Протестите в САЩ - кауза за справедливост или тероризъм?

Тръмп заплаши да укроти проявите с армията
2 юни 2020 22:20, Петя Славова
72

Смъртта на Джордж Флойд разтърси Америка, като провокира серия от протести и бунтове. Редица известни личности подкрепиха антирасисткото движение с изявления в социалните мрежи и дарения, а президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да укроти проявите като изпрати армията.

Мненията все пак са противоречиви - превърнаха ли се първоначално мирните протести във вандализъм и ще се стигне ли го гражданска война? Това коментира в "Денят ON AIR" журналистът Владислав Апостолов.

По думите му протестите са прераснали в мародерства, убийства на полицаи, отмъщения и расов реваншизъм.

"В най-лошия случай може да прерасне в някаква форма на гражданска война. Това са крайни сценарии", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според Апостолов протестите имат расов и анархистки компонент.

Още по темата

"Няколко квартала в мултикултурни, гъстонаселени градове, са под обсадата на анархисти, мародери и протестиращи, но огромната държава на два бряга не е опожарена. Но от нашите екрани изглежда апокалиптично", обясни журналистът.

Дали Доналд Тръмп ще прати армията било "сюжет в развитие".

"Надяваме се, че няма да се стигне дотам. От една страна, това ще бъде знак, че се е стигнало до крайна ситуация, в която няма връщане назад. От друга страна, появата на армията може да бъде и механизъм за възпиране на протестиращите, които не бяха спрени от полиция, от молещите се собственици на бизнеси", отбеляза още Апостолов.

"Но няма да бъде армията срещу американския народ, а ще бъде армията срещу хора, които опожаряват градове, пребиват и нападат невинни, цивилни. Служат си с насилие за постигането на политически цели", каза журналистът.

Според него има дума за такава група хора и тя е "тероризъм".

"Не виждам на хоризонта сигнали, че нещата ще утихнат. Може би губернаторите, които са противници, за жалост на Тръмп, да преодолеят собственото си его и ангажимент с протестиращите и да възпрат насилствените елементи", обясни Апостолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
МГ преди 3 години
Тръмп се опълчи срещу финансовия капитал и те сега му връщат. Спретнаха му цветна революция.
36
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 3 години
До Анонимен12 шегичка?
35
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 3 години
До Анонимен12 шегичка?
34
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 3 години
До Анонимен 12 шегичка?
33
2
 
1
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Според мен е важно да има белина за всички по светъ
32
0
 
8
 
! Отговори
Гърмян заек преди 3 години
Не че нещо, но когато стана размирицата с *** в Гърмен, американският посланик отиде лично в селото. Да видел дали не се нарушават правата на шведите. Сега освен българският посланик да следи да не нарушат правата на чернокожите, друго кво!
31
2
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Протестите в САЩ - кауза за справедливост или тероризъм?========================================Отговора е е ясен: Отдавна се превърна в гнусен тероризъм и мародерство.И никакви журналистически врътки не могат да убедят никой в обратното.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКръвта я има, но по "цивилизован" начин, смазване на народа за сметка на богатите.
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омазани до ушите *** драскат ли драскат простотии.
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45 Как би обяснил факта тогава , че след излизането на независимата аутопсия , полицейските власти / или който отговаря / промени причината за смъртта на Флойд . От здравословни проблеми и забранени субстанции стана - бил е убит Опит за потулване , некадърност , или ... А как при други случаи , след публикуване на записи от камери , се вижда , че властите , или самите полицаи са лъгали Но може и да си прав, нормалните хора знаят , че в САЩ е псевдодемокрация
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуниста Петър Стоянов " ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ" Комуниста Доналд "ДА ДОЙДЕ АРМИЯТА"
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Каталуния Жирона *** са ограбили един магазин. Започва се и ЕС ще гори.
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХибридните рушита отдавна съм ви изучил, както и методите ви. Банкрутирал си морално, само давам буквалната версия на банкрута ти. Явно не знаеш какво говориш, говориш за демокрациите. Ето я пак:Христо Христов: Типичното за демокрациите е да извъртат фактитеБягай при любимите ти диктатури, руши ....
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"ценности"Христо Христов: Типичното за демокрациите е да извъртат фактитеОтивай при любимите ти диктатури, руши
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се успокоят нещата до дни ще се изморят тия.След това обаче китай няма да го има.
22
2
 
8
 
! Отговори
грешка преди 3 години
До Анонимен 29тук в америка никой не му дреме за демократи и репобликанци и други ***, също никой не се интересува от расизъм и от това каква раса си или цвят ти е кожата, единственно което интересува хората са това да изкарат пари да си покрият нуждите или има и такива които трупат маса пари по различни начини, ето от това се интересува всеки тук, всичко друго е с цел заблуда и управление на талпата, много лековерно хората продължават да мислят черно бяло град село - моделът си работи....
21
8
 
4
 
! Отговори
Малолетна преди 3 години
Писна им на краварите от фашизъм и насилието на корумпираният Доналд. То и ния ако бяхме добре щяхме да се вдигнем срещу този педoфил и подобните му
20
8
 
6
 
! Отговори
Бонго бонг преди 3 години
На кой му пука за американските ***? Пишете за Русия, Как крият планини от трупове в тайгата, как останалите живи от короната гладуват и мечтаят да станат *** в Алабама, да ги бият куките но да са свободни. Такива неща трябва да пишете. Иначе градчетата от Америка за България може да секнат.
19
2
 
17
 
! Отговори
не е така преди 3 години
протестите са си ОК, ходят нормални хора на които им е писнало. Просто има организации, които използват протеста и стоварват в периферията му с джипове и тракове маса народ дрогирани бандити от различни краища, на които им е казано точно какво да правят, те рушат и чупят палят, след тях идвват други коли по-малки и стоварват тинеджери, те ограбват магазините напълно организирано, първите са в общия си случай бели а тинеджарите, които грабят са повечето чернокожи, ето това се случва точно
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма расизъм,няма бедни срещу богати,има протестиращи демократи+Copoc срещу републиканците и Тръмп!