Нов позор за полицията в САЩ – насилие над мъж на 75 г., твърдят, че се спънал

Дядото си удря главата в паважа, след като е бутнат
5 юни 2020 13:28, Нели Христова
366
Нов позор за полицията в САЩ – насилие над мъж на 75 г., твърдят, че се спънал

Шокиращо видео показва точно колко брутална може да е полицията в Америка.

По време на протест в Бъфало, Ню Йорк, възрастен, невъоръжен мъж се приближава към тежко въоръжените офицери. На клипа се вижда как те започват да го бутат. Един използва палката си, за да го накара да отстъпи назад, друг го блъска в гърдите.

От последния удар мъжът пада назад и удря силно главата си. Секунди по-късно може да се види кръв, която се стича от ухото на 75-годишния мъж, докато той лежи безжизнено на улицата. Вижда се как един от офицерите се чуди, дали да не му помогне, но е завлечен от останалите, които преминават, без да погледнат мъжа. Друг протестиращ, се опитва да се притече на помощ, но е задържан от полицаите. Останалите протестиращи им крещят "Той кърви!".

Според изявление на полицията в Бъфало, 75-годишният мъж "се спънал и паднал", въпреки това двама полицаи са наказани. Те не са отстранени, просто няма да вземат заплата.

Според информация от кмета на града, мъжът е в "стабилно, но сериозно състояние". Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че инцидентът е "напълно неоправдан и позорен". "Полицията трябва да прилага закона, не да се възползва от него!", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
2
 
! Отговори
до Анонимен преди 3 години
А да видя случайно че жената беше с нож и се опитваше да ги намушка?
215
1
 
1
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
До до 217Той откъде да знае човека, има квартали дето не могат да видят ченге с месеци, освен някой големец да иска да си направи предизборната кампания....хахахах
214
3
 
3
 
! Отговори
до 206 преди 3 години
Чакай да те светна за Гуантанамо - там няма затворници, няма обвинени, няма надзиратели, няма военни, няма нищо. Ако питаш американците, Гуантанамо е кубинска база и те нямат нищо общо с нея. Ама нищо. Мдаа, американците са чисти като сълза.
213
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** политика!И аз това казвам. Вчера предложих на полицейския произвол да бъде сложен край и да се заменят всичките им оръжия с пухени възглавници за отблъсване на демонстрантите и най-вече мародерите.
212
0
 
9
 
! Отговори
Мръсна политика! преди 3 години
Големи разбирачи, бе! С тези сценки ще останат и без полиция отвъд океана! Полицията е репресивен орган на всяка държава! Как ще се тикаш в тежко въоръжен полицай, бе! Егати мръ*ната политика!
211
2
 
5
 
! Отговори
до 212 преди 3 години
Пич, никой от гетото не звъни на полицията, когато се стреля. А и полицията на САЩ ходи в гетото само ако някоя голяма клечка е на посещение там. Защо, мислиш, се нарича гето?
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 209/213Нека си говорим за Гуантанамо. :))Базата Гуантанамо под чия юрисдикция спада?:)))))))
209
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дядото пръв посегна към колана с кобура на полицая..в САЩ ако посегнеш с рязко движение към полицай или към джоба на собствения си панталон може да бъдеш застрелян от полицай.
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 206/211Не съм впечатлен, и аз не си съставям мненията на базата на това какво друг говори. Познавам материята на доста по-сериозно ниво, че да слушам политическо реване.
207
3
 
0
 
! Отговори
до 209 преди 3 години
Е, понеже очевидно на теб всичко ти е ясно, искаш ли да си поговорим за "Патриотичния закон" и хората въдворени в Гуантанамо без съд, присъда, обвинение, доказателства и права? Да, САЩ са полицейска диктатура.
206
1
 
4
 
! Отговори
Има решение преди 3 години
Ами не звънете на лошата полиция, когато стрелят по вас в гетото.
205
0
 
1
 
! Отговори
до 206 преди 3 години
В момента цял свят следи отблизо какво се случва с американската полиция. Нещата не са розови за американската полиция.
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 202/208Тази с инцидента с блъснатия човек. Може и за другите да си говорим, но трябва да кажеш кое от всичките.
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 196"САЩ е полицейска диктатура. Нещо неясно?"Явно нищо не ти е ясно.
202
4
 
1
 
! Отговори
до 202 преди 3 години
Коя сегашна ситуация - тая от снимката ли? Или ситуацията, при която президентът иска да изкара армията срещу народа?Или предишните стотици подобни ситуации?Или сегрегацията до края на 70 те?Или геноцида над индианците?Коя от всички тези ситуации показва точно обратното на кое? На здравия разум, може би?
201
0
 
1
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
До Анонимен 196Тук не се разбира това, който е ходил там ще потвърди казаното от теб.Много филми и сериали ни заливат и си казваме ухаааа, полицаите там са за пример, истината е, че са далеч от Холивуд.
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 203Разбира се, ти отблизо следиш какво се случва с "американската полиция".
199
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 189/193Стана ясно, че човека не познава нито законите, нито знае какво означава да се спазват. Въпрепиятстването на полицай при изпълнение на служебните му задължения (както е случая с тази ситуация) е нарушение на закона и могат да го арестуват, ако решат да са по-строги. Те решиха да предприемат друго (съвсем законно и в правомощията им) действие и се стигна до нещастен инцидент.
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша полицията, лоша, ама все на лошата полиция звънят когато ги нападнат протестиращи съвестните граждани.Що така бе, Миме?
197
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година хиляди и хиляди хора се спъват и падат в ръцете на американската полиция. Странно, нали? В момента, в който те докосне американската полиция, се спъваш и падаш. И така поне няколко пъти. При това, повечето пъти, спъналите се, падат върху полицейската палка. Отново по няколко пъти.