Тръмп вече не приема лекарства за COVID-19, готов да даде плазма

Сега наистина се чувствам добре, увери президентът на САЩ
10 окт 2020 12:18, Елка Василева
32
Тръмп вече не приема лекарства за COVID-19, готов да даде плазма
Снимка: архив, БГНЕС

Американският  президент на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за телевизия Фокс нюз снощи, че е спрял да взема лекарства срещу коронавируса "преди около 8 часа", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Той посочи, че след проведеното лечение вече се чувства отново силен и енергичен и дори изрази готовност да стане донор на кръвна плазма, за да помогне на други заболели от COVID-19.

Тръмп съобщи също, че преди няколко часа е дал проба за още един тест за коронавируса, но още не знае резултата. "Зная, че съдържанието на вируса у мене е или крайно ниско, или че съм съвсем свободен от него", похвали се той, предаде БТА.

Водещият го запита какви са били симптомите на болестта при него. Тръмп отговори, че "не се чувствах силен, но не усещах проблеми с дишането". След като е започнал да приема през 24 часа новото лекарство регенерон обаче, се е почувствал съвсем различно и затова е напуснал болницата по-рано.

Още по темата

"Сега наистина се чувствам добре", подчерта той и добави, че лекарите са искали да го оставят там за по-дълго време. Тръмп напусна болницата "Уолтър Рийд" във вашингтонското предградие Бетезда след 3 дни и половина.

Президентът заяви пред Фокс нюз, че е готов да се яви на следващ дебат с кандидата на демократите за президент Джо Байдън, ако това стане "на открито", а не в затворено помещение. "За мене това изобщо не е проблем. Всъщност, когато правехме митинги на открито, ние нямахме никакви проблеми. Той констатира, че вероятността от предаване на въздуха на открито е по-малка, отколкото в помещение.

По-рано вчера комисията по президентските дебати анулира втория дебат на претендентите, който трябваше да се състои на 15 октомври, след като Тръмп категорично отказа той да се състои в нов формат - виртуално, т.е. без среща лице в лице със своя опонент. Комисията предложи това решение заради опасенията, че Тръмп може още да е вирусоносител и да пръска зараза. Следващият дебат, който трябва да бъде и последен, е планиран за 22 октомври. Засега не е ясно дали и как ще се проведе той.

Президентските избори ще се проведат на 3 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Точно в десятката преди 3 години
"Всяко чудо за три дни" Казал Тръмп, когато го попитали за мнението му за коронавируса.
29
3
 
5
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Тръмп ви съкруши всички уродливи мечти, недъгави либерастии! ВЕЛИК ВЕЛИК ВЕЛИК ВЕЛИК! И сега ще спечели за още 4 години.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрахме от СЗО ,защо прескочиха китайчетата,гадове
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В УСА умират черни и индианци 4 пъти повече от белите.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не само ще спечели, а републиканците ще овладеят конгреса и ще изхвърлят бабата Нанси Пелоси, която от злоба се пропи.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КовачаНапълно съгласен съм, Майк Пенс трябва да наследи Тръмп на изборите през 2024г. Много добър политик и патриот, който ще продължи делото по възраждането на Америка. А демократите ще помиришат отново власт когато се декомунизират и изхвърлят от редиците си радикали като Окацио-Кортес, Камала или Бърнито.
24
0
 
10
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Абе хора за какво говорим тука бе: оня ден питат байдън къде се намират той не може да каже човек. Не знае къде се намира и това не е майтап смисъл има го на камера. Човекът е за пенсиите живей се старините къде си тръгнал да се буташ ама айде. Виж Тръмп е друга бира ама и той ще му е май последното. Неговия заместник Майкъл какво визия и поведение е за президент ако ме пита някой
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не само ще спечели, а тотално ще разгроми демократите. Стойте и гледайте. Обаче ще стават големи циркове щото демократите като малки деца ще отказват да признаят победата. Тия лунатици са готови да вкарат САЩ в нова гражданска война само да бъде тяхната. Искат да барат съдебната система, демократични тоталитаристи.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНанси Пелоси е еврейка, те обичат да държат гoите на каишка.
21
7
 
2
 
! Отговори
Еббасси разликата преди 3 години
До АнонимеНМда, като че ли си прав ... дано само не си седнал на стол с тампони в устата . хахахаИначе да , "пра пра дядото" на 77 години Байдън не може да се сравнява с "младока" Тръмп на 74 години . Такава ооогроомна разлика в годините ......
20
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРА ПРА ДЯДО БАЙДЪН ЩЕ УПРАВЛЯВА ТАКА КАКТО ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ УПРАВЛЯВАШЕ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ГОДИНИ!! ПОКАЗВАШЕ СЕ 2 ПЪТИ ГОДИШНО ДЪРЖАН ОТ ДВЕТЕ СИ СТРАНИ ДА НЕ ПАДНЕ ДОКАТО МУ ТЕЧАХА ЛИГИТЕ.------ПРИ БАЙДЪН ЩЕ СА ПО-ХИТРИ! ТАМ НЯМА ДА ГО ДЪРЖАТ А ЩЕ СЕДИ НА СТОЛ КАТО КАМЕРАТА ЩЕ ГО СНИМА, ЧЕ УЖ Е ПРАВ!!! А В УСТАТА МУ ЩЕ ИМА ПЛОСКИ ТАМПОНИ ДА НЕ МУ СЕ СТИЧА ЛИГАТА ДОКАТО ГОВОРИ
19
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРА ПРА ПРА ДЯДО ДЖО БАЙДЪН ОФИЦИАЛНО ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА НАЙ-СТАРИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ЩОМ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го мислете Тръмп, ами кажете Бойко как е?
17
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАСТОЯЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ ГУБИ ОТ ВСЕКИ ДРУГ КАНДИДАТ ТАКАВА Е СИТУАЦИЯТА!НАРОДА Е ОЗВЕРЯЛ И ИСКА ПРОМЯНА!! АКО СЕГА БЯХА ДЕМОКРАТИТЕ НА ВЛАСТ ДИРЕКТНО ГУБЕХА ИЗБОРИТЕ
16
6
 
3
 
! Отговори
До номер 12 преди 3 години
Еми, да, дядката е хитър. Лъже от бебешката количка още. Затова е станал милиардер с империя. Честен човек това прави ли го? И тия, дето му повярват и умрат няма как да му искат сметка от отвъдното. Хитрец.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи и вирусите са изветрели като Новичока - жертви няма и от двете.
14
1
 
9
 
! Отговори
Понеже нашия преди 3 години
Преписва, преди изборите и Боко ще го "хване". Цирка ще е грандиозен.
13
6
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Нали бех ви казал, че ако този старец оздравее, значи виросо е тотално фалшив. Неочаквано оздраве...
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от основните обвинения на опозицията беше,че заради престъпно нехайство твърдейки че вирус няма или ако го има той ще изчезне за часове неговите действия са допринесли за много болни и починали..И ето този 80 год възпълен дядо се заразява и го боледува за 12 часа и е здрав и свеж сякаш нищо е нямало.Какво хубаво оправдание да се покаже колко е велик и всичко е безобидно.Сега като го питат на дебатите "защо ти така направи" Той ще каже "ето вижте че нищо няма аз се заразих и оздравях"
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
готов сценарий подготвен от Нанси Пелоси и Камала Харис...-_-Защо иначе мислиш от всички демократи в Америка избраха този сенилен старец за кандидат? За глупави ли ги мислиш?Аз нямам нищо напротив жените да вземат управлението на краварника, но няма да стане.