Над 300 полицаи ранени в Ню Йорк при протестите

Демонстранти пък свидетелстват, че органите на реда са ги удряли
23 юни 2020 14:28, Елка Василева
26
Над 300 полицаи ранени в Ню Йорк при протестите
Снимка: архив, БГНЕС

Началникът на полицията в Ню Йорк Дърмот Ший свидетелства, че служителите на реда са били нападани с тухли, ножове, кофи за боклук и бутилки при протестите напоследък срещу расовите предразсъдъци и определи събитията като "най-сериозните размирици" в града от години, предаде Ройтерс.

Показанията на Ший бяха част от поредица онлайн изслушвания, провеждани от главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, която разследва отговора на полицията на протестите, избухнали след убийството на Джордж Флойд при арест в Минеаполис в края на миналия месец, предаде БНР.

Още по темата
Множество демонстранти свидетелстваха миналата седмица, че нюйоркски полицаи са ги ритали или блъскали, удряли са ги с палки, пръскали са ги с лютив спрей или са им слагали белезници толкова стегнато, че ръцете им посинявали.

Ший каза, че уличните протести са "традиция, стара като Ню Йорк", но заяви, че демонстрациите напоследък са различни. По думите му повече от 300 полицаи са ранени от началото на протестите в края на май.

Ший обещава, че полицаите, за които се установи, че са нарушили стандартите за използване на сила срещу нюйоркчани, ще понесат последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това показва защо трябва да има полиция.
16
1
 
6
 
! Отговори
Бой, е*ван и кънтри преди 3 години
Над 300 полицаи ранени в Ню Йорк при протестите ... ами меки са им китките на полицайчетата ви , затова .
15
2
 
4
 
! Отговори
Бутат паметници преди 3 години
на видни истирически личности.Не им харесвали.Един открил Америка,другибили собственици на роби(когато е било законно),трети били генерали отгражданската война.Убиват си историята и промиват съзнанието.По медиитего отбелязват едва ли не със задоволство,защото клатят краката на Тръмп.Защо не вземат пример от нас,ние как търпим каменни партизани във всякосело и истукани на съветски окупатори?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ли са белите, че трябва да бият черните?Полицията трябва да бие някого.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията ще има право да бие само собствената си раса.Тренировките и експериментите на американската полиция ще продължат с бели арестанти.
12
0
 
3
 
! Отговори
Е сега преди 3 години
Ядете сладкиш ***-че, след като години ги ухажвахте и галехте с перце.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чешките полицаи ловят ли групите китайски и азиатски туристи които цвъкат семе върху чехкините.Новите чехи дръпнати пpимaти.Хахаха
10
2
 
2
 
! Отговори
Айн цвай полицай преди 3 години
А чешките полицаи ловят ли групите китайски и азиатски туристи които цвъкат семе върху чехкините.Новите чехи дръпнати ***.Хахаха
9
1
 
22
 
! Отговори
Урок от чехите преди 3 години
Голяма група полицаи от град Бърно се снима с внушителен плакат в подкрепа на американските си колеги - "Полицията не ви е виновна за ла*няния живот. All Lives Matter".И за да бъдат коректни, снимали са се с цивилни дрехи, а не униформени, за да не сдъвче някой началниците им.Хъ-хъ за кукличките на конци, представящи се за "антифа", SJW и особено за цветните любители да си "вземат" от магазини, чието IQ е незабележимо над нулата.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национализация ми е макята иначе самозабравилите се бизнесмени и държавата си ще продадат на врага.Както става с Китай които вече почти са превзели Сащ.Но държавата освен национализация иска и расова да бъде тоест държава създадена на базата на една раса и етнос.
7
2
 
24
 
! Отговори
Толераст преди 3 години
" Бандите на Ню Йорк " - невероятен филм показващ разликите в протестите тогава и днес.Много меки и толерантни са станали ченгетата днес затова протестите продължават вече няколко седмици.
6
4
 
32
 
! Отговори
Ебассси преди 3 години
...... и всичко това заради един дрогиран и буйстващ рецидивист оказал съпротива при ареста си за разпространение на фалшиви пари.
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз см крайно недоволен от Тръмп.Оказа се не на ниво да се справи с един елементарен протест.Така загуби доверие в народа и едва ли ще го преизберат.Ако си мисли ,че не се ли справи с тази криза ще е президент жестоко се лъже.Народа на Америка не се лъже два пъти за разлика от българския.Как ще оправи международния ред като Америка не може да стабилизира.Да гледа от Никсън как омете черните пантери.Стига вече пораженчество.
4
1
 
29
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
Направо разпуснете полицията, да може горките онеправдани да си чупят, палят и трошат на воля. Те друго и не могат, а лошата полиция само ги дискриминира и бие. Такава им е културнатта особеност.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим дали ще има някой сърдит американофил да каже защо пускате само лоши новини за САЩ, що не пишете в България колко е зле. Май само русофилите са толкова комплексирани.
2
1
 
33
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Накрая ще почне да няма желаещи да стават полицаи в щатите. Ще трябва да си внасят.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не ви нараняват протестиращите, не излизайте на улуцата.