САЩ няма да продадат F-35 на Турция

Причината е покупката на руските С-400
12 юни 2020 20:10,
215
САЩ няма да продадат F-35 на Турция
Снимка: БГНЕС

Комитета за въоръжени сили на Сената на САЩ разреши отпускането на 9,1 милиарда долара за закупуване на 95 самолета F-35 съгласно нововъдения в годишен законопроект на Министерството на отбраната, съобщава БГНЕС.

Още по темата


Комитетът на Сената разреши и на ВВС на САЩ да запазят шестте F-35, първоначално договорени за продажба на Турция, съобщава Ройтерс.

Самолетите никога не са били доставяни на турска земя поради несъгласие относно закупуването от Анкара на руската система за противоракетна отбрана С-400.

САЩ изгониха Турция от програмата F-35 след закупуването на С-400.

Самолетите F-35 са дело на „Lockheed Martin Corp.“.

95-те разрешени със законопроекта F-35 са с 14 повече от исканото от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе поправете ме ако греша,ама големият брат май ни продаде антики(F-16)на двойно по висока цена от новичкият-F35
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Турция е втора по сила в НАТО, но не могат да се слагат до големите САЩ и Русия, може би китайците, само че не са изпитани в реален бой за разлика от споменатите две държави от мен :)То и ние имаме хора които могат да помитат всичко, но войната се промени, трябва да имаш въздушно превъзходство предимно, разбира се и другите части са важни, но притежаваш ли небето печелиш войната, ако е има!
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44"Резервни двигатели друг път."То само руските трошки се продават с резервни двигатели щото ресурса им е 300 часа. На Ф16 е 12000 часа т.е. 40 пъти повече. Все едно че руския Миг или Су си го купил с 40 резерви двигателя. Проблема с руските двигатели е много сериозен и той си има своите исторически корени. Месершмит 262 е имал ресурс 10 часа, и руснаци и американци са почнали от тези 10 часа но едните са останали на прага на 300 часа а другите на 12000 часа.
42
2
 
1
 
! Отговори
Тече всичко тече. преди 3 години
Смени се посоката на вятъра. Трябва заедно да се пазят газопроводите на едни приятели на юг от Кипър.
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо им се пише на янките.Малко известно е,че в Турция се произвеждат около 45 части за тези самолети. След забраната за закупуване от Турция тя вероятно ще отговори със спиране производството им /То е част от сделката/, а замяната с друг производител ще изисква време. Да не говорим,че този самолет е доста "неузрял" и с множество проектантски , конструкционни и производствмени дефекти. Самите американци ги изброиха и стигнаха до 200. Просто чудно е,че изобщо лети.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тече всичко тече.Прав си, Турция участва с 250 милиона долара в проекта, но едва ли има всички необходими технологии за да направи макар и бледо копие на Ф-35. Турските дронове на Селчук Байрактар също са съвместни разработки със САЩ ама съм сигурен че турските дронове нямат възможностите на днешните американски дронове. Всеки си пази някакви тайни дори и от най-големите си приятели.
39
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е,отрезаха ги за Ф-35,но ще си купят Су-35 ***...."Не по врат,а по шия"....Ние,ние да доживеем да видим осемте "Ефки",които така милосърдно ни отпуснаха братята кравари..срещу два милиарда,платени в пълен размер ПРЕДВАРИТЕЛНО.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Искаш да ми кажеш ли нещо?България купила 8 ламарини за близо 2 милиарда долара, като 2 ще са за обучителна цел, айде моля ти се скрий се.Забравих, щели да ни ги доставят 2024г. уоооу.Препоръчвам ти да си смениш дилъра!
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ПешоБай Пешо ти смяташ хората за по глупави от тебе и че ще се вържат на простоватите ти твърдения за изостаналите в 80-те години на миналия век руски Сушки. Су 57 за твое голямо съжаление е от същото време от преди 40-50 години.
36
4
 
3
 
! Отговори
Тече всичко тече. преди 3 години
Това че не дават от сената е едно, до това че още работят заедно по проекта си е друго. Калинките от къде ще знаят това.И Турция вече има прототип за собствен боен самолет.Турските инженери работили заедно в общия проект на ф35 кьде ще отиват да работят
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Пешо"Турците ти боли за f35!Руснаците ще им продадат су 35, който е мнго по-добър и евтин, а да не говорим за су 57"Кога ще им доставят Су-35.Не знам какъв Су-57 ще им доставят. Блатниците имат цифром и словом ЕДИН.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Не, не е само обучение на пилоти. Още е пълен боекомплект и резервни двигатели.Рушките кошмари продължават.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзСлаб 2. Седни си.
32
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ние за 2 млрд купихме 8 модел 1970, те за 9 млрд, последномпоколение 95бр
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31България не купува само самолети. Цената на наземното оборудване за тези самолети която никак не е малка също влиза в сметката. Това наземно оборудване после може да се ползва за 80 или 100 самолета, но е необходимо като начална инвестиция и никой нито го продава нито го дава под наем за разлика от самолетите които могат да се намерят и на старо. Някои хора си мислят че като купиш самолетите и всичко е готово. Бучиш клечка и пиеш вино от нея.
30
8
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Турците ти боли за f35!Руснаците ще им продадат су 35, който е мнго по-добър и евтин, а да не говорим за су 57
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доналд Дък, да направим Америка велика отново хахахах.Турците имат втората по големина армия в НАТО след САЩ, разликата е че нямат ядрени оръжия.Но пък чичо Скрудж може би действа за наше благо, все пак Слънцето го посети и съм сигурен че е попитал - този откъде го изкопахте хахах
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много напреднаха технологиите - през 30 - те години на 20 век, вкл. и през първата половина на 1941г. Германия продава на СССР голямо количество, бойни самолети, артилерийски установки и друго военно оборудване, въпреки че през цялото време Хитлер обмисля да нападне СССР...Днес ако Турция се сдобие със самолети Ф35, могат да продадат на руснаците секретните кодове за разпознаване, както и цялата техническа информация! В днешно време нито нормална война, нито нормална търговия може да се води
27
9
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Това е дефектен и много скъп самолет, САЩ си продава стари и раздрънкани оръжия с натиск и рекет иначе никой няма да ги купи.
26
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ никога вече няма да продадат каквато и да била бойна техника на турците, защото американците чак сега, след закупените С 400 от тях, разбраха, че на феодална Турция не може да се разчита. Но и F35 да имат нищо не може да ги спаси, Турската територия скоро ще бъде разпределена на четири държави: Армения, Гърция, Кюрдистан и Турция, а времето ще покаже това.