Потребител в Twitter събра 500 видеа на полицейско насилие в САЩ

С тях той иска да докаже, че проблемът в страната е сериозен
12 юни 2020 21:00, Нели Христова
60
Потребител в Twitter събра 500 видеа на полицейско насилие в САЩ

"Проблемът с расизма не се е задълбочил, просто сега бива заснет." Това бе един от често срещаните лозунги по време на протестите срещу полицейското насилие срещу чернокожи в САЩ. А зад думите има много истина - едва ли целият свят щеше да излезе по улиците, ако видеото, запечатало последните моменти на Джордж Флойд, не бе излязло на бял свят.

Изведнъж, мрежата бе препълнена с клипове, които показват точно какво е отношението на полицията срещу гражданите на Америка.

За да създаде по-ясна картина за полицейското насилие, потребителят T. Greg Doucette в Twitter публикува 500 видеа, заснети само по време на протестите в памет на Джордж Флойд. На тях се вижда как органите на реда се врязват с кола сред мирно протестиращи, как са разбили черепа на 25-годишно момче, как един офицер блъска жена на земята и я нарича "тъпа кучка" или как група полицаи пребиват няколко протестиращи с палки.

Пред The Los Angeles Times, той обяснява, че е започнал да публикува серията от клипове, тъй като хората често не вярвали само на едно видео, а властите казвали, че това е единичен случай.

"Когато публикуваш един клип, хората започват да оправдават полицаите с това, че "жертвата едва ли е била ангел", "този офицер е просто една гнила ябълка" и така нататък. Започнах да събирам видеата, за да покажа, че това се случва навсякъде и е проблем. Първо публикувах дузина видеа, а след това хората започнаха да ми пращат още и още. Списъкът се увеличаваше, а колкото повече хора споделяха поста, толкова повече хора ми пращаха клипове", обяснява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
5
 
! Отговори
Социалист+ преди 3 години
"Извинете тук бият ли?" - имаше един полски филм за социалистическата полиция/милиция. Мислехме си, че само при нас милицията може нагло да ти посегне. Международен политически въпрос стана, когато насила прибраха екоактивистите пред Кристал в София през 1989..... А я виж ти демократическите западни лицемери на какво били способни........Ех, лицемери, лицемери........
43
3
 
4
 
! Отговори
БЕЗ НАСИЛИЕ преди 3 години
То да изменят правилата. Някий изнасилва бабичка-полицията да му намери група за подкрепа, да не се изложи. Ако обира магазин -да му осигурят автомобил, за да пренесе по-лесно заграбеното. Ако чупи, крещи и вика, полицията да се включи. Задължително да им се осигури помощ при разпространението на наркотици, а за *** -и аз съм насреща- да докарат. НИКАКВО НАСИЛИЕ- МИР, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е сериозен. И в България има същия проблем.
41
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 46 бе чак толко идеално не е в Русия.За съжаление света се побърка и побългари масово.
40
2
 
6
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 3 години
Господи, благодаря че има недемократична Русия, "диктатор" Путин и народ като руския та да имаме пример за нормално общество!
39
3
 
5
 
! Отговори
состин преди 3 години
Интересно! Когато цветнокожи ежедневно правят обири, убиват хора, изнасилват, разпространяват дрога и тн. благини, някак си няма и помен от расизъм....що за изкривено мислене и простотия???
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе разпускай полицията бе, в новия розов либерастки свят всички са добрички агънцета, вечни жертви на обстоятелства.
37
2
 
9
 
! Отговори
izh преди 3 години
Когато черния краде - той е борец за социална справедливост. Когатяа полицая го хване , ако полицая е бял - значи е расист, ако е черен той е насилник. Само нашенските медии както са създадени с този манталитет, така и ще пукнат, ама малко по богати
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава кпсс!
35
0
 
18
 
! Отговори
ф преди 3 години
По-добре да бяха събрали данни и видеа на това количество престъпления които са били извършени през това време и то от ченокожи. И да видим дали има интернет който може да побере толкова информация накуп).
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно всичко е медийна пропаганда.Ковида писна и сега решиха да подхванат полицията.После какво ще им дойде на ума Бог знае.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кеф! Нека се бият, и едните, и другите си заслужават.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахаххахаха. Току що гледах видео как шефката на полицейския участък който изоставиха в т.нар. автономна зона в Сиатъл, обяснява, че вече трябва да се връщат на работа, щото така времето да реагират на спешни обаждания се е утроило. Не изкараха и един ден без полиция тия "протестиращи". Ама иначе кметицата се дуе на Трумп, че не разбирал, че това било шанс да се "слушат" исканията на общността. Аре бе, хахахахаха
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така наречените "но сър" или "носъри", на всякъде по света са мързеливи, без образование, наг ли и живеят за себе си.Правят много ча вета и ги използват за своя полза.Простия е и хитър.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Минеаполис градският съвет решил ,че полицията трябва да бъде разпусната . Щели да мислят някаква нова формула за опазване на реда . Явно там си имат някакви по-сериозни проблеми с полицейския състав. Което пък поражда въпроса , не може ли да направят оценка на полицаите , който не издържи - да напуска . Едва ли всички са некомпетентни
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29 разбира се ,че трябва да има полицейско присъствие . Просто не бива полицаите да злоупотребяват с положението си . И явно трябва да отсяват по-добре кандидатите , да се завиши времето им за обучение . И да се набляга на психическата им подготовка
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Така е баце, но тия, които са тъ*и това го разбират следварително. Например, аз сега очаквам, ако се позадържи малко тоя експеримент в Сиатъл, да почнат да излизат информации за изнудване от разни миролюбиви протестиращи спрямо собственици на бизнеси в района. То такива слухове вече има, но друго си е да излезе някой такъв и да разкаже публично. Засега всичко е "под контрол". Да видим докога. Опита показва, че не продължава дълго преди всичко да стане гето.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко няма държава и особено полиция,криминалните деяния ще се увеличат и скочат до небесата ,непрекъснато ще има насилие,убийства,кражби,мъчения,когато престъпниците знаят,че няма кой да ги озапти и накаже!Без държава и полиция,няма да се различаваш от африканските племена със знамена, избивали се помежду си.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Не говори така, че на някой от тия от БлекЛайвсМетър ше му дойде на акъла, че Древна Гърция и Рим са расисти, и ше земат да трошат Лувъра и Партенона. Е тогава ше вземам и аз бухалката.
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12 В ютуб е пълно с клипове с полицейско насилие в САЩ . От подигравки с хора , до чупене на ръце , пребивания , убийства Явно и там много хора са станали полицаи , защото не може да си намерят друга професия . А това че нямат качества за там , никой не го отчита