Боян Чуков: Сблъсъкът в САЩ е на живот и смърт

Опроверга се мита, че там не може да има цветна революция
3 юни 2020 09:33, Ния Христова
60
 
Протестите, които започнаха заради насилствената смърт на Джордж Флойд, настъпила след тормоз на полицай, поставиха началото на антирасистко движение, подкрепено в световен мащаб. Ще настъпи ли гражданска война в САЩ и ще има ли намеса на армията? Темата коментира международният анализатор и експерт по сигурност Боян Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Всички приеха постановката, че в Съединените щати имаме сблъсък между финансовия елит и промишления елит. Тази битка се водеше с определен набор от средства. И двете страни приемаха някаква игра, която не разрушаваше това, което е около тях. Сега сблъсъкът е на живот и смърт", обясни експертът. 
 
Анализаторът поясни, че скоро се е разпространил мит, че цветна революция в САЩ не може да има, тъй като там няма американско посолство.
 
"Сега се оказа, че това не е така. Защото това, което наблюдаваме в Съединените щати, е перфекционирана цветна революция, която с течение на годините беше наложена в страни в Близкия изток и в Украйна", отбеляза още Чуков.
 
По думите на експерта в Украйна е преди е имало агресия към евреи и руснаци, а в Щатите се наблюдава до известна степен към евреите и към цветнокожото население.
 
Чуков обясни, че заради пандемията от COVID-19 по улиците са останали много безработни. 
 
"В Щатите има мирни демонстрации. Едните са против, другите са "за". Но вече е доказано, че сред тях има млади, бели момчета, които са добре организирани, маскирани, които целенасочено правят грабежи", смята Чуков.
 
По-лабилен ли е Доналд Тръмп преди предстоящите избори?
 
"Около 40% ще гласуват за Доналд Тръмп и 40% за демократите. Остават 20%, от които 13% са от чернокожото население на Съединените щати", допълни още анализаторът.
 
Чуков обясни, че по конституция Тръмп има право да въведе армията, когато се блокират магистралите, по които се захранват търговски мрежи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
19
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До НННаистина, краха на Империята на злото предстои. Владимир ще е последният и император, след това ще има триумвират и разпадане.
30
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищ Чукав получи идеалната възможност да зачука няколко пирончета в ковчега на американския империализъм. До там стигна че да разказва стари комунистически вицове за американското посолство за да се докаже пред публиката колко е умен.
29
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
бе дайте да видим какво ще излезе от намесата на армията (във всички случаи - ще е интересно), пък после ще говорим и ще "анализираме" "революцията"...
28
9
 
21
 
! Отговори
НН преди 3 години
Закономерен крах на една империя на злото!
27
19
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Тоя агент на ДС нали беше арабист? Или е компетентен по всички актуални теми на руската хибридна война?
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме го избрали, за да е за българите, а той бил за демократите и за републиканците.
25
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветнокожи размирици винагиэ са избухвали спонтанно през годините в САЩ глупаво е от това да се правят изводи за революции, ама за някои хора това си е фикс идея.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименААХАХАХАХАХАХАХА АБСОЛЮТНО ВЯРНО
23
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Боян Чуков чака революция в САЩ от 1917 година.
22
3
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Както на него му го наби съветската С-75 във Виетнам и оттогава имаше тикове г-н Маккейн!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там журналисти и социолози слугуват ли по същия начин като тук на актуалната мафия? Ако някой се осмели да посочи някой проблем, веднага го нападт, че разединявал крадливата, опростачено, нагаждаческа прабългарска ,,нация"! Както тук трият коментари и манипулират одобрения и против, така и на избори наместват ,,правилния" резултат. Сетне президента не ги бил хвалел. Пусти 9 септември и ще ми станете само на Барба Ганоси!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17- виждам ,че добре познаваш американската действителност, но се чудя при толкова прозорлив подход защо търпиш НЕравенството тук ,което май е в пъти повече от американското ..смешна позиция- излиза ,че плачеш на чужд г..ро..б
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най после след толкова войни по света и разрушени държави америка е в пламъците на гражданска война. Доста приятно е
18
9
 
13
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Протеста е срещу социалното неравенство в - сащ ако разбира се можем да наречем протест - започналата гражданска воина
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13 Христо ХристовТой Плевналиев е спец по евроатлантическите ценности. Обърни се към него
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как Маккейн наби канчето на Курешкарски 2014г......
15
0
 
4
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Не разбрахме кой какъв е - финансистите демократи ли са или консерватори, а промишлениците би трябвало да са обратното, след като двете прослойки са в непримирима борба.
14
8
 
14
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тръмп за един мандат успя да направи това което - комунистите за -40 г не успяха да причинят на - сащ Пия чаша голяма белина за негово здраве Тръмп и линдьн джонсан - исполини
13
4
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Този протест е не само на расова основа, но е и силно социален. Неравенството в САЩ между бедни и богати има космически измерения.
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ни чака и нас ,нека не се заблуждаваме.Един ден и не далеч ромите ще издигнат знамето на Маркс и Енгелс и тогава всичко ще отиде по дяволите.Мултикултурализма е мит и на практика отдавна е рухнал ако изобщо някъде е бил постигнат.Европа ги чака същото с ислямистките пришълци.Всички трябва да сме с Тръмп тия дни.