Старт на първичните избори в САЩ от днес

Те ще определят кандидатите за президент
3 фев 2020 10:25, Ния Христова
10
Старт на първичните избори в САЩ от днес
Снимка: Pixabay

Днес в щата Айова ще се проведе първото събитие, което ще помогне да бъдат решени кандидатите за президент на САЩ, съобщи в. Монитор. Привъжениците и на Демократите, и на Републиканците ще изберат кандидатите си, които предпочитат да участват в надпреварата в Белия дом.

Победата в Айова не гарантира номинация на никого, но може да помогне на кандидатите да наберат скорост. За момента изглежда, че Доналд Тръмп ще е кандидатът на Републиканците, но 11 души се кандидатират за номинацията на Демократите.

Много от тях проведоха кампания в Средния запад през последните седмици. Средния запад винаги е първият, който гласува. Първичните избори продължават до началото на юни. Следващия вторник се очаква да гласува щата Ню Хемпшир.

Според социологически проучвания Бърни Сандърс е фаворит в Айова. Сандърс е един от четиримата сенатори, които се кандидатират за президент и трябваше да остане във Вашингтон, за да присъстват на процеса по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Неговите привърженици, сред които и Александрия Окасио- Кортес, проведоха енергична кампания от негово име в щата Айова.

Днес ще се проведе и гласуване и сред Републиканците. Двама души ще се борят срещу Тръмп, но популярността на президента в собствената му партия е толкова голяма, че номинирането му е просто формалност.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Тони преди 1 месец
За разлика от предните избори, този път Тръмп няма абсолютно никаква конкуренция !
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закривай тая уродлива страна!
5
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Аа-у-у-у-у-ууууу!
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ще му носи на рижавия цигари в затвора?
3
2
 
3
 
! Отговори
Апатичен преди 1 месец
Хихихи,две топки сладолед,два пола,два мандата!(Който следи американска политика отблизо знае лафа,останалите не си правете труда с повърхностни мнения)
2
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Дръж се Тръмпи, натрий мyцyните на мpъcните демократи, вярваме в теб, не ни разочаровай!
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кравешки неволи.
Пак ще паднат лъжи на едро, но рижавия скоро ще гледа небето на порции и с раиран костюм.П