Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!

Семейството му настоява за справедливост
Обновена: 4 юни 2020 08:07 | 3 юни 2020 19:40, Нели Христова
206
Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!
Снимка: Instagram

46-годишният Джордж Флойд трудно си намирал работа в Хюстън, затова при първа възможност заминава за Минеаполис. Той иска просто да изкарва пари, с които да може да издържа семейството си и най-вече 6-годишната си дъщеря Джиана. Ала съдбата му е отредила друго - чернокожият мъж е заподозрян за леко престъпление - пазаруване с фалшива банкнота от 20 долара. Полицаят, който го арестува, го притиска към земята с коляно и го задушава.

6-годишната Джиана остава сираче.

Още по темата
"Когато се прибрах у дома, тя стоеше на вратата и ми каза: "Мамо, нещо става със семейството ми". Попитах я защо казва това, а тя ми отговори: "Защото не спират да споменават името на татко по телевизията", разказва майката на Джиана и съпруга на Джордж Флойд, Рокси Вашингтон, пред CNN.

"Тя искаше да днае как Джордж е умрял. А единственото нещо, което можех да и кажа бе, че той не е можел да диша", спомня си през сълзи Рокси. Това са и последните думи на Флойд: "Моля ви, пуснете ме. Не мога да дишам."

Заедно с Рокси и Джиана е и бившият играч от НБА Стивън Джаксън, който е близък приятел на Джордж Флойд още от гимназията. "Трябва ни истинско обвинение. Тези сълзи, които виждате, са от истинска болка. И единственият начин те да спрат е чрез истинско обвинение срещу убиеца", казва той. Адвокатът на семейството също настоява, че уволнението на всички полицаи, замесени в смъртта на Флойд, не е достатъчно, тъй като "те просто ще намерят работа в друг полицейски участък".

"Искам и четиримата полицаи да си платят за това, защото в края на деня, те се прибират при семействата си. А моята Джиана вече няма баща. Той никога няма да я види как порасва, как завършва училище, никога няма да я заведе до олтара", заявява Рокси.

"Той е добър човек, каквото и да казват всички", категорична бе съпругата на Флойд.

А в трогателно видео, публикувано от Стивън Джаксън, Джиана, която е на раменете му, казва: "Татко промени света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
0
 
! Отговори
Рашко, преди 3 години
До Рашко 43 Има едно понятие , нарича се " казус бели " - повод за война . Тоест наслояват се , наслояват се , наслояват се причини за недоволство и убийството на Флойд се явява катализатора . САЩ са една расистка държава с огромно социално неравенство . Едни се къпят в милиарди , а десетки милиони живеят бедност , милиони са роби на банките и накрая свършват с отнето имущество .Тръмп прие закон според който намали данъците на богатите и ги прехвърли върху обикновените работещи
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хм!Стига лъга хората, точно това е - "бори се" в центъра(всички) и "яж" в ляво,не случайно "яж" е вляво до лявата му ръка,левите да изядат десните и Тръмп!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 42пише Faith което се произнася "фейт" и се превежда вяра, борба е "fight" и сe произнася "файт"
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направиха известен един от робската раса.Те са като р0мляните в България
34
6
 
19
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Така е, в негова чест бяха убити десетки хора, бяха нанесени щети за милиони долари и милиони хора продължават да не могат да спят спокойно. Това е точно промяната, от която света има нужда в момента. Браво!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хм!Ти гледай буквите които се четат,а не тези които са скрити!Точно това си пише! Нямам претенции английския ми да е добър,но имам претенции,че написани думи са точно това!Ще ти извади очите символиката и защо точно тази снимка и по този начин са я пуснали!Изпивам огромно съжаление към Тръмп,защото ми изглежда добряк и не ми се иска да го мачкат!
32
2
 
4
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
До Анонимен 28"Faith" не е "борба", а "Вяра".До дясната му ръка не пише "яж", а пише "месо"С тоя английски няма да прокопсаш, моето момче
31
4
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тука всеки се исказва таткото такьв , чупят грабят - ама ако някои от тия - го премажат отбои полицаи или убият някои от близките му няма да ги расправя тия - като толкова ви харесва америка що не сте там
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре си задай въпроса за какво са отмъщавали германците чрез Холокоста? Бонус - не е било само за унищожаването на германската икономика, търгашеството и лихварството. Имало е ОЩЕ НЕЩО.Та не съм сигурен, че евреите имат право да отмъщават за Холокоста на някого...
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камери на джобчето на всеки полицай и ще се вижда доста по-добре обстановката.
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 31 В каква връзка намесвам Милен ли? Пумпаллл, ако можеш да четеш "между редовете" , нямаше да ме питаш този идиооотски въпрос!
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леко ,че се трогнах -някакъв дрогиран престъпник с досие от няколко метра променил света ..?!?! Само за едно се кефя ,че САЩ най после се задушиха в лай**та на фалшивата и лицемерна политкоректност с която досадиха на всички . Ами видя се лицето на тези които вечно мрънкат за някакви права -същите не признават чуждите права и собственост ,а се държат като диваци !
26
0
 
9
 
! Отговори
баланс преди 3 години
Както не са прави тези, които оправдават полицая, така и онези, които защитават подобни бунтове, не разсъждават трезво. Едните са крайно десни, другите крайно леви. Много вредни идеологии. Хора, бъдете разумни и търсете баланса.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23"В този филм добри няма ..."Има, Тръмп е положителният герой, но са му вдигнали мерника. Военно Промишленият Комплекс. И това май ще е първият филм в който добрият губи.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФБР агента показа колко големи *** са ченгетата в САЩ. Как ще задържаш човек който си седи мирно и кротко на улицата без да си му поискал даже документ за самоличност??? За какви полицаи за кви 5 лева става въпрос????Голяма гавра си направи тоя- това заслужаваха.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Ясно съм написалвсичко.В каква връзка намесваш случая с Милен??
22
0
 
24
 
! Отговори
До Ааа преди 3 години
Уви,приятелю,не след 30 години,претенциите за права са вече тука.Погледникакво става в Столипиново и по другите курортни зони на нашите шведи.Отврати мръсотия.Тези,които хвърлят отпадъци от балкона искат други да им чистят.Не научили езика на страната,в която живеят,без образование,професия ижелание за труд,смятащи,че обществото им дължи издръжка за па,разитнияначин на живот,произвеждащи само себеподобни...И искащи всичко наготово,да им бъде осигурено.Права всякакви,задължения никакви.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги се вглеждайте в снимките,на шапката му пише "борба,бори се",а отстрани до лявата(!) му ръка пише "яж"!Левите демократи искат да ядат десните,съчувствам му на Тръмп в тази трудна ситуация!
20
3
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Абе добър човек. Само пазарува с фалшиви пари и взема малко наркотици, ама иначе е мноооого добро момче.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 23 Според медицинската експертиза наркотиците са виновни и за смъртта на Милен, а не самият Кристианчо...в случая ченгето, нали така ?