Доналд Тръмп се похвали със "супер-хипер ракета"

Пентагона отказа подробности
17 май 2020 18:00, Нели Христова
88
Доналд Тръмп се похвали със "супер-хипер ракета"
Снимка: БГНЕС

В петък, 15 май, на церемонията по представянето на новия флаг на космическите сили на САЩ, президентът Доналд Тръмп обяви разработката на „супер-хипер ракета“, скоростта на която ще бъде 17 пъти по-голяма от скоростта на ракетите, които в момента са на пазара, пише американското списание Newsweek, цитирано от Агенция "Фокус".

„В момента създаваме невероятна военна техника на ниво, което никой не е виждал досега. Нямаме избор, трябва да го направим, като имаме предвид противниците, които имаме “, заяви Тръмп по време на церемонията по представянето на новия флаг на космическите сили на САЩ.

„Наричам я „супер-хипер ракета“ и наскоро чух, че е 17 пъти по-бърза от тези ракети, които съществуват в момента. Ако вземем най-бързата ракета, която имаме сега, то според слуховете Русия има пет пъти по-бързи ракети, а Китай разработва пет или шест пъти по-бързи. Но при нас тя е 17 пъти по-бърза “, каза той.

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър, който беше до президента, кимна в съгласие, докато Тръмп говори. Президентът добави, че проектът за създаване на такава ракета току-що е получил зелена светлина и след това се обърна към един от тримата генерали, които също присъстваха на церемонията.
„17 пъти по-бързо - можете ли да повярвате, генерале? Това е много, нали? 17 пъти по-бързи от ракетите, които имаме сега. Тази ракета е най-бързата в света, три пъти по-бърза от всички останали. “

В отговор на въпроси на репортери, служители на Пентагона ги посъветваха да потърсят информация в Белия дом. По време на пресконференция говорителят на Белия дом Кейли Макенани заяви, че засега не може да представи никакви подробности за тази „супер-хипер ракета“

Президентът прояви особен интерес към космическите сили на САЩ от самото им създаване. През януари, тоест още преди коронавирусната епидемия да обхване САЩ, той представи в социалната мрежа „Туитър“ ново лого за Космическите сили, наричайки ги „шестият вид на нашата великолепна армия“.

Въпреки че американските космически сили редовно стават мишени за различни видове пародии, включително новата серия със Стив Карел в Netflix, бюджетът им изглежда доста впечатляващ.

Американските военновъздушни сили вече са отпуснали 15,4 милиарда долара за космическите сили и се очаква през следващите пет години бюджетът им да се увеличи с още 2,6 милиарда долара, а по-голямата част от средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на секретни космически системи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
5
 
! Отговори
Алън Дълас преди 3 години
До 59: Колко си Зле, със мозъка, по принцип вече не се Учудвам, погледни краварите колко откраднаха от всички тези откритията,щом борак обамов със Нобелова награда за какво говорим, такива като теб,Позорят и Предават България, Срамота, както кравари така и инглизи обичат нас.
54
9
 
11
 
! Отговори
u4en преди 3 години
400+ НОБЕЛОВИ ЛАУРАТИ живеят и работят в САЩ .с-у 5-6 в Раша .НЯМА как да не са 1
53
4
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
Хиперзвуковите ракети са ''земя-въздух'', тоест отбранителни. Използват се срещу балистични и крилати ракети и самолети.
52
14
 
3
 
! Отговори
Уолт Дисни преди 3 години
До Хан КрумДааа, Америка е много по-добра на анимационните филмчета . Нумбър Уан сме и там. И президентчетата ни са супер-дупер. Кат' ракети са . Особено тоя сегашния с перчемчето . Не са кат' тоя - Джуджето от Кремъл. Дето още се захласва по "Ну Пагади" приличащо на рисувано от детенце с умствени проблеми .
51
7
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Америка е високотехнологична държава и няма как *** да направят нещо /макар и само във вид на анимационни филмчета които се опитват да ни накарат да приемем за действителност / а американците да не ги изненадат изодзадзе.*** пак го ***..ха - както винаги.
50
2
 
0
 
! Отговори
q преди 3 години
17 = Q
49
9
 
9
 
! Отговори
Кеч звездата Дони преди 3 години
Тръмпеца може да е главанак ама тамошните ккрави си го обичат... както и нашенските телета дето са виждали Америката само на кино и мнооого си я харесват.Откакто управниците ни обърнаха палачинката и вместо на комунистическа Раша започнаха да се кланят на Краваристан и еврейската демокрация , при нашите лакеи първо имаше малко объркване,как така до вчера вяли червени знаменца сега да започнат да хвалят патока Доналд и да празнуват еврейски празници.... ама се посъвзеха и вече успешно действат.
48
12
 
7
 
! Отговори
Шматков преди 3 години
Още места си купуват от руснаците за полети до МКС, тръгнал да ми говори за супер-хипер-мега яката ракета която били измислили........*** !!!
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е 6така който ва тниците си избраха.......честито хи хи.
46
12
 
13
 
! Отговори
Луд*ия Тръмпчо преди 3 години
Хамериканската БЕЛИНА 1 17 пъти "супер-хипер" по концентрирана от руската и китайската БЕЛИНА!!!
45
7
 
10
 
! Отговори
СкаЛАТА преди 3 години
ЛИЧИ СИ ЧЕ ТРЪМП ИДВА ОТ кеч БОРБАТА...спомнете си как се подвизаваше на тепиха и около тепиха:СУПЕР-ХИПЕР малоум*но!!!
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе дъртия ти си готов само с една ракетка в ония Вулкан дето е половин Кравария. Изригнеле ще ви вкара всички в океана без исключение. Изнасяйте се докато не е гръмнал. За последно е гърмял пррди 600 000 години оттогава са минали 650 000 години времето му наближава. Качвай се на хипер светлинната ракетка и се изстрлвай за Марс бе Мадеж.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аааа
42
12
 
2
 
! Отговори
Хамлет преди 3 години
Уви...бедни ми Йорик!Познавах го Тръмпосания му*нчо,един посредствен изследовател на безкрайната шега,на най добрата"супер-хипер"фантазия...Хамлетъ разсъждава над черепа на Йорик ,на съда шут,който го забавлява като дете,над краткостта и безмислието на човешкото състояние и неизбежността от смърта от "СУПЕРР-ХИПЕР"ракетата на Тръмпосания оли*гофрен.Хамлет описва малоумието на хамериканския президент с лека и тънка ирония от която ни настръхват косите...УВИ!"Да бъдеш или да не бъдеш"...
41
12
 
6
 
! Отговори
супер-хипер преди 3 години
Заразените в САЩ са почти милион и половина,починалите-87 315.
40
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ много отпреди Русия работят по тези ракети и всъщност всичките анимации, които Путин размахваше, са взети от американски сайтове.
39
8
 
9
 
! Отговори
фандъчка-Фандъчкова преди 3 години
Върнете го в първи клас за да се научи как се умножава по 17 .
38
9
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до ПроСоТоокей!..Да направим сметката отново с отчета на забележката ти:12000 по 3 прави..36000 км/час..Или..10 (ДЕСЕТ) км в секунда!!!!..При 8.2 ракетата напуска Земята,при 10 почти достига "втората космическа скорост"..-та да оставим тия ...щурави забавления,а?!
37
9
 
10
 
! Отговори
Ню Йорк-таймс преди 3 години
Докато разглеждаме събитията около пандемията "Ковид-19",различни въпроси остават без отговор:Лу*д ли е патока Доналд или е само "супер-хипер" кроманьо*нец?
36
7
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"бюджетът им изглежда доста впечатляващ."Не е много впечетляващ на фона на общият бюджет за отбрана. За "супа-хайпа рокет" със сигурност няма да стигнат. За един самолет, дето не могат да го доизкусурят, отидоха 55 млрд +.