Тръмп нарече демонстранти пред Белия дом „разбойници“

Протестиращи заобиколиха сенатор републиканец и съпругата му
Обновена: 29 авг 2020 10:25 | 29 авг 2020 09:48, Елка Василева
54
Тръмп нарече демонстранти пред Белия дом „разбойници“
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп нарече "разбойници" демонстрантите, които протестираха във Вашингтон в четвъртък вечер, след като той произнесе от Белия дом речта си на конгреса на Републиканската партия, предаде Ройтерс. Пред привърженици на митинг в Ню Хемпшър снощи Тръмп заяви, че гостите на събитието в Белия дом на излизане са попаднали сред тълпа от разбойници.

В четвъртък вечерта протестиращи заобиколиха сенатора републиканец Ранд Пол и съпругата му, докато си тръгваха от Белия дом, и трябваше да бъдат ескортирани от полицаи.

Видео онлайн показа как един мъж многократно крещи към сенатора "Кажи името й", имайки предвид Бриона Тейлър, афроамериканка, убита през март от полицията в Кентъки - щатът, който сенаторът представлява.

Тръмп похвали вашингтонските полицаи, които са защитили Ранд Пол, но порица кметицата на града, Мюриъл Браузър от Демократическата партия, че е дала на полицията "лоши инструкции".

Още по темата

"Необуздан, маниакален гняв. Трябваше да видите какво беше снощи във Вашингтон. Това беше позор", каза в Ню Хемпшър Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес. Той съобщи, че е наредил на началника на президентската канцелария Марк Медоус да проучи как може да бъде извикана Националната гвардия във федералната столица. През май Тръмп разпореди военни да се включат в потушаването на протестите във Федералния окръг Колумбия заради случая с Джордж Флойд.

Президентът, чиято стратегия е да внуши страх сред избирателите от последиците от евентуална изборна победа на неговия съперник от Демократическата партия Джо Байдън и да се представи като защитник на реда и законността, заяви на митинга в Ню Хемпшър, че протестиращите са били "анархисти", отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Те просто търсеха да направят беля. Това няма нищо няма нищо общо с Джордж Флойд. Те дори не знаят кой е Джордж Флойд", каза Тръмп. Той предупреди, че агитаторите, които сега предизвикват бунтове по улиците, ще започнат да управляват високите етажи на властта и призова избирателите да го подкрепят "да спаси демокрацията от тълпата".

"Никой няма да е в безопасност в Америка на Байдън", заключи Тръмп.

Опровергавайки указанията на собствената си администрация, президентът говори повече от час пред плътно множество от привърженици, малцина от които носеха маски. Тръмп щеше да посети Ню Хемпшър преди шест седмици, но отмени планирания митинг в авиационен хангар заради наближаващата тропическа буря Фей. Всъщност предизборният му щаб се опасяваше, че събитието ще бъде слабо посетено в разгара на епидемията от коронавируса. Това щеше да е първият предизборен митинг на Тръмп след злополучната проява в Тълса, щата Оклахома през юни, когато той говори на полупразен стадион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Тръмп разби съветските евреи-троцкисти окупирали Белия дом и властта в САЩ. Дано продължи и с втори мандат като президент...
48
2
 
0
 
! Отговори
Само преди 3 години
Като им гледаш "фейса"и им чуеш виковете и нещо те ръга под лъжичката!Всички не може да са хубави,ама тези от "планетата на мънките",май са по по!
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са пратеници на джуджа!
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай комунистите Тръмп, още един мандат а след тебе 2 за Тед Круз!
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слабак.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотЯсно е, че си неграмотен.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите и опуленият комунист Бърни Сандърс газ пикаят, че бай Дончо е на път към втори мандат.
42
1
 
17
 
! Отговори
джави преди 3 години
Прав е Тръмп-стигнаха много далеч вече-пускам си НБА и какво да видя -всичко нашарено с лозунги за еманципация на черните
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32избирам премиера - слънце, пред фигуранта - мижитурка, който размаха юмруче в стил :" ще видиш ти, като те кажа на другарката"!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус има диктатор. Няма нищо общо с темата. Там става дума за извоюване на свобода първо. После другите неща.
39
8
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Протестиращите във ФАЩ са разбнойници ,а протестиращите в Беларус и Русия борци за "демокрация"??Ясно :)
38
7
 
2
 
! Отговори
26 преди 3 години
освен да създава щети и лоши неща друго не може
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не направи от този което тролеше в предизборната кампания предния път. Един от най слабите президенти на САЩ и въобше, като глобален играч. За пореден път се доказва, че човек без потекло в политиката и схемите е един никой. Дори и да е богат.
36
4
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
Сега да не е нещо по различно от това което си казал,той и оня маъмн какво допринесоха,само омраза и войни към целия свят и не няма да спечели повече избори видяха го и народа му не става освен злини и щети
35
12
 
6
 
! Отговори
а преди 3 години
Перкото ,срам за нацията
34
1
 
6
 
! Отговори
x преди 3 години
Като нашите тук
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЕМОКРАТИ РАЗБОЙНИЦИ? ЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги мирът и благоденствието пред насилието и терора!
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юмрука или Меката китка Борисов? Изберете сами.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От .......черв....трио и те. Разбойник ...72