Тръмп иска Китай да поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19

Според американския президент СЗО е пристрастна към Китай
19 апр 2020 14:45,
103
Тръмп иска Китай да поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да понесе последствия, ако е „съзнателно отговорен“ за пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс. Той обяви, че в следващите дни някои щати ще започнат постепенно да отменят противоепидемичните мерки.

Тази седмица Тръмп обяви, че спира финансирането на Световната здравна организация, която обвини във пристрастия към Китай, пише БНР.

Още по темата

Американският президент заяви, че правителството му се стреми да установи дали корона-вирусът се е появил от китайска лаборатория. По думите му, ако това се докаже, ще има последствия за Пекин.

„Ако те са съзнателно отговорни, със сигурност. Ако е било грешка – грешката е грешка. Но ако съзнателно са били отговорни, да тогава би трябвало да има последствия“, каза Тръмп.

Междувременно броят на заразените от Ковид-19 в Съединените щати е нараснал с 29 хиляди за денонощие и вече надхвърля 690 хиляди. Смъртните случаи са с близо 2 хиляди и 400 повече и общият им брой е над 35 хиляди.

На този фон Тръмп съобщи още, че от утре ще бъде позволено на някои предприятия в щатите Тексас и Върмонт да заработят отново, като спазват предпазните мерки. В щата Монтана отмяната на ограниченията ще започне от петък.

В Европа испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще поиска от парламента 15-дневно удължаване до 9 май на мерките, но уточни, че новите ограничения ще бъдат по-гъвкави.

В същото време Северна Македония обяви, че затяга мерките за борба с Covid-19.

Албания от своя страна съобщи, че заради ниския брой на починали и на заразени от утре в страната ще бъдат отворени около 600 икономически дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
12
 
! Отговори
Отвъд голямата локва преди 4 години
Оранжавия клоун пак е сбъркал боята. Нещастен дядка, който се напъва да показва мускули. Тръмп обвинява всички за неговите глупави грешки. Той трябва да има някой, който да е виновен - първо беше Обама, Клинтън, мексиканците, сев. корейците, Китай... Никога не признава вината си и напада и обижда тези, които не му се мазнят и кланят, егоистичен, нарцистичен и патологичен лъжец. Как пък от толкова население не можаха да намерят свестен човек за президент .
36
6
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
аз пък искам сащ и тръмп да поемат вината за смъртта на хората по светаедин път ги морят с воини и втори път с вируси
35
5
 
9
 
! Отговори
Цветен Президон преди 4 години
Какъв контраст само между бебешки беличката му ръчичка и морковения цвят на лицето ....Или мазилата с които се маже са китайски или тая дето го боядисва е китайка . И в двата случая - калпав резултат . А може и сам да си се оцветява с баданарката ако няма пари да си наеме свястна гримьорка .
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39 АнонименСъщо да се разследва и СЗО. С какво се занимава тази организация ? Какво произвеждат биологичните лаборатории на пентагона в Украйна, Грузия,Полша. Нама да се учудя ако чрез нашите наведени продажни управляващи вече не са направили вирусна лаборатория и в България.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34 До 34Тръмп изобщо не го осведомяват за операциите на ЦРУ тъй като служителите са купени от демократическата партия а тя е купена от онаямършаСорос. Тръмп трябва да се концентрира върху Дждрдж Сорос и Бил Гейтс като последния е патентовал коронавирус през 2015 година
32
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен Китайците са виновни
31
7
 
15
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Ох, Китай, Китай...САЩ била империята на злото казват, така е, зла империя е. Това не значи, че Китай не е... Докато света се занимаваше с трснсджендъриии, леви, десни, средни и всевъзможни глупости Мечо Пух превземаше едно ключово пристанище подир друго. Пуснаха малко пазарна икономика, за да дръпнат напред и сега пак стягат нещата... Искат да си върнат "пътя на коприната" и старата слава, монопол върху цялата международна търговия...
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да припомня, как през 1999 година удариха китайското посолство в Белград и го направиха на сол, и после казаха, че станала грешка...Сега може да има и нови грешки, та...
29
7
 
19
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Ако се окаже ,че крадеца вика дръжте крадеца какво ще приказва после Тръмп?
28
8
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Един нож, като хората не могат да направят. Лаптопите ,, Леново "/са само пластмаса. Пералните са с пластмаса, където трябва да има метал. На село имам телевизор LG от Китай, докато превключи канала, мача е свършил. Какво хубаво има от континентален Китай.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката ще им разгони вскоро време. Хич няма да му мигне окото...
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световна ЗаразнаОрганизацияСЗО
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Тръмп, да изтрием комунизма от тази страна, всичко произведено в Китай със 100% мита
24
13
 
14
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Туй пък откъде го измисли, че лабораторията е американска ? Още малко ще кажеш,че целият Китай е американски ! То бива комуняшки лъжи, ама на моменти чак се оливате !!
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре ще обяви Китай за терористи и като почне да натиска копчетата в куфарчетоо...
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО, да си измият ръцете със сапунче и да се разпускат. Никакъв смисъл от тази организацийка, абсолютно безполезна. Никакви мерки не взеха за предотвъртяване на пандемията, само я обявиха, ми то и нашето щабче може да им свърши работата, и те само си обявяват бройките и така. И Били Уиндоуса си го наблюдавайте по стриктно, че нещо потрива ръчички и той е в играта ...
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toя старец си игра с куфарчето като малко дете и после Китай му виновни?!Натисна едно копче и един генерал и свитата му изчезнаха от лицето на земята.После натисна друго копче и заразата тръгна от Ухан.Абе луд с картечница!!!!Да му вземат куфарчето,че тоя ще унищожи света!!!!
20
7
 
13
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Нищо не са решили, просто си играят с огъня и си подпалиха чергата, а от това пламна цялото село <при това за втори път> ! Да не говорим пък колко са скарани с хигиената, и за хранителните им "традиции" !
19
18
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Никога вече, Китайски стоки. Всичко се чупи само с поглед. За ракетите йм, съм много спокоен. 20% няма да се запалят. 40% ще се запалят и ще гръмнат в силозите. И З9% няма да минат границата.
18
10
 
30
 
! Отговори
"Ако са виновни преди 4 години
Според американското правосъдие всеки е невинен до доказване на противното. Ми докажи, че китайците са виновни, бе Тръмп, и после раздавай правосъдие!