Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: САЩубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, той вече няма да прави повече така.
169
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До АнонименТи да не си прекалил с гледането на Холивудски сапунки , където полицая докато си хапва поничка стреля в произволна посока и лошия пада прострелян в крака или ако е мноого лош с куршум в челото симетрично разположен между двете вежди ..... А според теб не трябва ли при изваден пистолет от полицая и предупреждение към престъпника , тои ДА ПУСНЕ НОЖА НА ЗЕМЯТА И ДА ЛЕГНЕ С РЪЦЕ НА ГЛАВАТА ? А не да бяга наоколо размахвайки нож и да търси да намушка някого .
168
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г**** (полицаите)..... 10 човека не могат да неутрализират един човек та дори и с нож и затова трябва да стрелят на месо като просто можеха да прострелят единия му крак и всичко щеше да свърши за секунди и без жертви!
167
1
 
7
 
! Отговори
42 преди 3 години
И освен, че им създадоха държава Либерия в знак на благодарност САЩ дадоха на новата държава статут на привилегирована морска страна, което й носи тежки финансови ползи от почти всички търговски флотилии по света и затова даже не мислят за пари отдругаде и тези им стигат.
166
0
 
15
 
! Отговори
42 преди 3 години
Преди много години Щатите купиха територия в Африка, нарекоха я Либерия и пожелаха приятен път за там на всички бивши роби. Ако съм на Тръмп ги хващам и ги товаря за там и ги лишавам от гражданство на САЩ тези безкрайно глупави и нахални твари.
165
7
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До 195.Белите мъже са най-големите робовладелци и насилници. Но и на тяхната патриархална държава се задава края.
164
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Dnes.bg, а защо мълчите, когато полицай застреля бял? Защо мълчите, когато *** убиват бели по улиците? Или спонсорите ви са ви казали да боготворите черните и да набивате в главите на белите, че те са виновни? Няма да ви се получи.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Америго ВеспучиЛъжеш!В германия, оня от коледния пазар на фрауенкирхе, му криха снимката два дни и половина, за да не стане социално напрежение... а той през това време мина през холандия и белгия, за д иде в Италия.
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 190Не българска, а либералдемократична на съвета на европа и клинтънообамовци.
161
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разхожда се с нож на обществено място, какво да го правят, да го целуват ли ?
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
утрепали един ***, голям праз, колко бели убиха преди това ? за тях защо не пишете нищо, расисти !
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СлучаенБългарска действителностразменят мястото на насилника и жертвата!
158
1
 
16
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Няма значение цвета на кожата, след като се отдалечаваш при заповед да спреш, открито си просиш куршумите. От нескопосаното видео си личи че на този мурджо са му дали достатъчно време да се подчини на заповедите. Негов си е проблема. Толкова много ченгета не са се събрали заради красивите му очи, явно са повикани и е имало защо. Не могат само да се правят на жертви!! Трябва да носят пълна отговорност за действията си!
157
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив ... и с нож ... и не може да си намери социална помощ .. та затова решил да си вземе помоща!Интересно защо няма такива съобщения от азиатските общности (виетнамски, китайски) или хиспаникс, които също не са малко в САЩ?
156
0
 
10
 
! Отговори
Виждали ли сте на преди 3 години
кино заподозреният веднага да спира,вдига ръце,ляга на земята?Многорядко и само ако е обграден от полицаи.В болшинството от случаите(по сценарий и за да се подчертае какъв юнак е главният герой-полицай)задържането на престъпника става след яко гонене.Е,блек момчетата бягатбързо,по-леки са от полицаите и обучени от филмите,търсят спасение с бягство.Но то често не е успешно и ако има заплаха за други хора,както в случая,неутрализирането на престъпника не е здравословно за него.Медиите пищят.
155
2
 
7
 
! Отговори
Ами той и РумРад преди 3 години
има криза на психическото здраве,вдига юмруци,заплашва,но вместо даго спрат като горното добро срамежливо момче,те го охраняват...
154
0
 
15
 
! Отговори
JoeLeTaxi преди 3 години
Полицейско насилие е нещо като зимен сняг...полицията е създадена за това,те не са козметичен салон...фръцкането и репченето са нездравословни.Особено там където знаеш,че тия стрелят.Ако му се живее още,просто да беше се спрял...
153
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досетете се къде е истинската демокрация, там или тук, където се позволява да се затварят улици самоволно . ББ запазван мира, той е герой, а времето просто ще си каже своето за протеста.
152
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите също сме считани за черни в западна европа не говоря за ..........от опит го казвам.Аз мислих че сме едно с европа но деиствителнноста се оказа друга
151
3
 
29
 
! Отговори
za USA преди 3 години
Black Lives Matters...................животът на черните има значение...............значи животът на белите няма значение, така ли???Сега само белите работещи американци крепят икономиката на САЩ и те гласуват за републиканците и Доналд Тръмп, а черните и мексиканските мързеливци.............80 % от тях са на помощи, не искат да работят ..............те гласуват за демократите , Байдън и дъртата вещица Kилъри Клинтън!