Тръмп иска Китай да поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19

Според американския президент СЗО е пристрастна към Китай
19 апр 2020 14:45,
103
Тръмп иска Китай да поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да понесе последствия, ако е „съзнателно отговорен“ за пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс. Той обяви, че в следващите дни някои щати ще започнат постепенно да отменят противоепидемичните мерки.

Тази седмица Тръмп обяви, че спира финансирането на Световната здравна организация, която обвини във пристрастия към Китай, пише БНР.

Още по темата

Американският президент заяви, че правителството му се стреми да установи дали корона-вирусът се е появил от китайска лаборатория. По думите му, ако това се докаже, ще има последствия за Пекин.

„Ако те са съзнателно отговорни, със сигурност. Ако е било грешка – грешката е грешка. Но ако съзнателно са били отговорни, да тогава би трябвало да има последствия“, каза Тръмп.

Междувременно броят на заразените от Ковид-19 в Съединените щати е нараснал с 29 хиляди за денонощие и вече надхвърля 690 хиляди. Смъртните случаи са с близо 2 хиляди и 400 повече и общият им брой е над 35 хиляди.

На този фон Тръмп съобщи още, че от утре ще бъде позволено на някои предприятия в щатите Тексас и Върмонт да заработят отново, като спазват предпазните мерки. В щата Монтана отмяната на ограниченията ще започне от петък.

В Европа испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще поиска от парламента 15-дневно удължаване до 9 май на мерките, но уточни, че новите ограничения ще бъдат по-гъвкави.

В същото време Северна Македония обяви, че затяга мерките за борба с Covid-19.

Албания от своя страна съобщи, че заради ниския брой на починали и на заразени от утре в страната ще бъдат отворени около 600 икономически дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
3
 
! Отговори
Да бе..ха,ха,хаааа преди 4 години
Янките сами си правят вируси и се заразяват за удоволствие...ха,ха,хаааааааааТова е новата "опорна точка" на бкп/БСП , за бавноразвиващи се българи!
56
5
 
12
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Тръмп иска китаи да поеме отговорност - нищо че може вирусчето да е и от - сащ важно е отговорността да е на лошите комунисти Велик американец обичам го , ще си сложа негов портрет в спалнята до този на - баце
55
5
 
12
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Това, което се случва в Щатите е по вина на тяхната администрация. Преди четири седмици с брат ми, който е там си говорихме на тази тема, и той ми каза - знаеш ли как тестват за ковид в САЩ - ако отидеш в болница с треска те питат - бил ли си в Китай, имал ли си контакт с китайци или италианци? Ако и двата отговора са не - значи нямаш ковид. Та от там започва всичко - немарливото им здравеопазване и неадекватните мерки взеха жертви колкото войната във Виетнам. После Китай им виновен!
54
4
 
9
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
Не ,че нещо ,ама-на Гърция най-ценното в млякото и сиренето е бацилиус булгарикус,а не бацилиус грекус,американските компютри се произвеждат в Китай,както и телефоните им доста от електрониката им. Китай е известна с тяхната традиционна медицина и акупуктура,старата им култура и още много други неща като първа икономическа сила,например.Германия е известна с качество.Русия с учени.
53
5
 
8
 
! Отговори
Чисти сметки! преди 4 години
"китайския" вирус е американски - а "американския" вирус е китайски !Нали бай Дончо настояваше за двустранен 'икономически' обмен между двете страни?сега какво реве?:):)
52
5
 
12
 
! Отговори
Страничен набююдател преди 4 години
За мен нещата изглеждат така:"Каквото повикало, такова отговорило!"Или с други думи караварите се опитаха да спънат Китй в икономическата война по познат за краварите начин - подло този път със биологично оръжие;Китайците обаче показаха класа- пренапасиха го и го върнаха на подателя.Съобщението беше ясно: "не се занасяйте с вирусите като оръжие!"Бай Дончо сега може да мучи като самотна крава колкото иска!
51
5
 
13
 
! Отговори
Империализъм преди 4 години
САНКЦИИ ЗА САЩ!
50
6
 
17
 
! Отговори
Контравъпрос: преди 4 години
САЩ дали ще поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19?
49
12
 
8
 
! Отговори
Всяка държава се гор преди 4 години
Се гордее с нещо на свеъовно ниво: Гърция със сиренето си киселото мляко, Американците с компютрите, Русия с хайверът, Германците с БМВ, Мерцедес, Китайцитенс Корона вирус На световно ниво изскочиха!
48
1
 
1
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"вече надхвърля 690 хиляди. Смъртните случаи са с близо 2 хиляди и 400 повече и общият им брой е над 35 хиляди."Стара информация. 735000+/39000+
47
3
 
7
 
! Отговори
Do 38 преди 4 години
Болен е от витилиго,гарантирам.Вероятно е засегнало и ръцете му.Късмет ,че кожата му е бяла и малко личи.Вероятно използва УВ лампи ,за да ограничи и забави заболяването.Не е чудно с този стресиращ пост,който заема и под непрекъснат и силен медиен обстрел. А що се онася-кой е виновен-да търси между съветниците си по въпроса. Аз как можах да намеря само от интернет източници,степента на заразност,големия брой на мутации и щамове на този вирус, скоростта на разпострание и т.н. информация-достатъч
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 43Не колегата,а ти си много наивен,или платен от ***. Тук има документи,че са платени 3,5 млн грантове на лабораторията в ухан от Обама.Т. е. глобалистите обама,клинтън, гейтс и други от тази банда имат тесни връзки с лабораторията в Ухан. Гейтс от друга страна финансира СЗО. Следиш ли връзките,и целите на тези хора? Ако имаш нещо в главата,за да можеш да го направиш.
45
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил Гейтс финансира СЗО и тази организация работи за него и покри,че китайския вирус е много заразен.Вскички вече знаем какво цели Бил Гейтс и хората зад него,но няма да им се разпъне парашута.
44
12
 
22
 
! Отговори
тя преди 4 години
Китай е изцяло виновен за случващото и трябва да отговаря за престъпление към човечеството ! Естествен - изкуствен вирус ,няма никакво значение ,идва от тях и да поемат отговорност !
43
10
 
23
 
! Отговори
Pf преди 4 години
Щяло да има последствия за Китай. Тоя чува ли се. Сигурно ще ги нахрани здраво в Туитър.То и за Северна Корея щеше уж да има последствия ако пак изстрелват ракети,ама нищо не им направи. Мексиканците пък щеше да ги накара сами да си платят за стената дето обещаваше да издигне по границата.По-смешен президент тия никога не са имали. Само показва колко са затъпяли американците. Добре че са еврейте да ги управляват иначе отдавна да са се сринали.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рисков залог,истикхол душанбе-халтон- Х2 на полувреме 2,37 коеф.
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никви последствия няма да има,двете страни са свързани заедно,само будалите вярват на тез простотии
40
11
 
10
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
И ти му вярваш ? От всеки три думи на Тръмп двете са лъжи. Сигурно си голям наивник .
39
10
 
10
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
СЗО предупреди всички държави за опасността. Те бяха тези, които накараха Китай да признае за проблема. Обаче Тръмп повтаряше , че ВсИчко е под контрол и няма проблеми. Тъпите и наивни американци му повярваха и тръгнаха по круизи, където се заразиха и някои намериха смъртта си. Как държави като Ю. Корея и Тайван успяха да се справят? Дори малка България се справя много по-добре от САЩ. Ако демократите не бяха натиснали Тръмп и сега нямаше да вземе мерки. На него все някой друг му е виновен .
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ясно каза , че Обама е финансирал лабораторията в Ухан ...