Боян Чуков: Сблъсъкът в САЩ е на живот и смърт

Опроверга се мита, че там не може да има цветна революция
3 юни 2020 09:33, Ния Христова
60
 
Протестите, които започнаха заради насилствената смърт на Джордж Флойд, настъпила след тормоз на полицай, поставиха началото на антирасистко движение, подкрепено в световен мащаб. Ще настъпи ли гражданска война в САЩ и ще има ли намеса на армията? Темата коментира международният анализатор и експерт по сигурност Боян Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Всички приеха постановката, че в Съединените щати имаме сблъсък между финансовия елит и промишления елит. Тази битка се водеше с определен набор от средства. И двете страни приемаха някаква игра, която не разрушаваше това, което е около тях. Сега сблъсъкът е на живот и смърт", обясни експертът. 
 
Анализаторът поясни, че скоро се е разпространил мит, че цветна революция в САЩ не може да има, тъй като там няма американско посолство.
 
"Сега се оказа, че това не е така. Защото това, което наблюдаваме в Съединените щати, е перфекционирана цветна революция, която с течение на годините беше наложена в страни в Близкия изток и в Украйна", отбеляза още Чуков.
 
По думите на експерта в Украйна е преди е имало агресия към евреи и руснаци, а в Щатите се наблюдава до известна степен към евреите и към цветнокожото население.
 
Чуков обясни, че заради пандемията от COVID-19 по улиците са останали много безработни. 
 
"В Щатите има мирни демонстрации. Едните са против, другите са "за". Но вече е доказано, че сред тях има млади, бели момчета, които са добре организирани, маскирани, които целенасочено правят грабежи", смята Чуков.
 
По-лабилен ли е Доналд Тръмп преди предстоящите избори?
 
"Около 40% ще гласуват за Доналд Тръмп и 40% за демократите. Остават 20%, от които 13% са от чернокожото население на Съединените щати", допълни още анализаторът.
 
Чуков обясни, че по конституция Тръмп има право да въведе армията, когато се блокират магистралите, по които се захранват търговски мрежи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
4
 
! Отговори
Геронтолог преди 3 години
След 60 невроните започват да измират с милиони, а мозъчните стволови клетки, които са прекурсори на невроните, катастофално намаляват вследствие на пониженото или изчезващо либидо. От друга страна болестта на Пик има за симптом повишена сексуална агресивност.Абе най-сигурно е да се забрани на хора над 60 да се занимават с отговорна политика.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Професоре" ,това си чиста форма на грабеж къде са исканията за демократични промени???Тези искат да не работят ,да не учат ,да ползват "успокотелни" ,когато и където си искат,закони за другите - за тях "свобода"..така ,че с този си "професионален" коментар ставате част от тези "искания" ..кажете си мнението как действат полициите в Китай , Русия , Иран..а пък исканията на "ревулционерите" в САЩ много приличат на исканията на любимите ви арабески
9
1
 
4
 
! Отговори
До 8/9 преди 3 години
Какво има да съжаляваш? Ти да не американец? Едва ли!
8
0
 
1
 
! Отговори
Боян Чуков преди 3 години
До 334Правилно ги корЕгираш.
7
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джон Маккейн е велик американец! И мразеше Оранжевия клоун....
6
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роналд Рейгън стана президент на 69г. И изкара 2 мандата и то какви. Разбира се аз вечно ще съжалявам ,че най-достойният след Рейгън не стана президент-сенаторът от Аризона Джон Маккейн! Царство му небесно!
5
1
 
15
 
! Отговори
Даже преди 3 години
и Соломон Паси призна тази сутрин по една ТВ, че с твърдите си действия Тръмп ще бъде преизбран. Бялото мнозинство в голямата си част ще гласува за него.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Чуков е такъв специалист, че дори не знае, че 93% от афроамериканците по правило гласуват за демократите.Ръждивият пояс реши предишните избори. Ще ги реши и тази година.Демонстрации има, но изобщо не са масови, 5 -10 хиляди в Ню Йорк са нищожно малко. Дори в южните щати, където черните не са малко най-голямата демонстрация е от 25 хиляди.Проблемътна САЩ е, че елитът и на двете основни парти е толкова застарял, че направо може да се говори за геронтокрация! Байдън е по-дърт и от Тръмп!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията се занимава с провокации постоянно за да се вкара армия!
2
5
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 години
И тоя е един Иксперт...Белите момчета са му виновни...Чукча...
1
6
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Еврейската мулти-милиардна империя отвръща на удара на президента Тръмп с/у педофилите и убийците на деца - заради веществото адренохром...