Хаос на предварителните избори при демократите в Айова

Данните от преброяването на гласовете беше забавено
4 фев 2020 13:44,
17
Хаос на предварителните избори при демократите в Айова
Снимка: БГНЕС

В американския щат Айова се провеждат предварителните избори, с които ще се реши кой да бъде кандидатът на Демократическата партия на предстоящите президентски избори в САЩ. Технически проблеми обаче бавят обявяването на резултатите, пише BBC.

Още по темата

Демократическата партия заяви, че очаква да има готови данни по-късно днес.

Гласоподавателите вчера се отправиха към над 1600 училища, библиотеки и църкви, за да дадат своя глас.

Въпреки липсата на официални данни няколко кандидати вече се хвалят, че печелят.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс заяви, че води на предварителия вот в Айова, позовавайки се на паралелно преброяване, което го поставя пред Пийт Бутиджидж, бившият кмет на Саут Бенд, Индиада.

По-рано Пийт Бутиджидж заяви пред своите привърженици, че "според всички индикации" кампанията му  ще продължи към следващите първични избори в Ню Хемпшър "победоносно".

Байдън междувременно побърза да осъди забавянето на резултатите и настоя, че има "значителни недостатъци" в системата за съобщаване.

Изборите в Айова са по-особено. Жителите на щата се събират и обсъждат кой трябва да бъде номиниран от партията, която подкрепят. Резултатите се изпращат на щатското ръководство, което изчислява според получените от общите събрания данни по колко делегати получава всеки кандидат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10"ограничиха емиграцията от Мексико"Фалшива новина.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Да живее Тръмп , единствения който казва истината и който не могат да контролират !!!"А бе доста добре си го контролират. Нетаняху като му свирне и Тръмп скача.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Да не говорим за военните"Бърни е заклет ционист като всички други американски политици така че войните ще продължат и при него и военнопромишления комплекс не е застрашен.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До _Байдън даже не е сред първите трима. На четвърто място е. Тотален колапс. Бърни води но се опитват пак да го пре*бат. Тоя Пийт Бътплъг е единг гнусен хомо-гей-***.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами там спечели едно момче на 38 години.Дали няма да катурне цялата политическа система
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите (освен Сандърс) нямат изобщо идеология, камо ли пък лява. те защитават разри олигархически интереси. Хилъри клинтън, Байдън, Елизабет Уорън са кандидати на Уолстрийт и по нищо не се различават от Тръмп.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобална катастрофа? сащ откриха 7 милиона нови работни места през последните 4 годините, накараха Китай да закупят стоки на стойност 200 МИЛИАРДА от САщ, само за последните няколко месеца, ако искат да паднат санкциите, готвят нова сделка с Обедиденото кралство, сключиха нова сделка за стоманата с Канада, ограничиха емиграцията от Мексико и имат спад в безработицата, какъвто не са имали от 50 години!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са от т.н. квадратни щати. Реднеци, внуци на куклускланци и религиозни фундаменталисти които се обявяват против абортите и дори против презервативите. На такива им дай малко повече власт и ще започнат да горят хора на клада. Врагове на нормалния свят и на ЕС. Още един мандат на оранжевия и света ще бъде изправен пред глобална катастрофа. Демократите носят огромна отговорност. Превърнали са се в пълни лузъри. Как не намериха за толкова време един нормален човек, който да измете тръпанaрите.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите в Америка са зомбирани неокомунисти и преяли с власт политически престъпници ! Тръмп ще бъде преизбран !!! Да живее Тръмп , единствения който казва истината и който не могат да контролират !!!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили Боже.............младичкия 78 годишен СОЦИАЛИСТ, сенатор от 2007 година!!!!! "Демокрация, сменяемост, млади хора"......прожужиха ни ушите!!! И тия кравари ще ни забраняват да си бъркаме в носа!!! Айде...........ИДАТ ВРЕМЕНАТА НА БРЕЖНЕВ!!! Че той май беше по-млад от Сандерс!!!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно Сандърс печели друго обяснение няма. Само бизнеса с здравните застраховки който той застрашава е бил 600 милиарда печалба миналата година. Да не говорим за военните и тея дето произвеждат и продават десеторно по-скъпи лекарства от канада например.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаос,защото еврейските медии лъгаха,че байдън води с 35% ,а при паралелните се оказа,че е на 5то място хахах там соц.агенциите лъжат повече и от нашите...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един с корона вирус и язък за купона.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите в Америка са неокомунисти и абсолютни бездарници . Тръмп ще бъде преизбран и тоя зомбббита трябва да измислят някой друг скалъпен процес , с който да покрият собствените си престъпни деяния . Цялата истерия с факшивия импийчмънт е фа се покрият далаверите на комунистите в Украйна . Никога социализъм в Америка !!!
1
1
 
12
 
! Отговори
_ преди 4 години
Нито един от тримата няма категоричен превес над другия. Явно тайно са очаквали Джо Байдън да получи по-голяма подкрепа спрямо другите и с над 25% подкрепа да стартира надпреварата за номинация. В New Hampshire няма да е по-различно.