САЩ обмислят санкции срещу беларуски граждани, заради изборите

Пореден ден на протести в Минск
2 сеп 2020 08:00, Петя Славова
16
САЩ обмислят санкции срещу беларуски граждани, заради изборите
Снимка: БГНЕС

САЩ обмислят налагането на санкции срещу седем беларуски длъжностни лица, за които се смята, че са участвали във фалшифицирането на президентските избори, произведени на 9 август, както и в насилие срещу мирни протестиращи, обяви днес високопоставен служител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс.

Той каза, че в момента се работи с американското министерство на финансите за осигуряване на доказателствен материал срещу въпросните представители на беларуските власти, предаде БТА.

Още по темата

Служителят на Държавния департамент не назова беларусите, които може да попаднат в санкционния списък, но припомни, че президентът Александър Лукашенко вече е обект на американски санкции.

САЩ ще обмислят и санкции срещу Русия, ако тя се намеси силово в Беларус, предупреди той. Протестите в Беларус избухнаха след изборите, които според опозицията са били фалшифицирани. Президентът, който заема поста от 26 години, бе обявен за победител от Централната избирателна комисия.

Лукашенко отрича да са били извършвани измами и не дава признаци, че ще отстъпи, въпреки заплахата от санкции от западни държави, отбелязва Ройтерс.

Тази вечер в беларуската столица Минск се състоя поредният протест срещу преизбирането на президента, съобщи ТАСС.

В демонстрацията се включиха около 200 души, повечето от които жени. Протестът протече мирно, с изпълнения на народни песни и танци, предаде кореспондент на ТАСС от мястото на събитието. Силите за сигурност не арестуваха никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Еее преди 3 години
По кафяво заглавие не можахте да измислите.
8
1
 
6
 
! Отговори
А ТУКА? преди 3 години
To и тука излязоха - даже хиляди , ама 'демокрацията' аналогично се държи като автокрация!Та преди да гледаме натам - да погледнем тук!
7
1
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Те по навик са срещу всичко което не е зависимо от тях
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ и западните държави отказаха да пратят наблюдатели на изборите в Белорусия. Как ,по дяволите, разбраха, че са фалшифицирани.
5
2
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Диктатор ! Интересно като е такъв защо е избран с толкова много гласове? Изтърлаха се вече тия соросоЕвроатлантически лафове, сменете опорките вече
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха те да пропуснат, няма начин. Слънцето свети значи Путин е виновен, щом Путин подкрепя Беларус значу санкции за тях.
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатора знае, че го чака съд и затова няма, как да се оттегли. Иска да е пожизнен президент, като нашия Фигурант с фърчилото.
2
5
 
12
 
! Отговори
Българина преди 3 години
А тук лъчо мозъка като носеше чували с бюлетини, а нямаше право да е там дори зашо няма санкции?!?!? Писна ни от американското лицемерие, следващите протести ще са на козяк, да се махат от България завинаги! Кога истински булгатски МП ще им покаже къде им е мястото, извън ЕС и България, да им е ба май ката лицемерна краварска
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да си припомним, какви санкции наложиха на арабите за убийството на кашоги?!