Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ

А според предизборната му кампания, той продължава да е "твърд към врага"
21 окт 2020 22:00, Нели Христова
131
Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ
Снимка: БГНЕС

От нови разкрития на New York Times стана ясно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай, чрез която сключва лицензионни сделки в продължение на години. Това е твърдение, което може да подкопае твърдението на предизборната му кампания, според което Тръмп е твърд към Пекин.

Данъчните регистри, прегледани от NYT, показват неотчетена по-рано банкова сметка в Китай, контролирана от Trump International Hotels Management. Сметката е платила 188 561 долара данъци в Китай между 2013 и 2015 г. във връзка с потенциални лицензионни сделки.

Преди седмици New York Times разкриха, че Доналд Тръмп е платил само $ 750 данъци в САЩ през 2016 и 2017 г.

Неотдавнашните данъчни регистри също показаха, че Тръмп е инвестирал поне 192 000 долара в пет компании, които се занимават със сключване на бизнес сделки в Китай. Тези компании претендират за 97 400 долара бизнес разходи, включително плащания през 2018 г., съобщава New York Times.

Едно от главните твърдения на кампанията на Тръмп е способността му да се противопостави на Китай по различни въпроси - от търговия до нарушаване на правата на човека в Синдзян и политически репресии в Хонконг, както и търсенето на отговорност за разпространението на COVID-19. При Тръмп връзките между Китай и САЩ достигнаха най-ниската си точка от десетилетия.

Разкритията идват и след като Тръмп обвини опонента си Джо Байдън, че е "слаб към Китай" и заяви, че сем. Байдън "разпродава страната" на Китай. Кампанията на Тръмп също така пусна реклами с нападки срещу сина на Байдън, защото е "сключил сделка за милиард долара" с държавната китайска Банка, твърдения, които не са обосновани.

Но самият Тръмп е продължил проект за офис кула в Гуанджоу в южната част на Китай, който не е реализиран. AFP съобщи през 2016 г., че Trump Hotel Collection е преговарял с държавната електрическа компания, China Grid Corporation of China, за управление на голям бизнес в Пекин, което е довело до сделка на стойност до 150 милиона долара за 15 години. Преговорите бяха задържани, след като държавното предприятие се превърна във фокус на разследване за корупция.

Адвокатът на организацията Trump, Алън Гартен каза пред Times, че компанията е "открила сметка в китайска банка, имаща офиси в САЩ, за да плаща местните данъци".

„Никакви сделки или други бизнес дейности никога не са се материализирали и от 2015 г. офисът остава неактивен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
6
 
! Отговори
Biden преди 3 години
Ще бия перхидрола като маче У дирек.
69
1
 
5
 
! Отговори
Очаквайте още преди 3 години
В петък Руди Джулиани ще пусне на общо достояние порнографските видеа на педофила Хънтър Байдън с 14 годишни деца!
68
3
 
7
 
! Отговори
Internet Research A. преди 3 години
"obtained by Fox News."Alex Jones и лисичата новина НЕ са фактор в САЩ.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В същност чаветата и зекЯ на недоразумението пРезидент са под разследване от FBI.
66
7
 
5
 
! Отговори
ХА преди 3 години
КАТО Е ЛЪЖА РАЗКРИТИЯТА НА БАЙДЪН,ЗАЩО АДВОКАТИТЕ ИМ СА ПРЕДЛАГАЛИ НЯКОЛКО ПЪТИ СДЕЛКА ДА ИМ ВЪРНАТ ЛАПТОПА С ИНФОРМАЦИЯ?
65
2
 
6
 
! Отговори
FBI преди 3 години
"Преди няколко часа ЕфБиАй......"И нищо подобно каскет смачкан.
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко часа ЕфБиАй излезе с обръщение,че снимките,имейлите и видеата от лаптопа на Хънтър Байдън са действителни,автентични и няма чужда намеса.Тоест,всеки момент ще подведат под отговорност корумпираната фамилия Байдън!Ще има дела и срещу хора от ЕфБиАй за укриване на информация,корупция и прикриване на истината-те са притежавали харддиска от септември 2019.Утре ще е интересно.До кога ли либерастките медии ще устискат да цензурират скандала???
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересното е,че Хънтър получава първия си договор за работа (в Буризма) 2014 година,защото до тогава никой не иска да го наеме заради системното злоупотребяваме с наркотици.И след като баща му става Вицепрезидент-о,чудо!Договор,след договор за милиони!Няма нищо случайно на този Свят!
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата работа на сина на Байдън е когато баща му става вице на Барак Хюсеин Обама.Консултант в Буризма(украинска шистова компания) срещу 80 хиляди на месец.Веднага след това си намира втора работа като консултант в китайска енергийна компания срещу 3 милиона на година.Според имейл до китайската компания от неговия лаптоп,половината пари са за баща му Джо Байдън.Върхът е заем от 1 милиард и половина,отпуснат от китайското правителство за дейност на фирма,в която Хънтър Байдън е акционер с40%
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е пример за манипулация от медиите.Фирмите на Тръмп са платили десетки милиони долари данъци в САЩ.По целия Свят,където има бизнес-също.Това е публично достояние и всеки може да го провери.Тръмп има бизнес за милиарди.Въпросът е как Байдън притежава с чиновническата си заплата 4 имота за 30 милиона,плюс остров на Карибите???Но този въпрос не е удобен за либерастките медии.
60
5
 
6
 
! Отговори
Trump преди 3 години
Неолибералите де факто са троцкисти. Нека припомним: Троцки (платен от US либералите )е болшевишки вожд, извършил заедно с Ленин (платен от Германия) колосални и масови престъпления, и зверства в Русия. Либе-ра-стичната престъпна шайка се бори неистово натрапвайки Опорките за стъпкване на традиционния морал, свързан с вяра, народ, семейство, пол....ама народа не е толкова пр0ст, че да харесва дърт комунист като Байдън, койтоосвен това е в джоба на Пекин
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От една седмица чакам кога в българските медии ще излезе супер скандала за лаптопа на Хънтър Байдън,прането на пари и изнудването на политици и компании от Украйна,Румъния,Китай,Русия,Казахстан,Ирак,Южна Африка!За педофилските оргии с 14 годишни на Байдън.Няма.Нито гък,нито нищо...
58
4
 
5
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Пак лъжи и пропаганда на демоНкратите. Компаниите на Тръмп плащат милиони в данъци. Тръмп не е платил лични данъци точно според както демоНкратите са направили закона. След като са отворили врата в закона,всеки може да се възползва. Сега, да се върнем на имейлите м/у баща корупмиран ВП и син наркоман,насаден в борд на директорите на компания и нямащ ни най-малката представа за тоя бизнес. Всъщност Хънтър няма никаква представа от никакъв бизнес, той е бил начина да се купува байдЪната. КОРУПЦИЯ
57
5
 
10
 
! Отговори
1472 заразени преди 3 години
Л'умпени... спирайте с политиката. Болни мозъци... В България умират хора от тази китайска чума, а вие бистрите световни конспирации.
56
2
 
1
 
! Отговори
opocuu преди 3 години
Всеки иска пай от китайската торта.Кой (капиталист) бяга от авантата?
55
2
 
3
 
! Отговори
ЛаптопитеНаБайдън преди 3 години
ами иначе, от къде ще имат да плащат рушветите на Байдън?!
54
1
 
4
 
! Отговори
Алкаш преди 3 години
Трудни времена се задават за блатная след около две седмици.
53
3
 
4
 
! Отговори
Разгонен преди 3 години
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в пасольството.
52
2
 
7
 
! Отговори
Учуден трол преди 3 години
"най големия скандал в САЩ в момента......"Хи хи..никоя медия не споменават тази глупост освен fox news.
51
3
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Засрамете се! Това, че Гугъл няма да ви затвори сайта , въпррки писането на такива измишльотини, защото са по Правата Линия, не означава че трябва да ги пишете. Е вие сте от добрите! Само лошите ги забраняват.Сега ще потърся дали сте написали най-после статия за лаптопа на Байдъновото отроче- най големия скандал в САЩ в момента. Щото цяла семица вече мина.