Разузнаването на САЩ: Вирусът вероятно има естествен произход

Дали вирусът е изпуснат неволно? На този етап нямало окончателен отговор
15 апр 2020 07:30, Елка Василева
98
 Разузнаването на САЩ: Вирусът вероятно има естествен произход
Снимка: архив, БГНЕС

Разузнавателните служби на САЩ смятат, че новият коронавирус вероятно има естествен произход, но не са напълно сигурни в това, заяви на брифинг в Пентагона председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

Запитан дали разполага с доказателство, че вирусът може да е създаден в китайска лаборатория и неволно да е изпуснат, генерал Мили даде уклончив отговор.

"Има много слухове и спекулации в многобройни медии, блогове и прочие /по този въпрос/. Не трябва да се учудвате, че ние проявихме към това голям интерес и разузнаването внимателно се зае с това", заяви той.

Генерал Мили отбеляза, че на този етап няма окончателен отговор, макар че доказателствата изглежда клонят към естествен произход на вируса. "Но все още не знаем със сигурност", добави той.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
8
 
! Отговори
Опасен вирус преди 4 години
Това което се разбира от изяви на китайски експерти е че вируса е много опасен, бързо се разпространява (в момента в 210 страни) и държанието му се различава от корона вирусите през 2003 и 2012 година.Китайски експерт описва вируса като нинджа.Прониква остава незабелязан без противодействие и след това изведнъж атакува най слабите функции и започва да поразява.Опасното е че при 94% от средните и тежките случаи оставя тъмни петна по белия дроб докато при по леките петната са по малки и са при 54%
51
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено е вирусите да излизат от американски лаборатории. Ако вирусът произлиза отдругаде, произходът е неестествен.
50
6
 
16
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Тръмп обяви, че спира и връзката на главния му мозък с останалата част от тялото. Не че тази му новина е кой знае какво - устата пак ще си бръщолеви и плямпа, тя и преди това нямаше връзка с главния мозък.
49
6
 
20
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Запитан дали разполага с доказателство, че вирусът може да е създаден в китайска лаборатория и неволно да е изпуснат, генерал Мили даде уклончив отговор: знам, че модификациите по корона вируса са правени в лаборатории, работещи в пряка близост с Пентагона. А последните, най-важните промени са правени в наши тайни лаборатории. Разбира се, осъзнавате, че не мога да ви кажа официално това.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви моля да използвате пълния член на съществителните там, където трябва! Доста по-добро впечатление правят грамотните коментари!
47
7
 
27
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
А разузнавателните служби в Китай още преди месец потвърдиха че Вируса е краварски!
46
10
 
21
 
! Отговори
Хихи? преди 4 години
Сега остава немците да си кажат защо техен военен самолет, евакуиращ европейци от Ухан, толкова се натискаше да кацне на летище в Москва, уж за дозареждане с гориво, а след като това им бе отказано, стана ясно, че гориво имат в излишък, за да долетят до която си поискат съседна на Русия страна. Дали не крояха нова история "а ла Скрипал", за да хвърлят върху Русия вината за епидемията? Дали не смятаха да "предложат" на противника на Източния фронт проблем, сравним с биологичен Чернобил?
45
10
 
10
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Дори дебилния Тръмп и екипа му накрая осъзнаха, че изтърват положението и че Китай е новия хегемон, дори с контактите на САЩ с Европа. Тръмп още не е осъзнал истината, която зашлеви в лицето Путин, а именно - САЩ и Русия стават за... големи провинции в Кирай, нищо повече.Това, което Тръмп никога няма да осъзнае (трябва развит мозък все пак, всеки може да пусне водава в тоалетната): света ще свърши, когато китайците и индийците открият лъжицата.
44
7
 
30
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Много забавно.Когато САЩ модифицират cov19, това вече се води естествена мутация? E WTF? Кога за последно естествена мутация се патентовала сама себе си (но с реална организация и имена на хората, работили по нея)? Нещо повече - там се вижда какъв е оригиналния патент, после кой е добавил протеина за тежките респираторни заболявания. А има и други добавени протеини.Света си е заврял главата да не казвам къде. Всички знаят КОЙ и ЗАЩО пусна вируса в Китай, но си трайкат.
43
30
 
10
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Рубладжийската опорка "САЩ пуснаха вируса" постепенно добива комичен характер. *** хора пускат *** версии.
42
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са им трибуквените служби на великите американци да се изакат по въпроса?Няма ли да за пореден път да обвинят Китай, или този път ще са им виновни марсианците?
41
17
 
8
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Българския форумник както винаги е по-осведомен от ЦРУ ,Мосад, и сите служни по света ! хахахахахаххха
40
4
 
41
 
! Отговори
Вероятно преди 4 години
Много неща са вероятни, както и че този вирус не е просто вирус, който природата сама може да направи, а е лабораторно произведение. Стига вече с това, че някой изял един прилеп на пазара и всички да стоят затворени, това никога не е било и ни правите на маймуни. Това е ясно. Уточнявайте другите въпроси и стига с историите за прилепи, в Китай такива гадости ядат от хиляди години, трябваше друг сценарий да измислят.
39
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То големи служби...Не знаели за вируса.Преди пък за единайсти септември не знаеха, но все нещо не знаят.А иначе са велики.
38
25
 
10
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонимен 41Хайде пак опорки от Пасольството. Доколкото си спомням, не американците, а колхозниците пуснаха газ да изтровят 10 чеченеца в един театър в Масква и отвъдиха 240 заложници!Я по добре кажи какво стана с разследването за кеймтрелсовете с които ни тровят господарите на света?Румен Коремното обеща да проведе разследване, а минаха вече две години от тогава!
37
5
 
27
 
! Отговори
САШТ преди 4 години
Кой събори кулите близнаци не сме много сигурни, ние ли бяхме, други ли...
36
5
 
10
 
! Отговори
ВИРУСЪТ ЛИ! преди 4 години
За това кой е авторът на китайския вирус ще научим от присъдите на Хагския трибунал, само нека NASA да си свърши работата през предстоящата война...
35
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ няма да се посвенят да уунищоожат една немалка част от своето население - справка 11.09.01, особено като се знае каква група хора са най-застрашени. Нищо случайно няма в този вирус! Целта е популацията да намалее.
34
3
 
23
 
! Отговори
бе не знам преди 4 години
Ама не бих се учудил,ако се окаже,че и човека е изтърван от някаква лаборатория!И сега горе,като гледат какви ги върши,и се чудят кво да правят!?
33
30
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Абе петолъчниците, направо започвайте коментарите си с :"ТАСС е упълномощена да заяви"