Експерти: Победа за Тръмп ще е по-добре за България

Светът ще бъде по-мирен, ако Тръмп бъде преизбран
30 окт 2020 09:55, Красимир Ангелов
64

3 ноември е решаващият ден от изборите за президент на САЩ. Социолозите дават преднина на Джо Байдън срещу действащия държавен глава Доналд Тръмп.

Според международния анализатор Боян Чуков и журналиста Огнян Дъскарев, които гостуваха в студиото на "България сутрин", несъмнено за страната ни би било по-добре, ако президентът Тръмп бъде преизбран.

"Джо Байдън води с около 7-8%, най-важното - води в колебаещите се щати. Но преди няколко дни имаше проучване на голям институт, според когото цели 62% от американците се страхуват да кажат за кого ще гласуват, заради яростния политически климат срещу Тръмп. Тези проучвания не са истински", заяви Дъскарев и прогнозира, че Тръмп ще спечели с малка преднина.

Още по темата
Чуков посочи, че чисто логически би трябвало да спечели Тръмп, защото идването на Байдън в Белия дом би означавало застой на Америка за няколко години, когато светът се променя страшно динамично.

"Тази пиеса я играхме 2016 г., когато всички бяха категорични, че ще спечели Хилари Клинтън. В момента везните бавно се накланят в полза на Тръмп. Резултатите от третото тримесечие за американската икономика са ръст с 33%. Точка. Всичко останало отива на заден план", подчерта той.

Експертът по сигурност изтъкна, че в момента има тектонични процеси в целия свят и независимо дали в САЩ ще изберат Тръмп или Байдън, тези процеси си вървят.

"От руска страна има ясна позиция - Русия трябва да се готви за война. Перспективите не са много розови. Тръмп казва: "Аз съм миротворец от позицията на силата". Байдън също започва да повишава своята антируска реторика", отбеляза Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"Идването на Тръмп, който е носител на класическите християнски ценности,  е много по-добре за България като православна държава. Да не тръгнем по пътя на Истанбулската конвенция и джендър идеологията", заяви той.

"Светът ще бъде по-мирен, ако Тръмп бъде преизбран. Байдън е политик с огромен опит, той е в политиката от 1973 г. Но вече е страшно изхабен и не мисля, че ще води по-различна политика от Обама", каза на свой ред Огнян Дъскарев.

Според журналиста основното оръжие на американската левица е пандемията. Той цитира американската актриса и лява активистка Джейн Фонда, която казва, че "пандемията е Божи дар за левицата". И допълни, че Тръмп не е казвал, че не трябва да се носят маски. По думите му той се е концентрирал върху създаването на ваксина срещу коронавируса. Вероятно ще се появи до края на година, смята Дъскарев.

За Тръмп гласуват рекорден брой чернокожи. Сега се очаква да вземе около 18%. Благодарение на Тръмп има най-ниска безработица при чернокожите и испаноговорящите, стана ясно още от думите му.

"Байдън е кандидатът за президент на Европейския съюз, Китай, Иран и вероятно на Русия. Самата Източна Европа не е съгласна със Западна Европа дали Байдън да бъде президент. Ако Тръмп бъде преизбран, това е позната територия за България, ще бъде по-добре за България", убеден е Дъскарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно да се даде шанс да се пишат абсолютни глупости..,,сега някой си плюва по демократите,но ако дойдат на власт ще заиграе друго хоро...Тръмп и добрина Тръмп и мир ..а дано ,ама надали......Смешна и непрофесионална статия от някой мазник угодник
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре за кой? Като купим още 56 остарели и ненужни самолети и за още десетина милиарда друго въоръжение ще бъде много добре ... за някои...
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Идването на Тръмп, който е носител на класическите християнски ценности........Мдааа 3 пъти женен.....морално и метално деградирал...... това НЕ са класическите християнски ценности ДрОгаре
44
4
 
5
 
! Отговори
Неексперт преди 3 години
Политиците и коментаторите, противници на Истанбулската конвенция, ги е страх, че ако се приеме, на следващия ден ще станат гейове. И сигурно е вярно. Където има пушек има и огън!
43
1
 
2
 
! Отговори
Caesar преди 3 години
"От руска страна има ясна позиция - Русия трябва да се готви за война."---- Si vis pacem, para bellum.
42
5
 
16
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен 52 - тренираш ли или си си такъв природно? Разбира се, че има значение кой ще спечели зад Океана. Особено за България, като малка държава без собствена политика. Ако спечели американския "комунист" Байдън, с доказана деменция вероятно ще управлява Камала Харис. Значи, рай за гей- и всякакви други третополови простотии. Отделно демократите са много по вредни за България. А и Тръмп е първия президент от години, който не води войни. Така че, спри да ръсиш глупотевини, моля!
41
5
 
9
 
! Отговори
Тези коментатори преди 3 години
...са бивши БКП и ДС анализатори. Факт. Правете си изводите.
40
13
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
за 4 години на тръмп станахме мишени на русия това ли искате да мрем зарадиам интереси и печалби
39
22
 
12
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Тръмпи е изпята песен. Расист. С Огрооооооомно Его. Семейно управлява Сащ. Падение за демокрацията. Тръмп е американският султан. Човекът на Големите Пари. Пионка на Големите Пари.
38
18
 
11
 
! Отговори
999 преди 3 години
ТРЪМП Е ПРЕЗИДЕНТ НА ОЛИГАРХИЯТА. ТОВА И СЛЕПИТЕ ГО ВИЖДАТ.
37
9
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
И ЩЕ Е НАЙ- ДОБРЕ ЦА ПУТИН. ТРЪМП Е ЗАВИСИМ ОТ РУСИЯ. ДОСТА ЗАВИСИМ. АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ - ПУТИН ЩЕ Е ГОСПОДАРЯТ НА СВЕТА. НЕ ЗНАМ ДОБРЕ ИЛИ ЗЛЕ Е ТОВА. ВИЕ КАЖЕТЕ.
36
1
 
5
 
! Отговори
дядо ЙОЦО преди 3 години
НЕ ВЯРВАЙ НА ЧОВЕК,КОЙТО МУ КАЗВАТ,КАКВО ДА КОМЕНТИРА И В ЧИЯ ПОЛЗА!...ВСЬО Е ХОНОРАР!
35
7
 
18
 
! Отговори
давай Дедо Дони преди 3 години
Вижте сега ..момчета! Тръмп ще спечели...и то убедително ! Не в това е проблема...а какво ще му спретнат ...след победата. Байдън беше нещо като "ракета-носител"..на онази латино..к.у..ч..ка,която пък ще изпълни "мо.кри.те сънища" на "вещицата" Килъри. Е да де! Ама няма да стане!
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали е добре за БГ,но Тръмп ще спечли със сигурност. На митингите му е пълно,докато Байдън се покрива заради корона вируса,явно опасявайки се,че няма да има публика.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В чест на победата на тръмп можем да истеглим -100 милярда и да купим още -20 самолета -ф16Да живее тръмп
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам полуразпада в щати като Калифорния и подобни, дето са типично леви, направо не ми се мисли, какво ще стане с такъв като Байдън начело и как ще ни повлияе това...
31
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че победата е за Тръмп ! Естествено че е много и в пъти по добре за България !!! Да живее ТРЪМП !!!!!!
30
12
 
20
 
! Отговори
Ядосана преди 3 години
Молете се чичко Тръмп да спечели, защото иначе няма да живеете дълго :(
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водачът на кампанията на лова на вещици на Макарти (за който не знае кой е този... Ами да не коментира американска политика) е бил адвокат на бащата на Тръмо, а после и на Тръмп цели 25 години. Тъмо е отгледан с "антикимунизъм" до крайни дясна степен, макар че знае, как да не приказка много за това.
28
4
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
другарят Дъскарев ,който прави прогнозите и е като руснаците за Тръмп, не се ли казваше ДЕСЕкарев?