Безработицата в САЩ може да достигне 20%

Задава се криза, по-лоша от тази през 2008 година
18 мар 2020 22:33,
47
Безработицата в САЩ може да достигне 20%
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин е предупредил, че нивото на безработицата в САЩ може да се увеличи до 20% във връзка с пандемията от коронавируса, съобщава CNN, като се позовава на свои източници в Сената.

Още по темата


Според информацията на телевизионния канал, Мнучин е направил това предположение в хода на разговор със сенатори републиканци. Съобщава се,че министърът също е изразил опасения, че последствията за икономиката от пандемията от COVID-19 може да са по-лоши от тези след кризата през 2008 година.

През февруари безработицата в САЩ беше 3,5%.

СЗО обяви на 11 март епидемията от новия коронавирус за пандемия. В света са заразени вече повече от 179 хиляди души в повече от 150 страни, мнозинството са оздравели, но 7400 са починали, допълва „Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Имам 375 пчелни семейства на 72 км от града, но уви ...Утре не да ида и да ги вида, да ги нагледам, да им сложа ленти срещу акар - има вече издадена Заповед на ..И така, след като не съм жител на селото, сега не мога да ида да си вида стопанственото ..А след 20 дни тези семейства започват да се роят, тогава какво правя ..Явно никои в Държавата не го интересуват дребните земеделски стопани, нали ..?Ех ПП ГЕРБ, до къде ни докара ..? Кога ще има нови избори ..? Да идват по скоро ..!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и да достигне до 20% със сигурност за година време ще са отново 5%, а не като в Гърция - 10 години по-късно още на никой не му се работи и си продържават със същата безработица.
35
2
 
0
 
! Отговори
Кво речи!? преди 4 години
Абе Никой не е казал че малките деца не се заразяват или че не са приносители, а че го преболедуват много по-леко и в много случаи незабележимо. Също както и огромного мнозинство млади хора.
34
8
 
3
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
Важното е, че след настъплението на корона-вируса кремълските джуджет@ спряха да дрънкат оръжие и да ни заплашват с конвенционалните си оръжия от 80-те години...
33
2
 
3
 
! Отговори
икономист преди 4 години
И най-важният въпрос, как социалните системи по целия Свят, ще се справят с допълването на дохода, на тази все по-разширяваща се група хора(поне според статистиката) ?
32
2
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Казват, че голямата част от хората, които работят на непълно работно време, всъщност са студенти и майки с малки деца, но на мен това ми изглежда доста нереалистично. За последните 20 години, броят на тези хора, е нараснал 2-3 пъти! Как да си обясним това? А в последно време, както ни е известно, в развития Свят, броя на младите хора и майките с малки деца намалява, а населението все повече застарява. Откъде са се взели всички тези майки с деца и студенти на нъплано работно време?
31
4
 
3
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Клошарите, които се препитават чрез събиране на отпадъци и предаването им на пунктове за вторични суровини, също не попадат в статистиката, а техният брой се увеличава.Пък и трудно може да кажем, че тези хора работят нещо, тъй като това, което правят на практика е незаконно, защото има сметопочистващи фирми, на които им се плаща да събират отпадъците.
30
2
 
5
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Изглежда ФейкА ти вярваш ли, че безработицата в САЩ е 3,5%? Тези ниски проценти, които се отчитат по целия Свят, идват от начина, по който се измерва безработицата. От групата на безработните лица, са изключени тези в работоспособна възраст, които не са регистрирани в бюрата по труда(не търсят активно работа). Да не говорим, че в развития Свят, все повече нарастват хората, които работят до 20 часа седмично и допълват дохода си чрез държавни помощи. Реалният брой може и сега да е 20%!
29
4
 
3
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
На кой му дреме за крав***рите ?!
28
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
А, в България?! Хиляди се завръщат от богатата Европа, тук затварят и малкото останали предприятия, заради вируса, Вие журналисти пишете за САЩ?!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция и Турция безработицата преди кризата беше 15-20% а сега сигурно ще стане 40%Като добавим, че там има и много мигранти, нещата не са добре.Сега да видим българския бизнес какво ще измисли... До вчера плачеха, как нямали работна ръка, трябвало да наемат от Виетнам, защото им трябвали десетки хиляди нови работници но нямало и държавата трябвало да им позволи да наемат виетнамци и други.В България е реално безработицата да стане около 10% макс и работодателите да не плачат вече затова
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оранжевия проспа вируса и не взе никакви мерки и краварите пламнаха. Те като общество са разпасани и мърляви, никога няма да могат да го преборят. Това ще върлува докато не фалират и не се разпаднат.
25
2
 
1
 
! Отговори
Ухан! преди 4 години
Една малка точка от Китай!
24
2
 
7
 
! Отговори
Уф-ф! преди 4 години
Отново зажалихме съдбата на САЩ! Горките те!
23
6
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
тия неща стават с теста на СЗО, който се води Експериментален - него ползват всички. САЩ е единствената Държава, която не Удобри теста на СЗО и си направих свой - и тяхната първа версия имаше проблем, но моментално го поправиха. Изобщо не си мисли, че каквото си чул за държава Х, важи за САЩ. Просто САЩ имат ресурса да изготвят собствен тест, всички останали просто произвеждат и ползват теста на СЗО.
22
3
 
4
 
! Отговори
Теста преди 4 години
До Тръмп2020А случайно да си прочел, че може да имаш и два отрицателни теста и пак да си болен.
21
5
 
2
 
! Отговори
от 29 преди 4 години
поправка - 2 годишното е заразено, но не в болница, само 1 годишното е в болница! обаче, пак почна и деца да удря.
20
8
 
5
 
! Отговори
на САЩ преди 4 години
май им пуснаха Друг Щам, щото вече 2 бебета на 1 и на 2 години са в болница в критично състояние! досега поне не се беше чуло за бебета болни, дори ни казваха, че децата не ги лови. Усещам, че може и до Война да стигне, щото това отива към повече и от 11 Септември като Американски Жертви...
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе всичкодруго епод водата.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мнучин е казал, че има сектори на икономиката са в бу като аптеките и магазините за храни и др. стоки.