Забраниха сватба с над 10 000 гости в Ню Йорк заради COVID-19

Според медиите сватбата е на ортодоксални евреи
Обновена: 18 окт 2020 11:58 | 18 окт 2020 11:52, Ния Христова
12
Забраниха сватба с над 10 000 гости в Ню Йорк заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Властите в американския щат Ню Йорк забраниха провеждането на сватба, след като разбрали, че са поканени над 10 000 гости. Това е изцяло в нарушение на мерките за борба срещу коронавируса, обяви губернаторът Андрю Куомо, цитиран от Франс прес.
 
Шерифството в окръг Рокланд е информирало властите за огромна сватба, която е била предвидена за утре в Уилямсбърг, в част от окръга, където епидемията все още не се е разпространила, допълва БТА.
 
"Уведомиха ни, че ще се състои. Направихме проучване и установихме, че информацията изглежда отговаря на истината. Ставаше дума за голяма планирана сватба, която щеше да наруши правилата за събирания на хора", обясни Куомо на пресконференция.
 
"Вижте, можете да се ожените, но не може да каните хиляди хора на сватбата си. Ще имате същия резултат в края на деня. Освен това излиза по-евтино", обясни губернаторът.
 
Местни медии съобщават, че сватбата е на ортодоксални евреи. Това е общност, която наскоро протестира в Ню Йорк срещу въведените на място ограничения за борба с новата вълна на коронавируса.
 
В Ню Йорк и в предградията му случаите на COVID-19 продължават да нарастват. Това важи особено в квартали, където живеят множество ортодоксални евреи, а някои от тях дори обвиняват властите в заклеймяване.
 
Миналата седмица Куомо нареди да бъде затворен несъществения бизнес до края на месеца и ограничи посещаването на места за поклонение в тези квартали на 10 души. Училищата също затвориха врати.
 
Вчера губернаторът обяви, че мерките вече дават резултати.
 
През пролетта Ню Йорк беше епицентър на пандемията в САЩ. Починалите в града бяха над 23 800, преди да бъде овладяна ситуацията с цената на строги ограничения.
 
Куомо заяви също, че от 23 октомври киносалоните в райони, където положителните проби за коронавирус са под 2%, ще бъдат отворени отново, но с максимален капацитет от 25 на сто, което прави по 50 души на прожекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
88 преди 3 години
Куомо, що така бе пиле? Как смееш да си риташ трудовата книжка като забраняваш каквото и да било на братчедите на нашенските ***?
7
1
 
6
 
! Отговори
КраДлев преди 3 години
Да дойдат в София, ще ги сватосаме на стадион Васил Левски. Няма проблеми!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има някаква грешка в тая информация. А и еврейн може да стане всеки по желание, не само по рождение. И има много такива евреи по желание.
5
3
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Този свят е рая на евреите. Не се и учудвайте - защо е толкова скапан за не евреите...
4
2
 
12
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Сигурно ще пее Софи Маринова с оркестър студенти от Факултето!
3
6
 
9
 
! Отговори
Шломо Голденщайн преди 3 години
Ой вей гоим, не се издържа! Аман от антисемитизъм, аман от национализъм, аман от Език на омразата! Ще трябва още 300 години обезщетения за Холоко$$та да ни плащате!
2
3
 
5
 
! Отговори
Комунистка Стара преди 3 години
До Цветан Цветанов Браво г-н Цветанов! Отново българи ще спасят еврейте от новия Хитлер - Доналт Тръмп! Ние вече сме спасявали еврейтв веднъж и те затуй толкоз много ни обичат в Израел! Мазел Тоф!
1
8
 
9
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 3 години
Местни медии съобщават, че сватбата е на ортодоксални евреи. Тива е чиста форма на антисемитизъм! Какво следва?! Нов ХОЛОКОСТ?!? Нови 7 милиона изпепелени евреи?! Ние, от представителството в България на Американския Ционистки комитет, и лично аз и Георг Георгиев, като негови ръководители, категорично се противопоствяме на Антисемитизъма!