Още трима на съд заради смъртта на Джордж Флойд, която подпали САЩ

40 години затвор заплашват полицая, който го задуши
61
Още трима на съд заради смъртта на Джордж Флойд, която подпали САЩ
Снимка: БГНЕС

Американската прокуратура разшири делото за смъртта на Джордж Флойд, обвинявайки още трима полицаи в подпомагане и подбуждане към убийство, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Същевременно обвинението към полицая Дерек Човин, който е притискал с коляно врата на Флойд, е засилено до убийство от втора степен.

Това обвинение, ако бъде прието от съда, може да доведе до присъда от 40 години затвор.

Човин, както и другите трима полицаи - Томас Лейн, Джей Кюн и Ту Тао, бяха уволнени миналата седмица.

Новите обвинения бяха повдигнати от главния прокурор на щата Минесота Кийт Елисън, който определи протестите, избухнали след смъртта на Флойд, като "драматични и необходими".


В много градове в Европа имаше протести, след като вълната от недеволство заля САЩ.

Митинги имаше в Лондон, Париж, Берлин и други градове.

Безредици избухнаха в Атина. Стотици младежи протестираха пред американското посолство. По сградата полетяха коктейли Молотов. Имаше и сблъсъци с допълнителните полицейски отряди, изпратени да пазят дипломатическата мисия.

Демонстрантите в Гърция носеха плакати с популярния  слоган "Не мога да дишам" и други послания срещу расизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
13
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Дори човек да е с белезници, той отново може да оказва яростна съпротива, както в този случай. Въпроса е защо го е направил? Няма оправдание за съпротива при арест! Това дали полицаите са приложили повече от необходимата сила ще го реши съда, но дори това твърдение да е вярно, тук става дума за убийство по непредпазливост, по-скоро инцидент, без умисъл. Не може да се твърди 4 полиция са се хварлили върху някого защото са расисти - това е титанична простотия. Може би според теб Ту Тао е нацист?
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Не, ще го осъдят, защото е убиец, злоупотребил с власт! Ако не беше записът, никога, ама никога нямаше да признаят! Садисти!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато краварите дълго време не сипят бомби върху някоя държава, почват да се избиват помежду си.
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ти как предлагаш да се укроти престъпник оказващ съпротива при арест? Ще врътнеш един дудук ли?"И след като е по корем на земята с белезници зад гърба, това означава, че трябва да бъде допълнително "укротен" чрез удушаване?
28
7
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Ти как предлагаш да се укроти престъпник оказващ съпротива при арест? Ще врътнеш един дудук ли?
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо изгледайте клипчето, как го задушават, после говорете, кой е престъпник и какво заслужава.. Всичко се вижда!
26
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е Дерек Човин, Томас Лейн, Джей Кюн и Ту Тао, трябваше да пуснат Флойд, да не му създават проблеми, какво като пласира фалшиви пари, той е черен и може да го прави, има си нужди и го прави. Така че, нормално Флойд се е съпротивлявал спрямо тази несправидливост да спазва законите, а лошите полицаи защо са възпротивили, защо въпреки справедливата му съпротива са упорствали и са го арестували? Не се прави така, такива добри хора като Флойд, закоревели престъпници, трябва да се оставят на мира.
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дерек Човин ще бъде осъден, защото е бял, но това не е расизъм, просто е бял и трябва да се смачка, ако беше черен тогава щеше да има расизъм и да го пуснат. Всичко е наред, това е справедливостта, при лявата секта либерастия.
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИТЕ СЕ ПРЕХВЪРЛИХА ЗАД ОКЕАНА И ВЕЧЕ ОБХВАНАХА И ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ,БЕЛГИЯ ,ХОЛАНДИЯ ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ .НАВСЯКЪДЕ ГОРИ.ХОРАТА ИСКАТ КРАЙ НА СЕГАШНАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА ЛИХВАРО-БАНКЕРСКА ЕВРЕЙСКА ГРАБИТЕЛСКА СИСТЕМА,КОЯТО НАПРАВИ ЕДНА ШЕПА Ч*ФУТИ СВРЪХ БОГАТИ ,А 7 МИЛИАРДА ХОРА БЕДНИ И РОБИ НА ЦИОНИСТИТЕ,НО ТОВА БЕШЕ ДОТУК. ТЕ ТОВА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ СПЕСТЯВАТ ПОРЪЧКОВИТЕ МЕДИИ И НАС И НА ЗАПАД
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно е дошло вече времето, едни хора да бъдат поставани над закона, защото са по-тъмни от други. И не това не е расизъм, това е розовия хипи-гей рай. Белия човек е зло и трябва да се унищожи, най-вече онези от мъжки пол и с нормална сексуална ориентация, те трябва да се изтребят до крак, за да не пречат на другите. Реално тези полицаи, са жертвите, те ще отнесат ще бъдат тежко осъдени без вина, за да може едни вождове да вдигнат рейтинга и да се домогнат до мечтаната власт и пари.
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко това е резултат от погрешно разбрания либерализъм водещ до джендеризъм. Давай да защитаваме на всяка цена онеправданите- ***, обратни и т.н. ***. И щом си бял хетеросексуален- ти си виновен. В ЮАР белите емигрират, а черните осират държавата създадена от белите. И в САЩ ли ще стане така?
21
5
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Светът вече се превърна в едно НЕ добро място за живеене !! Глобалната върхушка бавно и жестоко смазва народните маси и иска да им втълпи че те са се РОДИЛИ РОБИ -ЩЕ ЖИВЕЯТ КАТО РОБИ И ЩЕ УМРАТ ПАК КАТО РОБИ !!-И ТЯХНИТЕ ДЕЦА СЪЩО!!
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19А ми то е същото,както и унас на индианците! Хванеш някой дето брал,брал,че се забравил и като го питаш защо бере и той ти вика: Кво бе бете-е-е,да одим убийство ли да праим!?
19
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните все са неоправдани и мрънкат. Всеки има познат приятел които е емигрирал в САЩ и живее нормано. Как черните все някои им пречи.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 9Моя грешка - полицаИ
17
9
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
До АнонименВиновни са и другите полицай - гледат как убиват човек пред тях и никой не се опита да го спре!! Садисти!
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийството е първа степен извършен от фашист(терорист) с униформа.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
черните са страшна напаст, която помита западните общества.западна Европа и Америка вече не са същите. скоро черните ще превземат окончателно всички западни държави и така е справедливо. Това е Божията разплата за алчността.Ванга е права и чужденците ще плащат скъпо и прескъпо за кратка ваканция в Бя̀ла България.
14
6
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Оказва се-че една Хунта от алчни за петрол и имащи военни заводи Сенатори и Президент мачка народът си и мачка Целият Свят-тази Хунта прави воини в други държави и сега прати армията срещу народът си-Защо САЩ се месеше и унищожи десетки държави с призива да освободи народите им от"Лошите" Диктатори? Защо сега Светът не осъди Тръмп за заплахите и пратените войници? Къде е БГ позицията на Захариева? В събота се очакват 2 мил протестиращи пред Белият Дом-Флоид умирайки каза-Обадете се на Майка ми!
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бедни души са всички расисти, ксенофоби, хомофоби и други подобни болни особи ...