Над 60% от американците уверени – Тръмп ще бъде преизбран

Името на съперника му на изборите ще бъде определено през юли
24 фев 2020 13:00, Елка Василева
23
Над 60% от американците уверени – Тръмп ще бъде преизбран
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Над 60% от американците смятат, че през ноември тази година Доналд Тръмп ще бъде преизбран за президент на САЩ. Това показват данни от проучване, проведено от телевизия CBS и изследователската агенция YouGov.

По данни от проучването 65% от регистрираните американски избиратели казват, че Тръмп „определено“ или „вероятно“ ще спечели победа на изборите през ноември, докато 35% смятат, че той „определено не“ или „едва ли“ ще спечели вота.

Над 90% от привържениците на Републиканската партия са убедени, че настоящият президент ще остане на поста си за втори мандат, докато над две трети от демократите са съгласни с това, пише ТАСС.

Едва 42% от привържениците на Демократическата партия са решили за кого ще гласуват. Около 60% от всички анкетирани вече са взели решение кого да подкрепят през ноември.

При това нито един от претендентите за кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия съгласно проучването няма необходимата подкрепа, за да се противопостави на Тръмп.

За най-популярния сред тях – сенатора Бърни Сандърс, ще гласуват само 27% от американците, които са убедени, че настоящият президент ще изгуби вота.

Освен това, се отбелязва в изследването, 49% от анкетираните демократи са убедени, че бившият вицепрезидент Джозеф Байдън ще успее да победи Тръмп, а 45% смятат, че Сандърс е способен да направи това.

Проучването, което е обхванало 10 000 регистрирани избиратели, е проведено от 20 до 22 февруари.

В Милуоки, щата Уисконсин, на 13-16 юли ще се състои национален конгрес на Демократическата партия, където ще бъде определено името на съперника на Тръмп. Петдесет и деветите избори за президент на САЩ ще се проведат на 3 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Като го преизберете това ще бъде края на Фащ.
19
0
 
1
 
! Отговори
бело преди 4 години
До Sichtpunktна изток ***
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това недоразумение е вън от белия дом след по-малко от година.......за жалост на ДрОгарете.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3 "то и хилърите щеше да вземе 60% ама:Тя взе 3 милиона гласа повече от Тръмп. Това , че избирателната им система е идИотска е друга тема.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 15 а и още нещо.Това същите онези медии ли са дето преди пет години ме убеждаваха че Тръмп не може да бие.Вярно те са, що ли не им вярвам нещо така
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 14 че Цачева бие че Каракачанов бие с над 15 процента другите кандидати и той ще е президент а алфа тв даже каза че Сидеров бие за президент с 11 процента а той даже не отиде на балотаж както и Каракачанов впрочем.Същото става и в САЩ.Партиите си имат техни купени агенции телевизии и радиа и всяка такава телевизия казва че нейната партия ще бие ако вече не е била.И това нищо не значи.Тези данни ти казват кой ще бие толкова колкото тия на нашите агенции кой ще е президент краино.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук не мирише, вони на предизборна измама и нелегална кампания.Първо 10 000 не са никаква представителна извадка за страня с над 200 милиона население.То и аз едно такова проучване ще направя в Родопите с 10 000 души и ще излезе че ДПС ще бие с 75 процента на следващите избори следвано от дост с 15 процента а другите няма да влязат.И все пак нищо няма да позная ще влязат ГЕРБ и БСП и ДПС с под 15 процента.Помните ли как на президентските избори имаше агенции дето казваха че Цачева бие с 25
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Дания и Норвегия, дето средно имат по 4% и 6% одобрение за Тръмп, като американски президент, продължават да си инвестират пари в САЩ. Тръмп е тук оше за период от една до пет години.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktЗихтпункт, ти си облъчен от немските медии които само плюят по Тръмп.А докато те плюят, 2019-та година S&P 500 имаше ръст от близо 30% и немците си влагат парите в американската икономика вместо в DAX. Немците го плюят защото не им е изгоден. За Меркел идеалният президент на САЩ ще е българин. Да може да му се обади по телефона и каквото му каже, той да го прави. Без въпроси.
11
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ротшилдите поеха нещата в свои ръце и изритаха демократите-храненици на Со*рос.Какво мислят избирателите(ако въобще мислят) не е от значение,има си начини нещата да се нагласят.Но така или иначе,политиката на Тръмп е адекватна на сегашното състояние на САЩ,а на демократите не е!
10
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
впк на сащ ще го назначи за 2 мандат при тези печалби от продажбата на оръжиекакво очаквате ами само бюджетът на Пентагона за 2020 е 748 милиарда сега виндия ще натиска за продажба на оръжие да се откажат от руското
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко че Андрю Йанг се оттегли.#Math #Yanggang #UBI
8
7
 
20
 
! Отговори
Я преди 4 години
Точно така , ще бъде преизбран , защото не е слабоумен като тези от ЕС и ЕК , които ще унищожат икономиката на ЕС чрез "Зелената сделка" ?! Колко ли трябва да си изкукал , за да правиш сам това, след като САЩ и Китай въобще не ги интересува темата , а те са многократно по-големи замърсители ?! Твърдо съм за напускане на ЕС ! Никаква еврозона - еврото след 10-15 години ще е тоалетна хартия, ако въобще го има !
7
6
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Невероятно! Успели са да разчитат всички гласоподаватели от Аляска до Тиера дел Фуего! Ето това е социологическо проучване!
6
14
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
На повечето американци съзнанието им е замъглено, защото чуват това което искат. Повечето американци не знаят, че на запад САЩ граничи с Атлантическият океан. Повечето американци не се интересуват от начина, методите и средствата за тяхното благоденствие. Да ограбваш други държави не е най - почтеното. Да сееш смърт чрез продажбата на оръжие не е много почтено. Да имаш разюздан личен живот, а да пропагандираш морал не е много почтеното.
5
8
 
23
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тръмп ще бъде преизбран, за ужас на комунисти, анархисти, либерали, *** , зелени, феминист(к)и и всякакви екземпляри с крайни психически отклонения.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що всички забравят, че човек предполага, а Господ разполага. Нека дойде краят на годината и ... ще разберем.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джозеф БайдънЦяла Америка му вика Джо Байдън, спокойно! Може и вие така!А и аме - то и хилърите щеше да вземе 60% ама ...
2
3
 
5
 
! Отговори
ES преди 4 години
PO-DOBRE . NACH CHOVEK. MELANITO E SLAVIANKA...
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По данни от проучването 65% от регистрираните американски избиратели На заглавието ли да вярвам, на съдържанието ли?