В клип на Джо Байдън - призив да се гласува на български

Българка участва във видеото на кандидата за президент на САЩ
16 окт 2020 07:50, Петя Славова
48

Българка в предизборен клип на Джо Байдън, предава Bulgaria ON AIR. Във видео на кандидата за президент на Съединените щати има призив да се гласува за него на български език. А демократът запазва преднината си пред Доналд Тръмп, макар и скъсена след излизането на настоящия президент от болница.

Четириминутното видео, озаглавено "25 причини да се гласува за Джо Байдън на 25 езика" започва с поздрав на няколко езика, включително и български. В предизборното видео на демократа говорят хора с различен произход и обясняват защо ще дадат гласа си за него. Анализаторите смятат, че това е заявка, че Байдън е проимигрантски настроен.

Още по темата

Три седмици преди президентските избори в Съединените щати кандидатът на Демократическата партия води с 11 пункта пред Доналд Тръмп, според национално проучване. Байдън има подкрепата на 53%, 42% заявяват - Тръмп е техният кандидат. Новината за разболяването на настоящия президент с коронавирус е довела до понижаването на одобрението към Байдън с 3 пункта.

Тази вечер предстои невиждано предизборно събитие - двамата ще отговарят на въпроси на избиратели пряко по телевизията, но по различни канали. В разгара на кампанията Тръмп обвини Байдън, че е корумпиран. Поводът - публикация на вестник "Ню Йорк пост" за това, че синът на демократа - Хънтър, е помогнал на украинска енергийна компания да избегне разследване. По-късно публикацията беше свалена от Twitter, тъй като нарушавала правилата в социалната мрежа. Причината - данните в публикацията са на база на хакерска атака.

След Тръмп, и първата дама също е преборила вируса. Мелания Тръмп обяви, че синът ѝ Барън също е бил заразен с коронавирус, но без симптоми. Под канонада от критики за справянето си с пандемията, президентът се позова на лекото прекарване на заболяването от най-малкия му син, за да призове за скорошно отваряне на училищата в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, но ако живееш другаде повече от 10 години, почваш да имаш промяна в акцента. Имат шанс евентуално цели семейства, който вкъщи говорят само на български. И тук държа да отбележа, че децата няма как да говорят добър български. Учат всичко на друг език, общуват с приятели на друг език, гледат видеа и телевизия на друг език. Да не говоря за самосъзнанието. Там отпечатъкът е по-голям отколкото в говора.
9
14
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Всички мислещи самостоятелно взимат пример от Путин, само ес клакьорите надуват вувузелите под чужда диригентска палка.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, Мишо Шамара ще знае за какво говорят по телевизУра
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то Сири-то на епъл по-добре говори български от тая руса българка
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахаВ Сащ има българи само в бг общностите.Останалите са се определили, като американци с българкки произход и вероятността д говорят на български е минимална.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Байдън даде някой долар в ромската махала ще гласуваме за него.
4
5
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Абе тоя изкyфял стapчок толкова ли не успя да наеме истинска българка да каже 2-те изречения в този клип? Малко ли българи има в щатите.... Фалшив клип на фалшив политик! Това по-скоро е антиреклама, представям си ги другите колко са нейтив говорящи.
3
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп неможе да развие някаква смислена обосновка или аргументация. Неговите послания, са като на фигуранта - по-скоро разединяващи отколкото обединяващи и като него приказва общи приказки които галят ухото на елементарния му маргинализиран електорат!Тръмп може да приказва безкрай, защото не казва нищо.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българката в клипа си е направо американска с бг произход.Даже ми се струва че не знае много неща на българки и са и казали какво да каже
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българка друг път, наизустена фраза изрича тази! Никоя българка няма да примлясква и да се кълчоти така.