30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви “хора” има в тази “държава” само...
Не е истина.
Не знам какво повече да кажа за такива “хора”.
Нямам думи...
142
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
за сметка на това милиони носители на този лош вирус са живи и здрави.колкото по бързо хората разберат че трябва да живеят нормално с този и други вируси толкова щетите ще са по малко.ако може да дадете информация и за хилядите починали по света от други заразни болести.
141
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последните 4-5 месеца безспорно доказаха , че повечето индивиди по света и особено в БГ имат не повече от 2-3 мозъчни клетки , като упорито не използват и тях !
140
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свят широк, и...ти всякакви! Обаче да не им се смеем много, че и тук имаше една (майката на прочутата Сузанита), която беше с диагноза рак и въпреки това искаше да се зарази за да имала имунитет! Така, че...
Впрочем някой знае ли дали тая о...ца успя или още обикаля болниците, че дано я хване?
139
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типично в *** на американските филми - пренесено и в реалността. Още сме късметлии, че имаме малко случаи. Когато започнат да се увеличават през есента и зимата лавинообразно, тогава много от пишещите братя тук ще напълнят гащите.
138
5
 
8
 
! Отговори
Иван Иванов преди 2 месеца
В NEWS4SA не намерих такава статия. Странно от кога докторите станаха разследващи журналисти и дават интервюта кой къде е ходил и къде се е заразил.
137
1
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 месеца
Това е препечатано от вестник Шок.
136
0
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 2 месеца
E ... искал е чиляка всичко да приключи...
Нали това е било целта на сбирката? Т.е. тия сбирки - явно действат ! Защо е този критичен тон в статията?
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хахаха станал е жертва на най-древния вирус "човешката простотия", и такива де били имат навика да се врат между останалите хора които спазват мерките и да ги заразяват защото не "вярвали в вируса", такива трябва да ги съдят за опит за убийство или поне да им осигурят свърталища за да си проповядват новата религия за да не заразяват нормалните хора.
134
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
промивките вървят с пълна сила .... такава мащабна операция за промиване на мозъци в световен мащаб е нямало от 11/9
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До гост "Лудите са много"
132
8
 
14
 
! Отговори
Чочо преди 2 месеца
Един велик ум е казал , че две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост , за съжаление доста българи са еталон за втория пример .
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Внучетата ми много са уплашени и искат като пораснат и те да станат водещи журналисти като Радиото и Телевизията.
130
5
 
6
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
Лудите са много, може би така ще се прочистим от тях. Бог да ни дари с благоразумие.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Мария "Тъпотата ходи по хората."4
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Марта българите са тарикати, личи си.
127
7
 
11
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Тъпотата ходи по хората. Това важи и за България (за съжаление), където много хора не вярват в коронавируса.
126
6
 
2
 
! Отговори
Марта преди 2 месеца
Американците са доказани наивници. Не са тарикати като българите. Коментарите по тази информация са достатъчно доказателство.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бау "Тъжно, но .. толкова си могат." слънчясалите Добре че е Бау да обясни,,
124
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Звучи като сюжет на евтин филм.