Напрежение в Чикаго, протестиращи блокираха пътни артерии

Хвърлят коктейли "Молотов", носят метални лостове
Обновена: 31 май 2020 22:39 | 31 май 2020 22:26, Анисия Иванова
103
Напрежение в Чикаго, протестиращи блокираха пътни артерии
Снимка: БГНЕС

Напрежението в Чикаго ескалира. Хиляди протестиращи се събраха в центъра на града, където блокираха основните пътни артерии.

Голяма част от тях бяха въоръжени с метални лостове, че и дори коктейли "Молотов". Полицията трябваше да се намеси, след като мирното шествие прекрачи границите и се превърна в акт на вандализъм.

Протестиращите започнаха да чупят магазините и да изнасят стоката от тях, те дори подпалиха полицейски коли и американския флаг.

Подобни протести имаше в почти всички по-големи градове на САЩ през изминалия ден, предаде специално за Bulgaria ON AIR българският журналист Павел Хаджиев.

Президентът Доналд Тръмп следеше ситуацията и коментираше в социалната мрежа Twitter. Там той осъди протестите и нарече протестиращите "бандити".

Очаква се протестите да продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
30
 
! Отговори
IQ-300 преди 3 години
Тръмп току що си осигури победа, вече никой няма да гласува за демократите вандали и Антифа-фашистите. Полицаите много не си дават зор, сега е време за патриотите-републиканци да подкрепят президента Тръмп още един път ако не искат черните да им са качат на главата.
62
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато изнасяха демокрация и гледаха навън американците не забелязаха, че са станали роби на системата. После дойде пандемията хиляди хора умряха, още милиони станаха безработни. Сега вече САЩ умират още и различни групи са яхнали недовOлството и всеки краде и вандалства и още много загворници пуснаха на свобода заради вируса.
61
3
 
32
 
! Отговори
Ар ю редииии преди 3 години
Сметката ше бъде платена отново от работещите и тези със собственост.Нови по-високи такси и застраховки!Тези де чупят и крадат няма и стотинка да им излезе.
60
5
 
20
 
! Отговори
Социалната дистанция преди 3 години
Социалната дистанция не прощава.Хората масово изперкаха затворени няколко седмици.В САЩ има и към 16% безработица в момента и при това още по-лошо - платена безработица.Няма по-лошо нещо от това робът да получава пари и да няма работа,започва да мисли за глупости.Опасявам се,че ще се лее доста кръв и то не само в САЩ.Хората масово изперкаха.Огледайте се около вас и ще разберете.
59
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напрежението беше до вчера.Днес си е чиста гражданска война.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расизъм е имало има и ще има докато не пукне и последният човек с временни състояния на превес на едни за сметка на други.Това е непроменимо!
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като внасяш чужди за популацията групи е така.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка е заразена с опасен вирус !Храта са се побъркали и трошат ,грабят наред.Който може стреля по грабителите.Това е само филм на ужасите !
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Според президента положението е под контрол.
54
2
 
16
 
! Отговори
агента преди 3 години
С тези тълпи след 2 седмици ще видите какъв купон ще стане с covid19. Вируса не го интересува, кой прав и кой крив. А като гледам тази *** са направо пътници. Това са им последните дни. И като опожарят болниците, ще пискат за лекари. Време е да се инвестира в погребална аганция.
53
1
 
18
 
! Отговори
ggh преди 3 години
До 66А що? Направо в Либерия при другите им черни събратя, завърнали се след робството.
52
1
 
9
 
! Отговори
аьаьаьаь преди 3 години
Лас Вегас не става за трошене и грабежи.<br>Там е крепост и всичко е окей==Там мафията закопава вандалите директно в постинята. Ни чул, ни видял. След години могат да мо излеят бетон от горе за по-красиво. В постината има едни места дето багерите само местят пясъка . Що ли?
51
5
 
21
 
! Отговори
42 преди 3 години
Ако съм на Тръмп отделям един пустинен щат на тия кафяво-черни ***, затварям ги там и да видим дали ще оцелеят или ще се избият помежду, но далеч от белите.
50
7
 
13
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 години
Не разбирам защо не са атакували офисите на СЗО и фондацията на Бил Гейтс?Нима не схващат,че те са виновни за всичко?Натрупаха напрежение в цял свят с лъжите си.
49
11
 
21
 
! Отговори
аьаьаьаь преди 3 години
Видиш ли чокет да краде, кърти, пали, вандалстава и унищожава труда на друтите, застрелваш го. Едно време в дивия запад е така било и е работило. Няма да му даваш помощи я. Трябва да се унищожи този варварски ген. Това не е протест ами разграбване и посегателство върху чуждия труд. Това са хора, който нищо не са създали, ами са получвали само соцяслни цял живот. Не съм расист, но има гени, които трябва да се изкоренят от разни раси. Протеста може да стане мирно с избори и демокрация.
48
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте кво, еволюцията е нещо добро, но революцията не е. Това не е начина да победиш системата. Тези не са протестъри, а професионални бандити, използващи партизански тактики в градски условия. Тези хора са наемници, и слийпъри, които досега бяха членове на black lives matter, antifa и др Нпо-та на Сорос. Следете пътя на парите и ще стигнете до източника - еврейските месиански кабалисти, покровители на световния комунизъм, организатори на всички революции.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За самолетчетата ми е мисълта, за паричките по точно..
46
4
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхаха...за един човек вижте какво става..нека си позволи да стреля и ще предизвика революция която не можете си представите,не съм злонамерен...стремежа ни към Справедливост ни е заложен генетично,благодаря на службите и платените *** за минусите...никои не ви вярва,плащат ви грешни пари...безбожници и вашите деца ще живеят в *** която строите
45
22
 
22
 
! Отговори
usa = на джудже преди 3 години
Голям кеф баце. Краварника им здраво се е вмирисал. БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ СЕГА И ВОВЕКИ ВЕКОВ !!!!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напрежение... кО казА, кО!?