Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ

А според предизборната му кампания, той продължава да е "твърд към врага"
21 окт 2020 22:00, Нели Христова
131
Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ
Снимка: БГНЕС

От нови разкрития на New York Times стана ясно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай, чрез която сключва лицензионни сделки в продължение на години. Това е твърдение, което може да подкопае твърдението на предизборната му кампания, според което Тръмп е твърд към Пекин.

Данъчните регистри, прегледани от NYT, показват неотчетена по-рано банкова сметка в Китай, контролирана от Trump International Hotels Management. Сметката е платила 188 561 долара данъци в Китай между 2013 и 2015 г. във връзка с потенциални лицензионни сделки.

Преди седмици New York Times разкриха, че Доналд Тръмп е платил само $ 750 данъци в САЩ през 2016 и 2017 г.

Неотдавнашните данъчни регистри също показаха, че Тръмп е инвестирал поне 192 000 долара в пет компании, които се занимават със сключване на бизнес сделки в Китай. Тези компании претендират за 97 400 долара бизнес разходи, включително плащания през 2018 г., съобщава New York Times.

Едно от главните твърдения на кампанията на Тръмп е способността му да се противопостави на Китай по различни въпроси - от търговия до нарушаване на правата на човека в Синдзян и политически репресии в Хонконг, както и търсенето на отговорност за разпространението на COVID-19. При Тръмп връзките между Китай и САЩ достигнаха най-ниската си точка от десетилетия.

Разкритията идват и след като Тръмп обвини опонента си Джо Байдън, че е "слаб към Китай" и заяви, че сем. Байдън "разпродава страната" на Китай. Кампанията на Тръмп също така пусна реклами с нападки срещу сина на Байдън, защото е "сключил сделка за милиард долара" с държавната китайска Банка, твърдения, които не са обосновани.

Но самият Тръмп е продължил проект за офис кула в Гуанджоу в южната част на Китай, който не е реализиран. AFP съобщи през 2016 г., че Trump Hotel Collection е преговарял с държавната електрическа компания, China Grid Corporation of China, за управление на голям бизнес в Пекин, което е довело до сделка на стойност до 150 милиона долара за 15 години. Преговорите бяха задържани, след като държавното предприятие се превърна във фокус на разследване за корупция.

Адвокатът на организацията Trump, Алън Гартен каза пред Times, че компанията е "открила сметка в китайска банка, имаща офиси в САЩ, за да плаща местните данъци".

„Никакви сделки или други бизнес дейности никога не са се материализирали и от 2015 г. офисът остава неактивен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
6
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
62.....не знам кой филм си гледал.....но със сигурност слушаш Alex Jones каскет.И да, ИМА значение кой как гласува.....иначе няма да има купуване на гласове.....понял?
49
3
 
7
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
Приготвил съм му костюм.
48
5
 
10
 
! Отговори
Internet Research A. преди 3 години
Остават му по-малко от две седмици
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионер в България плаща повече данъци, отколкото милиардер в Щатите.
46
13
 
21
 
! Отговори
Додо преди 3 години
нови разкрития на New York Times==Ок, за всеки нормален човек едно е ясно, че това е неновина, бидейки NYT не е новинарска агенция, а ядро за неолиберален, неомарксистки политически активизъм. Защо обаче не дадете нещо от разкритията на Ню Йорк Поуст за сина на Биден, Хънтър, който е най-криминалния елемент в САЩ за новото време, търгува с влияние чрез баща си, докато диментния педофил е бил вице на Обама, взима месечна заплата от 80,000$ от украинска фирма и рушвет от 2,5 милиона от Китай?
45
17
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
На фона на многомилиардните далавери на приближени до демократите(Сорос) фирми изглежда смешно.Примерно Епъл отказва да върне в САЩ 200млрд.$ печалба за да не плаща данъци.И акционерите чакат дивидент... Именно демократите докараха САЩ до положението на втора промишлена сила и стопиха преднината пред Китай.Тръмп поне се опитва да направи нещо.Ако случайно Байдън спечели-с Америка е свършено.
44
3
 
0
 
! Отговори
Глюква и гречка преди 3 години
Е оригиналността на православния союз не мога го достигна. Не се срамувай де. Говори повече за изнасилването. Проектирането на собствени травматични преживявания е начин за преодоляването им.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, изнасилвания и засилена гейска тематика. Поредният рано прекършен живот, намерил в русофилията убежище от хомодемоните си.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не пенятсъйтвоите никога не са били нещо оригинално. Свободен си, ясно е, че си изнacилвaн от някакви руснаци. Скучен си.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас какво ни грее кой ще спечели. ЦРУ направиха постановка на целия свят, че Тръмп ще се бори с педофилите с проекта Q, но всичко излезе измама, защото не видяхме нито един размазан. Това, че папата призна гей браковете е ясен знак, че Тръмп ***.
40
4
 
4
 
! Отговори
Не пенятсъй преди 3 години
Нещо обидите спаднаха на ниво детски сад. Я питай бригадира на тролския ви колхоз за нови опорки.
39
4
 
2
 
! Отговори
Развекли картошки преди 3 години
Ой че и слюнка чак почна да хвърчи. Ще си оцапаш мужишката рубашка.
38
5
 
6
 
! Отговори
Дончо Т. от Кечмания преди 3 години
Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ .... ... Дони скоро ще плаща и повече данъци в Русия отколкото в САЩ, когато Тръмп Тауър- Москва бъде завършена. И сина му и дъщеря му се покъсаха да сноват до Москва за уреждане на сделката .... щото бат Дончо е "твърд" към Путин също толкова колкото и към китаеца Си.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Путин/ПутаутКакво говориш? Лунатик, зелен сoпoл от *** нашлякан във външен кeHeф.Всяка вечер акваш едни и същи безмислени копи-пейст кометари срещу Русия. Да не са те джаскали някакви руснаци някъде си в ядренокафевия ти обърнат хастар?
36
1
 
4
 
! Отговори
Чортокопейск преди 3 години
Брех, че и агресия прозира нещо. Това от адреналина да яздиш мечка в Камчатка ли е?
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия в момента си има собствени кофти проблеми и без американска подкрепа много, ама много ще го закърши....... Аз като гледам БКП_ЛАЙНААРРИЯ го е закършила та скършила! Сигурен съм че англичаните и американците ще живеят винаги много по добре отколкото българските наведени по рождение граждани.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Ще си го включвам колкото си искам, за жал на дегенератите които дори не знаят, че съществува, защото не ви вижда и не Му пука за тях/вас.Авторски права върху Господ ли имаш, че се дразниш?Аре у лево и гейсвадби за теб и всичките ти роднини
33
4
 
2
 
! Отговори
Ох горканчик преди 3 години
Хахаха май и с уралски гъбки си прекалил.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия в момента си има собствени кофти проблеми и без американска подкрепа много, ама много ще го закърши.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дони Дък е ИЗМАМНИК като БокУ.Тези все едно един У. ги е правил.Лъжата я нямат за нищо.Преди дни на предизборен митинг Дъки казал че ако Бйдън спечелел щял да отмени.....Коледа.............ХА-ХАИ Трумпи просст ама и избирателите му като него.Точно като БокУ и гербераците.От *** по-***.