. Голем е😀
27
10
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
САЩ и ЕС ще го оправят ония с вмирисаните шалвари. чакаме труската лира да стане 2 стотинки
26
16
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
Абе, забелязвате ли как троловете-*** се преориентираха и в момента защитават турските зверства? Забелязвате ли как тези ***, които иначе са големи патриоти, милеят за Левски и Ботев, в момента защитават Турция!? Става ли ви ясно от къде идват командите на тази армия от платени писачи? Турция е в добри отношения с Путин, действат заедно по клането на цивилни в Сирия, значи техните действия за оправдани. Има ли някой, който все още да не вярва, че има хибридна война в Интернет?
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката Сирия, горките сирийци! Имаш ли страгегическа суровина, имаш ли стратегическо положение, хищници от всички страни нахлуват и те унищожават в името на мира и демокрацията. Всички мълчат гузно и услужливо. А оонето какво прави???
24
14
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
До НЕбългаринРязана карабина, турците нахлуват в Кипър под предлог, че трябва да защитят турското население. По подобен начин Путин анексира Крим. Стар номер, нищо изненадващо. По подобен начин всеки диктатор оправдава агресията си и завладяването на чужди територии. По подобен начин могат да нахлуят и в Кърджали например? За това ли си мечтаеш, резаняче?
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безразборният обстрел срещу цивилни и разрушаването на цивилната инфраструктура /мостове, магистрали, болници и училища-детски градини/ са наблюдавани преди всичко при многобройните посегателства и пиндостански агресии по целия свят.
22
5
 
17
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Тръмпи, Тръмпи, кюрдите извлачиха на гърба си войната срещи ИДИЛ. Жертваха всичко, близки хора, живота на децата си, за да могат да се бият срещу терористите. Бяха рамо до рамо с американските войници, вършеха мръсната работа на САЩ. Доблестен и смел народ. НАкрая бяха продадени и изклани като животни. Военни и цивилни, мъже, жени и деца, млади и стари. Турците ги колят като ***. Така постъпват САЩ с верните си съюзници. Това трябва да посланието на всички бъдещи съюзници на тази държава.
21
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоан разтури плановете за създаването на втори Израел и еврейското лоби в САЩ е като котка, глътнала оса! А САЩ може да си налага санкции колкото им душа иска, Турция няма да промени решението си и ще ги смаже терористите! Точка по въпроса!
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той тръмп кво ли не е готов да унишожи икономически, ердо ще си плати яко че пазарува от руснаците