Присадиха нов бял дроб на пушач на ел. цигари

Над 2000 американци са развили белодробни заболявания
12 ное 2019 17:45,
13
Присадиха нов бял дроб на пушач на ел. цигари
Снимка: Pixabay

Лекари в болница в Детройт са извършили двойна белодробна трансплантация на мъж, чийто орган е увреден от употребата на електронни цигари, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

От Хенри Форд Хелт Систъм не съобщават повече подробности около процедурата, освен че пациентът е пожелал да бъдат публикувани снимки и актуализирана информация като предупреждение за вредата от вейпинга.

Екипът от медицински експерти, извършил процедурата, вярва, че става въпрос за първата двойна белодробна трансплантация в света, извършена на пациент, чийто орган е непоправимо увреден от пушенето на електронни цигари, пише БТА.

"Добре ще е, ако това е последният подобен случай и епидемията от сериозни белодробни травми бъде овладяна", казва д-р Дейвид Кристиани от Колежа по обществено здравеопазване "Т.Х.Чан" към Харвардския университет и Масачузетската многопрофилна болница в Бостън, който не е участвал в извършената в Детройт трансплантация.

От март над 2000 американци, много от които тийнейджъри и младежи, употребяващи електронни цигари, развиха белодробни заболявания. Смъртните случаи са най-малко 40, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо му слагат нов дроб? Да го изхаби и него? Язък.
10
0
 
0
 
! Отговори
Татанка Йотаке преди 4 години
Само лулата на мира не е вредна...Вакантанка!
9
0
 
0
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Купувам БЯЛ ДРОБ на непушач. 2000 лева
8
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Сега може да мине на Крек Кокейн, после да му сменят и кухата тиква направо
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще прахоса и новия си бял дроб.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това хич не е за пренебрегване. Трябва да се забранят всички видове цигари, електронни или не. Това е главен унищожител на човешкото здраве. Катилите които пушат плащат за да си ****ат здравето, после ние плащаме да лежат по болниците. Мисля че е достатъчно!
5
1
 
7
 
! Отговори
кадило преди 4 години
Присадете го на човек дето не е пушил. Този съзнателно се е наказал.
4
0
 
7
 
! Отговори
ПуфПаф преди 4 години
Посланието е следното: с новия дроб да пуши само от родното американско производство - машинки за нагряване на тютюн! Те са полезни! А вейповете са вредни китайски ментета!
3
0
 
9
 
! Отговори
Хабене преди 4 години
Май са изхабили дробовете!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушачите на класически цигари съдят производителите на цигари като ги хване рак.Пушачите на електронни цигари съдят производителите на електронни цигари като ги хване рак.Ами непушачите, кого да съдим като ни хване рак?
1
2
 
15
 
! Отговори
.. преди 4 години
Хубаво, че казвате колко са потърпевшите от електронните цигари, но защо не кажете колко са тези препатили от нормалните цигари?Видите ли, колко са вредни електронните, пушете нормални....