Над 42 000 са починалите от COVID-19 в САЩ

Протестиращи поискаха край на рестрикциите
21 апр 2020 09:57, Елка Василева
11
Над 42 000 са починалите от COVID-19 в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Смъртните случаи в САЩ от коронавируса надхвърлиха през вчерашния ден 42 000 според обобщение на данните на Ройтерс.

В същото време в столиците на отделните щати имаше нови протести с искане да бъдат предсрочно прекратени рестрикциите заради вируса, а властите от своя страна призоваха за търпение, докато стане възможно да бъде извършвано по-засилено тестване.

Компанията Facebook съобщи, че е премахнала от платформата си събития в Небраска, Ню Джърси и Калифорния, насърчаващи към протести срещу противоепидемичните мерки, предвиждащи хората да си стоят у дома.

Още по темата

Компанията, която е под натиск да следи за вредно съдържание и невярна информация, свързана с пандемията, обаче уточни, че ще премахва информация за антикарантинни прояви само когато те нарушават правителствените указания.

Мерките хората да си стоят по домовете, които според експерти са от съществено значение, за да бъде забавено разпространението на респираторния вирус, парализираха икономиката и принудиха над 22 милиона американци да кандидатстват за помощи за безработица през последния месец.

САЩ имат най-големия брой потвърдени случаи на коронавируса в света - над 774 000 инфекции, с 20 000 нови прибавени случая през вчерашния ден с уговорката, че все още се чакат данните от няколко щата.

В нарастването на регистрираните нови случаи в Съединените щати изглежда има забавяне, тъй като миналата седмица те бяха по около 30 000 на ден.

Вицепрезидентът Майк Пенс съобщи, че САЩ разполагат с достатъчно тестове, за да могат отделните щати да минат към първата от общо трите фази съгласно плана на Белия дом за възстановяването на нормалния живот, предаде ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Разликата преди 3 години
В САЩ умрели 42 000. В Русия заразени 42 00. Има голяма разлика.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп нали пусна нюйоркчани ,без карантина да ходят на работа.Е поумряха няколко десетки хиляди-голяма работа,важно е да се чувстват свободни. Ами да пусне и другите.Впрочем ,той даде пълна свобода на губернаторите на отделните щати да решават ,дали да спазват мерките или не.
9
7
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
А Вие не мислите ли, че данните могат да се манипулират, аз също мога да Ви кажа, че в моя блок има 200 трупа от корона. хахах Повярвахте ли, всичко е за пари и власт. 42 хиляди не е нищо на фона на 300 + милиона. хахахах
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо темата с протестите не е заглавието, както за Русия например ?
7
6
 
6
 
! Отговори
до Гешев преди 3 години
Кога ще потърсиш сметка на тези които във Фейсбук и тук се опитватда саботират извънредното положение и работата на щаба?Кога Гешев...?
6
0
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Ще ходиш... Ама догодина...евентуално!
5
3
 
18
 
! Отговори
студент преди 3 години
42 000 умрели? Няма значение, и 1 милион да са, не ми пука, отивам на бригада. Не спя от вълнение, нямам търпение да слугувам някъде в САЩ...
4
7
 
12
 
! Отговори
42 000...? преди 3 години
Веднага оставка на Мутафчийски и Борисов!
3
8
 
16
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
умрелите предполагам са основно от гетата защото там са много *** както и в нашите гета
2
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците може да са всякакви, но не са роби !не са пияни мужици, нито български селяни свикнали да ги ****
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма край, сега започвасамо в индия за последната година са +200 мил, китай +100 мил , сащ + 50 мил, да не прпускаме Мехико, бразил и т.н.всичко е по план.не може преди 70 год да се множим по 50 мил на год максимум, а сега по 500 мил на год минимум. Всичко си има мярата. Ако тази пандемия явно не помогне, ще им и други... за съжаление