Тръмп срещу пестене на водата в баните и тоалетните

Преди това той се подигра с енергоспестяващите крушки
7 дек 2019 10:26, Елка Василева
69
Тръмп срещу пестене на водата в баните и тоалетните
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който от идването си на власт преди три години критикува неуморно екологичните разпоредби, които често пъти са безполезни според него, сега се нахвърли върху механизмите, целящи икономисване на водата в тоалетните, предаде Франс прес.

След подигравките срещу енергоспестяващите крушки по време на митингите на предизборната си кампаниясега Тръмп заяви на среща с представители на малкия бизнес, състояла се в Белия дом: "Ние следим много внимателно чешмите, душовете и други елементи на баните. Хората трябва да пускат водата в тоалетната по 10 пъти, по 15 пъти, вместо по веднъж! И така те в крайна сметка използват повече вода", заяви той.

Тръмп освен това се оплака, че заради някои механизми за пестене на вода налягането е станало много слабо. "Толкова малко вода излиза от чешмата, че човек почти не може да си измие ръцете", каза той.

В по-широк мащаб Тръмп открито постави въпроса за полезността от икономисването на вода в много страни по света. "Има толкова много страни, в които се стича толкова много вода, това се нарича дъжд и хората там не знаят какво да правят с него", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
17
 
! Отговори
свобода слововА преди 4 години
България на трето място по цензура пред Северна Корея и хондураст
25
0
 
5
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Аз съм наредил вече да се пести водата в Кремъл.А вие в белия дом?
24
11
 
1
 
! Отговори
екологг преди 4 години
Пестенето на вода е много важно за ресурсите.Трябва да се спазват еко навици.На за пример , за пис нужди защо трябва да се харчи вода? А при всяка сериозна нужда трябва ли да се пуска водата.
23
4
 
19
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Прав е, в българия източиха язовирите заради дъждовете.И поради тази причина СЕГА ПЕРНИЧАНИ стоят на режим!А енергоспестяващите крушки и всички екетро двигатели е доказано, че взимат много повече енергия и вещества при производство си, съответно са по-големи замърсители от това, което заменят. Грета и Зелената МАФИЯ диктуват живота ни!
22
2
 
11
 
! Отговори
ВиК преди 4 години
Според пазарната икономика ,щом се вдига на водата цената в Африка , затуй скача и у нас.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е туй ако му се случи на Дончо ще натисне ядреното копче.
20
0
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
А като спестим вода в България, как ще достигне тя до жадните в Африка, също не ми е много ясно.
19
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия е тотална манипулация срещу Тръмп и срещу САЩ.
18
1
 
3
 
! Отговори
до хидроЕнжИнера преди 4 години
Това е направено вече, на МКС.
17
0
 
11
 
! Отговори
селянин преди 4 години
я пестим от виното вместо по 3 пием по 4 литра
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
71% от повърхността на планетата ни е покрита с вода. Дори само в атмосферата има в пъти повече вода от колкото човечеството може да изконсумира. Водата е неограничен възобновяем ресурс който никога може да свърши.Същото се отнася и за електричеството произведено от вода, слънце, вятър и геотермално.Ресурсите повечето ресурси също са неизчерпаеми. Почти всички метали и минерали се рециклират на 100% като за това е нужна само ел. енергия. Проблемни са пластмасите и изсичането на горите.
15
0
 
29
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
"Спестената" вода, която остане в язовира, в крайна сметка се оттича в реката след язовира, а от там отива в морето. Какво точно пестите, не ми е много ясно.
14
1
 
6
 
! Отговори
хидроинженера преди 4 години
В края на града правим отходно хранилище .Там водата се поутаява повтасва и отново се подава в мрежата на вик.Няма замърсяване ,няма режим.А ся плащайте за консултацията.
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата е възобновяема. В България има проблемни райони, но на повечето места проблемът е в ВиК фирмите, които не поддържат тръбите и 70-80% от водата се губи по трасето. Друг често срещан по селата проблем е някой, който така използва водата, че цялото село или част от него няма вода, например кравеферма.
12
15
 
3
 
! Отговори
някой преди 4 години
Ми нищо чудно да каже така.Тоалетната чиния в частния Боинг на Доналд Тръмп е от масивно злато.Сигурно зарежда цяла цистерна вода на борда.Чудя се, какво ли е удоволствието да се изxoдиш върху злато?Изглежда ми като извpaщение направо!
11
6
 
26
 
! Отговори
13 преди 4 години
Тръмп е прав, вода има, мозък няма. Територията е на 3то място в ЕС по дебит на сладка вода, като се включат и подземните реки, които *** не знаят как да използват. В същото време в половината Територия има режим на водата, има много населени места които от 20 години разчитат на водоноски. Което значи че на практика в цели райони няма никаква инфраструктура. А преди 2000 години римляните тук са правили инфраструктура, виадукти, оцелели до днес.
10
6
 
10
 
! Отговори
13 тия войн преди 4 години
Една дузина се мият с чаша вода.Шефа се мие после плюе и дава на заместника.И така стига до мен най накрая. Има за всички ,и за Грета даже.
9
2
 
8
 
! Отговори
кир преди 4 години
Затова ли нямаме вода. Еко в ик .Златна вода. Ще копая нужник зад блока.За там вода не ми трябва.Само вестник. Кажете , дайте идея за вестник?
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не е чувал за Грета...
7
0
 
10
 
! Отговори
гост преди 4 години
Евреите са готини хора, ама и те имат върхушка която ги е отписала