Препоръката за изолация в САЩ - още 30 дни

Очаква си пикът на смъртността да бъде след две седмици
30 мар 2020 06:45, Александър Попов
12
Препоръката за изолация в САЩ - още 30 дни
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп удължи федералната препоръка към хората да си останат у дома и да спазват социална дистанция с още 30 дни на фона на разпространението на новия коронавирус в страната, предадоха информационните агенции.

Още по темата
Срокът на предишната препоръка, която бе за 15 дни, изтичаше в понеделник. Съгласно указанията възрастните хора и онези, които страдат от различни заболявания, трябва да останат по домовете си и да избягват социални контакти. Всички американци са призовани да избягват социални събирания, да работят от вкъщи и да не посещават барове и ресторанти.

"По предварителни прогнози пикът на смъртността в САЩ ще настъпи след две седмици", каза Тръмп по време на брифинг в Белия дом. "Затова е необходимо през следващите две седмици, в течение на този период, всички стриктно да следват препоръките на лекарите", отбеляза американският президент.

Според данни на университета Джонс Хопкинс заразените с новия коронавирус в САЩ са над 139 000 души, а починалите са над 2400.

Според епидемиолози смъртните случаи в САЩ могат да стигнат между сто и двеста хиляди.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи в неделя, че броят на смъртните случаи от COVID-19 в този щат наближава 1000 души и представлява над 40 процента от общия брой на жертвите в цялата страна, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Нама ли и в америка по 5 бона глоба за ходене по улицата без маска и за разходка в парка?Ще им наложат, ама американците ходят въоръжени и няма да позволят някой да им отнема правата.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртността им е 0,3%
8
4
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 години
С 330 милиона население, при 70% заразени и 3% смъртност, това са 7 милиона починали. За какви 100-200 хиляди бълнуват? Толкова може да са при 1% заразени от населението.
7
2
 
3
 
! Отговори
Възкръснал от бана преди 4 години
7, прав си. Не само са ме трили, банили са ме за 24 ч. за напълно легални постинги.Не мога да схвана къде е границата на допустимото. Къде е "червената линия"?Започвам да се убеждавам, че банването зависи от политическите възгледи и предпочитания на дежурния мoдeрaтoр.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв *** си пише глупостите и тук.Къде са цензорите? Ако опиташ са напишеш тук финансова институция с 4 букви или обитател на махала те трият, а този *** си му стоят глупостите.Хайде цензофреници, къде сте...
5
2
 
1
 
! Отговори
гл. шеф преди 4 години
от. гл. шеф. на тайно разузнаване. ние разузнването. не пускаме вируси. нени винете. ние можеме дави смениме с вируси. но несме ви пускали вируси. само някой ако се занимава с нашият румен. спретесе [ хора. ]
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е голям. Всички да следват препоръките на лекарите - няма глоби, няма щабове, няма пиар и създаване на паника, както у селянистан.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ще е, ако се отървем с 200 000 жертви, каза бай Дончо.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
142 000 обща бройка в САЩ до момента. А някои русофили и каскети посочваха тях за създаването на този вирус... Вероятно нарочно искат да се самоунищожават...С такива хора в България ...държавата ни винаги ще е последната дупка на кавала.Хора без мозък и съзнание .
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха значи болните само.