Кание Уест започна президентската си кампания, но легитимна ли е тя?

Той се разплака говорейки за абортите
Обновена: 20 юли 2020 15:41 | 20 юли 2020 15:40, Нели Христова
42
Кание Уест започна президентската си кампания, но легитимна ли е тя?
Снимка: БГНЕС

Въпреки че преди дни се появи новината, че Кание Уест все пак няма да вземе участие в изборите тази година, рапърът проведе първия си митинг. Той не говори толкова за политика, колкото за различни обществени теми като абортите, религията, Хариет Тъбман и международните отношения. Уест се подвизава като кандидат на Birthday Party.

Още по темата

Феновете на Кание Уест все още не могат да преценят дали музикантът наистина е част от борбата за Белия дом или това е един огромен ПР ход. Спекулациите се засилиха след като списък с песни от следващия албум на Уест се появиха изненадващо в Twitter, а малко по-късно бяха изтрити. Конференцията, която се проведе в щата Южна Калифорния, бе отворена само за гости, които предварително са се регистрирали, но никъде в сайтовете на Уест нямаше форма за регистрация.

На странното събитие Уест се появи с бронежилетка и годината 2020 г. на тила си. Той говори на присъстващите без микрофон. Публиката също нямаше микрофони, за това рапърът трябваше да моли хората да бъдат тихи, за да чуе въпросите им.

"Можеше и да няма Кание Уест, защото баща ми е бил прекалено зает", проплака музикантът след като подхвана темата за абортите. Той призна, че е искал съпругата му Ким да махне първата им дъщеря.

"Почти убих дъщеря си... дори и съпругата ми да поиска развод след тази реч, тя роди Норт дори и след като аз не я исках", заяви Уест. Той каза, че абортът трбява да остане легален, но и новите родители да получават по-голяма финансова подкрепа, като например... 1 милион долара.

Уест също заяви, че Хариет Тъбман не е освободила робите. "Тя просто ги е накарала да работят за други хора", каза той. Публиката обаче не се съгласи с него, тъй като Тъбман стои зад освобождаването на много чернокожи мъже и жени и е една от най-уважаваните фигури в Америка през 19 век.

Рапърът обяви кандидатурата си на 4 юли и вече бе изпуснал възможността да се класира за вота в няколко щата. Времето му да събере достатъчно подписи от останалите е ограничено.  Миналата седмица той се класира за участие в президентския бюлетин на Оклахома. За да се яви на бюлетината в Южна Каролина, той трябва да събере 10 000 подписа до 18:00 местно време в понеделник.

Самият Тръмп заяви пред Real Clear Politics по време на интервю в Овалния кабинет във вторник, че вярва в кандидатурата на Кание Уест за Белия дом. Според него явяването на изпълнителя на изборите през 2020 г. би бил страхотен първи опит, преди да направи оферта за Белия дом през ноември 2024 г.

Тръмп каза, че докато Уест има шансове, то времето му изтича, тъй като вотът е през ноември.

Друг поддръжник на Уест - Илон Мъск, реши да оттегли подкрепата си за него, тъй като осъзна, че "вижданията им са прекалено различни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
И аз съм УЕст преди 3 години
... ама не се кандидатирам за президент.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шоколада много черен бре 99%
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БравоБайдън от сега мога да каже че ще загубиХората ще препочетат да гласуват на сигурно и то най-вече заради кризата.
10
2
 
9
 
! Отговори
ащо не? преди 3 години
След като Alice Cooper се беше кандидатирал на миналите избори.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме и Илон Мъск да се кандидатира
8
1
 
3
 
! Отговори
456780 преди 3 години
Пандемия,протести,карантина,всяка реклама е добре дошла.
7
3
 
12
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Тръмпета много умело разединява черния вот.Ще бъде постижение на Байдън дори ако набере 20% от вота.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропаднала работа. Деградация. От 330 милиона подбират най големите *** за политици.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким Кардашиян първа дама аХАХАХхахХАХХАХАХхахах
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ако стане президент след Тръмп това ще бъде вече смех на парцали е......ти държавата щом аз съм и за премиер дет се вика
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това дявола ли е ?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психариите продължават... нали ревеше жена му, че трудно забременявала с много опити и мъки, пък сега искал да абортира.. а Кенито иска да си сложе тъмното пръстче на копчето с атомните ракети...
1
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 3 години
Горките американци. Яко са го загазили!